netbozum
tr.link

[Anket] Forum için iki seçenek

11 Mesajlar 1.743 Okunma
acebozum
tr.link

Doruk Doruk alea iacta est. Kullanıcı
    • Üyelik 29.03.2014
    • Yaş/Cinsiyet 36 / E
    • Meslek WebApprantice
    • Konum İstanbul Anadolu
    • Ad Soyad D** O**
    • Mesajlar 1361
    • Beğeniler 150 / 524
    • Ticaret 23, (%100)
    İyi akşamlar.

Kısıtlı bir kitleye hitap edecek bilgi paylaşım platformu kurmak istiyorum. Önümde iki seçenek var.

1. WordPress: WordPress üzerinde birçok şeyi yapabiliyorum ve istediğim forumu bbPress ile bugün kurabilir, yarın siteyi kullanıma açabilirim.

2. Forum scriptleri: phpBB, SMF vb. açık kaynak ve ücretsiz forum scriptlerinin de kurulumunu yapabilirim ancak SEO, eklenti, ayarlar derken öğrenmem gereken birçok konu var. İstediğim her özellik için önceden araştırma yapmalıyım, siteyi kullanıma sokmam günler alır ve ileride müdahale etmem gereken noktalarda takılacağım.

Yerimde olsanız, siz bu iki seçenekten hangisini tercih ederdiniz?

googleasistan
    reklam

fbyazilim fbyazilim Selam. Kullanıcı
    • Üyelik 28.06.2018
    • Yaş/Cinsiyet 27 / E
    • Meslek İnternet ve Yazılım Uzmanı
    • Konum Elazığ
    • Ad Soyad B** A**
    • Mesajlar 668
    • Beğeniler 216 / 244
    • Ticaret 27, (%96)
    Mybb'den şaşman.
    Doruk

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 29.03.2014
    • Yaş/Cinsiyet 36 / E
    • Meslek WebApprantice
    • Konum İstanbul Anadolu
    • Ad Soyad D** O**
    • Mesajlar 1361
    • Beğeniler 150 / 524
    • Ticaret 23, (%100)
    Sıfır bilgiyle girişeceğim hocam, yine de önerir misiniz fbyazilim

Ek olarak, kullanıcılar genellikle mobil olacak. Responsive olması yazılımla mı temayla mı alakalı, bu konuda sorun yaşanır mı?

AdaletinSesi AdaletinSesi ... Banlı Kullanıcı
    • Üyelik 18.06.2017
    • Yaş/Cinsiyet 42 / E
    • Meslek yok
    • Konum Ankara
    • Ad Soyad M** P**
    • Mesajlar 602
    • Beğeniler 224 / 166
    • Ticaret 4, (%100)
    Tabi yapacağınız projeye görede değişir ama daha önce bir çok forum scripti kullanmış birisi olarak (Vbulletin Connectde dahil) kesinlikle Wordpress'i tercih ederdim. Forumlarla uğraşmak zordur ve seo açısından wordpress kadar kullanışlı değildirler.
    Doruk

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
    wmaraci

ebagcuvan ebagcuvan emrebagcuvan.com.tr Kullanıcı
    • Üyelik 22.10.2013
    • Yaş/Cinsiyet 27 / E
    • Meslek --
    • Konum Diğer
    • Ad Soyad E** B**
    • Mesajlar 2908
    • Beğeniler 716 / 715
    • Ticaret 8, (%100)
    Konu ney bilmiyorum ama Blog üzerine forumda olabilir direk forum yazılımı da olur ama sana kalmış. Şahsen ben olsam Wordpress kurup onun üzerinde istediğimi yaparım.
    Doruk

kişi bu mesajı beğendi.

fbyazilim fbyazilim Selam. Kullanıcı
    • Üyelik 28.06.2018
    • Yaş/Cinsiyet 27 / E
    • Meslek İnternet ve Yazılım Uzmanı
    • Konum Elazığ
    • Ad Soyad B** A**
    • Mesajlar 668
    • Beğeniler 216 / 244
    • Ticaret 27, (%96)

Doruk adlı üyeden alıntı

Sıfır bilgiyle girişeceğim hocam, yine de önerir misiniz fbyazilim

Ek olarak, kullanıcılar genellikle mobil olacak. Responsive olması yazılımla mı temayla mı alakalı, bu konuda sorun yaşanır mı?

Mybb Çok basit ve güzel PHP olduğu için rahatça değiştirebilirsiniz. Türkçe kaynak bol.

• Üyelik 29.03.2014
    • Yaş/Cinsiyet 36 / E
    • Meslek WebApprantice
    • Konum İstanbul Anadolu
    • Ad Soyad D** O**
    • Mesajlar 1361
    • Beğeniler 150 / 524
    • Ticaret 23, (%100)
    Aslında duymak istediklerimi söylediniz AdaletinSesi ve ebagcuvan

Hem WordPress'in esnekliği, hem mevcut bilgilerimin yeterliliği nedeniyle gönlüm WordPress'ten yana.

Teşekkür ederim yorumlarınız için

AdaletinSesi AdaletinSesi ... Banlı Kullanıcı
    • Üyelik 18.06.2017
    • Yaş/Cinsiyet 42 / E
    • Meslek yok
    • Konum Ankara
    • Ad Soyad M** P**
    • Mesajlar 602
    • Beğeniler 224 / 166
    • Ticaret 4, (%100)

Doruk adlı üyeden alıntı

Aslında duymak istediklerimi söylediniz AdaletinSesi ve ebagcuvan

Hem WordPress'in esnekliği, hem mevcut bilgilerimin yeterliliği nedeniyle gönlüm WordPress'ten yana.

Teşekkür ederim yorumlarınız için

Ben aşağı yukarı tüm forum scriptlerini kullandım. Hatta son olarak çok zor olmasına rağmen wordpresse vbulletin connecti entegre ettim. Ancak vbulletin wordpressle tam uyumlu çalışmadığından tekrar bbpresse döndüm. Lisans boşa gitmesin diye vbulletini wordpresi bulunan başka bir siteme wordpresi silip yükledim. Ancak bu seferde seo konusunda wordpress kadar gelişmiş bir alt yapıya sahip olmadığını farkedince tekrar vbulletini silip diğer sitemdede wordpresse geri döndüm. Ha şunuda atlamayalım. Benim çok mükemmel bir projem var çok üyem olur diyorsanızda forum scripti kullanın. Çünkü forum scriptleri wordpressin aksine az kaynak kullanır. Örneğin atıyorum 5.000 kullanıcı aynı anda vbulletine bağlanabilir ama wordpresse bağlanabilmesi için vds, cdn, cache gibi alternatif çözüm yolları üretmeniz gerekir. Yok eğer tam seo uyumlu olsun googlede her zaman ilk sıralarda yer alayım diyorsanız wordpressten şaşmayın. Hem zaten alternatif yollarla kaynak tüketimi sorunuda halledilebilir.

bartukilic bartukilic sişarp&pieyçpi Kullanıcı
    • Üyelik 27.08.2016
    • Yaş/Cinsiyet 29 / E
    • Meslek Computer Teacher
    • Konum İstanbul Anadolu
    • Ad Soyad B** K**
    • Mesajlar 115
    • Beğeniler 30 / 35
    • Ticaret 0, (%0)
    Wordpress daha çok var olan bir projenin veya ürünün desteğini veya tartışmasını sunmak için tercih edilebilir. Fakat kanımca forum işleyişi üzerine yani herhangi bir projeyi veya ürünü desteklemek amacı gütmeyecek şekilde kullanılacaksa kesinlikle forum scriptlerini tavsiye ederim. Wordpress neden olmaz diyecek olursan da ileriye dönük işler büyüdüğünde içinden çıkılamaz bir hal alacaktır ve yetersiz kalacaktır. Bence üşenme bir forum scripti öğren. Mybb veya smf başlangıç için kaliteli işler ortaya çıkarmanda yardımcı olabilecek scriptler. Ücretli olanları karşılayabilirim diyorsan da diğer forum scriptlerinde kendini geliştirdikten sonra XenForo veya vBulletin deneyebilirsin. Hali hazırda bütün forum sistemlerinin portal desteği zaten var. Wordpressten de vazgeçemiyorum diyorsan benim tavsiyem wordpress mybb ikilisi ile çalışman. İkisini bağlamana gerek yok Wordpressten forum diye link verirsin, forumdan da blog diye link verirsin olur biter. Günümüzde birçok tanınmış web sistemi bu mantıkla çalışıyor. Blogda blog mantığına uygun yazılar yayınlarsın. Forumda bu blogun dışında kalan işleri halleder.
    Doruk

kişi bu mesajı beğendi.

WebAsmek WebAsmek WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 25.04.2017
    • Yaş/Cinsiyet 32 / E
    • Meslek Web / SEO
    • Konum İstanbul Anadolu
    • Ad Soyad M** K**
    • Mesajlar 143
    • Beğeniler 46 / 46
    • Ticaret 9, (%100)
    Bu duruma karşı hizmet veya kaynak sunacağın mecraya dayalı karar vermen daha doğru olacak. Yelpaze veya kategori gibi ana başlıkların sayısı az olacak bir mecra durumu varsa WordPress kullanman daha başarılı olacaktır. :)
    Doruk

kişi bu mesajı beğendi.

Web Asmek - Creative Web Studio

wmaraci
    wmaraci
    Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al