-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
yok
-
-
Ad Soyad
M** P**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Tabi yapacağınız projeye görede değişir ama daha önce bir çok forum scripti kullanmış birisi olarak (Vbulletin Connectde dahil) kesinlikle Wordpress'i tercih ederdim. Forumlarla uğraşmak zordur ve seo açısından wordpress kadar kullanışlı değildirler.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
--
-
-
Ad Soyad
E** B**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Konu ney bilmiyorum ama Blog üzerine forumda olabilir direk forum yazılımı da olur ama sana kalmış. Şahsen ben olsam Wordpress kurup onun üzerinde istediğimi yaparım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Computer Teacher
-
-
Ad Soyad
B** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Wordpress daha çok var olan bir projenin veya ürünün desteğini veya tartışmasını sunmak için tercih edilebilir. Fakat kanımca forum işleyişi üzerine yani herhangi bir projeyi veya ürünü desteklemek amacı gütmeyecek şekilde kullanılacaksa kesinlikle forum scriptlerini tavsiye ederim. Wordpress neden olmaz diyecek olursan da ileriye dönük işler büyüdüğünde içinden çıkılamaz bir hal alacaktır ve yetersiz kalacaktır. Bence üşenme bir forum scripti öğren. Mybb veya smf başlangıç için kaliteli işler ortaya çıkarmanda yardımcı olabilecek scriptler. Ücretli olanları karşılayabilirim diyorsan da diğer forum scriptlerinde kendini geliştirdikten sonra XenForo veya vBulletin deneyebilirsin. Hali hazırda bütün forum sistemlerinin portal desteği zaten var. Wordpressten de vazgeçemiyorum diyorsan benim tavsiyem wordpress mybb ikilisi ile çalışman. İkisini bağlamana gerek yok Wordpressten forum diye link verirsin, forumdan da blog diye link verirsin olur biter. Günümüzde birçok tanınmış web sistemi bu mantıkla çalışıyor. Blogda blog mantığına uygun yazılar yayınlarsın. Forumda bu blogun dışında kalan işleri halleder.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Web / SEO
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Bu duruma karşı hizmet veya kaynak sunacağın mecraya dayalı karar vermen daha doğru olacak. Yelpaze veya kategori gibi ana başlıkların sayısı az olacak bir mecra durumu varsa WordPress kullanman daha başarılı olacaktır. :)