Alicevat
Falanlar, Filanlar...
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Blacksheep adlı üyeden alıntı
Org uzantısı kar gütmeyen kuruluşlar ve dernekler için alınan alan adlarına giriyor hocam sizin de kar gütmeyecek bir projeniz varsa .org üzerine kurulum yapabilirsiniz ancak ilerde işler büyürse ve değişirse biraz farklı olur ancak proje tutar onu söyleyim :)
.org uzantısı organizasyon anlamına geldiğinden toplumsal konularda genelde kullanılıyor fakat reklam olayında problem olacağını sanmıyorum. Bugün change.org da reklam alıyor.
Projenin tutması konusunda herkes aynı görüşte fakat düzgün bir başlangıç yapmak lazım. Aksi durumda gümleyebilirizde.
Facebook, twitter üzerinden aşırı bir etkileşim oluşturabiliriz diye düşünüyorum. Özellikle kadınlar tarafından.
AkıllıSoft Yazılım & Bilişim Teknolojileri
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
amatör illüstratör
-
-
Ad Soyad
H** B**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Ali Cevat adlı üyeden alıntı
O zaman buradan şöyle birşey çıkıyor.
Biz siteyi yapalım. Daha sonra buradan ricada bulunalım. Elbet herkesin vardır bir hikayesi :)
Ek Olarak: aldanmayin.com
aldanmayin.net
aldanmayin.org
bu 3 adreste bizde. Genelde bu tür işler .org üzerinden işliyor. Ne önerirsiniz?
Ek Olarak: Şöyle bir logo ile bu işi kıvırırız diye düşünüyorum.
Hocam aynen org daha yatkın geliyor kulağa..ek olarak, logoda sıkıntınız olursa yardımcı olabilirim.
medyabiz.net / insta: dr_shevek
Alicevat
Falanlar, Filanlar...
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Not aldım kardeşim, sağol. Bende şimdi nasıl bir konsept oluştursak diye düşünüyordum. Sade ve üyeliksiz. Kolay kullanımı hedefleyen bir dizayn olması gerekiyor.
Devlet tarafından yayınlanan kamu spotlarını da işin içine dahil ettik mi koşsun gitsin.
Acaba diyorum ileride orjinal ürün reklamlarıda alabilir miyiz. Örneğin bir ürünün her yerde çakması dolanıyordur. Orjinal ürünü üreten firma ile anlaşarak çakmasının haberini yapıp orjinaline yönlendirebiliriz. Nasıl ki change.org veya onedio.com da tanıtım amaçlı konu açılıyor. Bu şekilde bir çalışmada yapılabilir.
Ek Olarak: Aynı zamanda logo insanlarla etkileşim kurmak için çok önemli. Bu idareten dizayn ettiğimiz logo yu daha profesyonel bir şekilde işlersek konumuz ile birebir alakalı olur diye düşünüyorum.
Orjinal veya TSE damgası içerisine
aldanmayın yazısı ile ses getirebiliriz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
amatör illüstratör
-
-
Ad Soyad
H** B**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Not aldım kardeşim, sağol. Bende şimdi nasıl bir konsept oluştursak diye düşünüyordum. Sade ve üyeliksiz. Kolay kullanımı hedefleyen bir dizayn olması gerekiyor.
Devlet tarafından yayınlanan kamu spotlarını da işin içine dahil ettik mi koşsun gitsin.
Acaba diyorum ileride orjinal ürün reklamlarıda alabilir miyiz. Örneğin bir ürünün her yerde çakması dolanıyordur. Orjinal ürünü üreten firma ile anlaşarak çakmasının haberini yapıp orjinaline yönlendirebiliriz. Nasıl ki change.org veya onedio.com da tanıtım amaçlı konu açılıyor. Bu şekilde bir çalışmada yapılabilir.
Hocam mesela; sağ altta ".. Bildir" gibi bir mesaj bölümü olur, tüketiciler oraya sorun yaşadığı markayı ve ürünü vs..vs yazıp gönderirler. "Şikayetiniz alınmıştır, editörler tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır" şeklinde bir mesaj gösterilir. Sonrasında ilgili arkadaş veya siz mi yapacaksınız o işleri bilemiyorum, şikayet mesajını düzenler ve yayınlar. Çakma maldan orjinal ürüne yönlendirmeyse bence belli bir düzen ve kitle oturduktan sonra düşünülmesi ve bunu bir "yenilik" olarak sunulması uygun olur...benden bu kadar :)
Alicevat
Falanlar, Filanlar...
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Mesela sosyal mecralarda bu şekilde yapılacak paylaşımlar ilgi çekecektir. Biranda yoğun bir ilgi ile karşılaşabiliriz diye düşünüyorum.
Not : Fotoğraf temsilidir. Herhangi bir markayı hedef almamaktadır.
Ek Olarak:
Bostan VA adlı üyeden alıntı
Hocam mesela; sağ altta ".. Bildir" gibi bir mesaj bölümü olur, tüketiciler oraya sorun yaşadığı markayı ve ürünü vs..vs yazıp gönderirler. "Şikayetiniz alınmıştır, editörler tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır" şeklinde bir mesaj gösterilir. Sonrasında ilgili arkadaş veya siz mi yapacaksınız o işleri bilemiyorum, şikayet mesajını düzenler ve yayınlar. Çakma maldan orjinal ürüne yönlendirmeyse bence belli bir düzen ve kitle oturduktan sonra düşünülmesi ve bunu bir "yenilik" olarak sunulması uygun olur...benden bu kadar :)
Eyw kardeşim sağol. Vakit ayırdın, düşüncelerini esirgemedin.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
amatör illüstratör
-
-
Ad Soyad
H** B**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Mesela sosyal mecralarda bu şekilde yapılacak paylaşımlar ilgi çekecektir. Biranda yoğun bir ilgi ile karşılaşabiliriz diye düşünüyorum.
Not : Fotoğraf temsilidir. Herhangi bir markayı hedef almamaktadır.
Ek Olarak:
Eyw kardeşim sağol. Vakit ayırdın, düşüncelerini esirgemedin.
ben teşekkür ederim hocam. Evet güzel bir yöntem, insanlar genelde 'gizliyi' veya 'ulaşılamayan'ı çekici bulurlar..örneğin başlıkta marka yazsaydı o linke çok az kişi tıklar :) (bence)
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Wordpress Tema Yapımcısı
-
-
Ad Soyad
B** i**
-
-
-
Ticaret
23, (%100)
Hocam mesela twitter da şikayetçi kişileri arayın. Örneğin ***** diye arama yapsanız *****e söven bir sürü kişi bulabilirsiniz :) Daha sonra bu kişilere blogunuzu tanıtıcı ufak bir mesajla birlikte bir içerik girmelerini, diğer kişilerinde bu durumdan etkilenmemelerini sağlamalarını isteyebilirsiniz. ***** kelimesi sadece örnek, sizi hayal gücünüze kalmış her şey. En kolay twitter ile bulursunuz bu kişileri bence, hatta "şikayetim var" şeklinde de aramalar yapabilirsiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
ARGE
-
-
Ad Soyad
F** Ç**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Eğer ürün kategorilerini çoktan seçmeli olarak ekleyebilirseniz harika olur.
KDOGAN
Burada 13 Yıl
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
K** D**
-
-
-
Ticaret
131, (%99)
Üstadım markalar hedef alındığı zaman bu telif hakkı açısından size sıkıntı yaratmaz mı acaba? Bunu nasıl aşmayı düşünüyorsunuz? Merak ettiğim için soruyorum. Sonuçta bu tür bir şey ile birçok firma, şirket uğraşacaktır herhalde.
Bu arada proje çok güzel. Toplumumuzun ihtiyacı olan bir proje.
Çünkü insanlar çabuk para için kaliteli ürün değil de, ucuz ama işe yarar ürün üretme peşindeler. Belki bu tür projeler bu tür insanların önüne geçebilir ve bu şekilde piyasada birçok alanda daha kaliteli ürünleri görebiliriz.
Proje ile ilgili elimden geldiğince yardımcı olurum. Beni de not edebilirsiniz üstat.
Ayrıca kendi adıma da teşekkür ederim, sonuçta bana, sadece bana da değil herkese faydalı olacak bir proje :)
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
PHP Developer
-
-
Ad Soyad
Ö** G**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Bence proje fikri , ismi ile çok güzel. Kesinlikle tutar diye düşünüyorum. Forum sitelerin yarısı şu telefon mu ? bu telefon mu ? acaba şu marka mı bu marka mı ? veya şu sorundan nasıl kurtulurum gibi bir çok konu var. Bunlar fikirlerini aldanmayın üzerinden yapabilir ve yorum yapanlar gerçek müşteri oldukları için inanılır bir site olur. Zaten tutulursa bir müddet sonra firmalar sitenize mail atıp kendileri hakkında şikayet olduğunda bildirilmesini isteyeceklerdir. Şikayetvar da olduğu gibi. Tabi bunu kabul edip etmeme size kalmış bişey.
Yardım ihtiyacı olursa söylemen yeterli olacaktır. Müsait isek yardımdan kaçmayız.
Şimdiden projen hayırlı olsun.
Herkes yediğinden ikram eder..(Yavuz Sultan Selim)