lostyazilim
tr.link

Çinden mal getirip satmak

25 Mesajlar 11.284 Okunma
acebozum
tr.link

joduska joduska Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 04.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek 3D CG Artist
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 233
  • Beğeniler 76 / 54
  • Ticaret 2, (%100)

samdilli adlı üyeden alıntı

Hocam öyle bir dünya dünya yok maalesef. Çok yanlış yönlendiriyorsunuz.

nasıl bir dünya var hocam? ben burada 6 bin liralık faturasız mal verdim paramı ödemediler polise gidemedim faturasız nasıl yapacaksınız? faturasız mal verdiğiniz için ceza yemeye mi yanmak gerek 6 bin liranın gittiğine mi? Çindende araştırdım mobilya getircektim adamlar 100 taneden aşağı yollamıyor. Bir tanesi 70-80 TL çarpın 8.000 TL para faturasız alsan için rahat olmayacak faturalı alsan 8.000 Lira için KDV Ödeyeceksiniz? Ben sallayarak konuşmuyorum ne yaşadıysam 12 senelik ticaret hayatımda onu söylüyorum. Bulgarların çinliymiş gibi alibaba da vs takılıp arkadaşlarımı dolandırdığını da biliyorum.

Bu işin en sağlıklısı sermayeni yapacaksın gideceksin yerinde görüp dokunup alacaksın bi ton geleceksin. Ya işte dünya böyle hocam

elektronikssl
webimgo

OsmanMeta OsmanMeta Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 21.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Bayi Yetkilisi
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad O** B**
  • Mesajlar 153
  • Beğeniler 10 / 53
  • Ticaret 1, (%100)
Hocam verginizi ödeyemiyorsunuz maalesef çünkü sizin ithalatçı ünvanı ve belgelerini tamamlamanız gerek büyük bir masraf sizi bekliyor gidip çinden malı alıp gelirsiniz eğer vergisiyle ödemek isterseniz de batarsınız insanların 5 liraya türkiyede sattıkları malı siz 7 liraya mal edersiniz .

Bu kadar basit.

samdilli samdilli WM Aracı Telefon Onaysız
  • Üyelik 17.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Reklam Ve Pazarlama
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad S** U**
  • Mesajlar 1240
  • Beğeniler 439 / 366
  • Ticaret 36, (%100)

joduska adlı üyeden alıntı

nasıl bir dünya var hocam? ben burada 6 bin liralık faturasız mal verdim paramı ödemediler polise gidemedim faturasız nasıl yapacaksınız? faturasız mal verdiğiniz için ceza yemeye mi yanmak gerek 6 bin liranın gittiğine mi? Çindende araştırdım mobilya getircektim adamlar 100 taneden aşağı yollamıyor. Bir tanesi 70-80 TL çarpın 8.000 TL para faturasız alsan için rahat olmayacak faturalı alsan 8.000 Lira için KDV Ödeyeceksiniz? Ben sallayarak konuşmuyorum ne yaşadıysam 12 senelik ticaret hayatımda onu söylüyorum. Bulgarların çinliymiş gibi alibaba da vs takılıp arkadaşlarımı dolandırdığını da biliyorum.

Bu işin en sağlıklısı sermayeni yapacaksın gideceksin yerinde görüp dokunup alacaksın bi ton geleceksin. Ya işte dünya böyle hocam

Sizin ilk bahsettiğiniz durum faturasız mal almaktı. Şimdi faturasız mal vermeye döndü. Eğer ilk bahsettiğiniz de buysa haklısınız

ishakorhan ishakorhan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Lojistik Uzmanı
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad I** O**
  • Mesajlar 376
  • Beğeniler 46 / 84
  • Ticaret 14, (%100)
4 yıl uluslararası ticaret okudum şu anda da master yapıyorum. Aynı zamanda aktif ticaretin içerisindeyim.
Forum gerçekten de kıymetli bir forum, herkes yardımcı olmaya çalışmış tamamen yanlış yorumlar olsa da gaz vermeye çalışanlar da olmuş. Bu konuda nacizane tavsiye isterseniz , ithal etme zorluklarını, ithal etme de yaşayacağınız riskleri ve giderleri bir tarafa bırakarak satacağınız ürünün piyasasını çok iyi araştırın derim. Bana anahtarlık ithal edeceğim nasıl ederim sorusu çok hayalperest geldi. Anahtarlık Türkiye'de kaç tane satılıyor? Bunların kaç tanesi online olarak satılıyor? Mesela forumdan kimse anahtarlığını bir elektronik mağazadan aldı mı? Tshırt demişsiniz istanbul da kamyonla 2-3 liraya tshirt bulursunuz başınız ağrımadan alır satarsınız böyle bir niyet içerisindeyseniz.

Öncelikle yasal yollardan ithalat için;

-Üretici ile çok sağlam bir sözleşmeniz olması lazım.
-Ürünü çok iyi tanıyor sahte/kopya/replika olup olmamasını ürüne baktığınızda anlıyor olmalısınız.
-Çok sağlam bir gümrük müşaviri ile çalışmalısınız
-navlun dediğimiz taşıma bedelleri sigorta giderleri vs büyük bir şirket olmadığınız için size pahalıya patlayacaktır ürün fiyatını isterken CIF fiyatını isteyin dilediğiniz limandan malı çekerken sadece fabrikanıza ya da işyerinize kadar olan taşıma maliyetine katlanın.
-Siz şirket kurup her işinizi şirket üzerinden sözleşme ile yaparsanız ve sözleşmesiz kimseye para göndermez yani işlerinizi şifayen yapmazsanız dolandırılmazsınız demiyorum kesinlikle ilk 5 ticaretiniz den birinde düşeceksiniz ama mahkemeden hakkınızı alırsınız.

Son Not: Nakit Bütçeniz 150 bin tl ve altıysa lütfen bulaşmayın

wmaraci
wmaraci

Mistakes07 Mistakes07 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.04.2016
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad K** S**
  • Mesajlar 189
  • Beğeniler 44 / 45
  • Ticaret 0, (%0)
ishakorhan Öncelikle yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Daha öncede belirttiğim gibi getireceğim ürünün pazarı Türkiyede mevcut ama ben koli koli anahtırlık getirmeyeceğim. ilk etapta 10 farklı anahtırlıktan 10'ar tane 5 farklı tipte de 5er tane biblo getirmeyi düşünüyordum.

Bunları 5-10 kişi kullanarak kişisel alım yapıyormuş gibi getirtip facebooktan veya gittigidiyor gibi sitelerden de satabildim lakin dediğim gibi bu işte markalaşmak istiyorum. sanırım 100 anahtarlık 25 biblo (satıcının satış fiyatı 200$ toplam) için 150.000 lira bütçe gerekmiyordur diye düşünüyorum/düşünüyordum.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al