4 yıl uluslararası ticaret okudum şu anda da master yapıyorum. Aynı zamanda aktif ticaretin içerisindeyim.
Forum gerçekten de kıymetli bir forum, herkes yardımcı olmaya çalışmış tamamen yanlış yorumlar olsa da gaz vermeye çalışanlar da olmuş. Bu konuda nacizane tavsiye isterseniz , ithal etme zorluklarını, ithal etme de yaşayacağınız riskleri ve giderleri bir tarafa bırakarak satacağınız ürünün piyasasını çok iyi araştırın derim. Bana anahtarlık ithal edeceğim nasıl ederim sorusu çok hayalperest geldi. Anahtarlık Türkiye'de kaç tane satılıyor? Bunların kaç tanesi online olarak satılıyor? Mesela forumdan kimse anahtarlığını bir elektronik mağazadan aldı mı? Tshırt demişsiniz istanbul da kamyonla 2-3 liraya tshirt bulursunuz başınız ağrımadan alır satarsınız böyle bir niyet içerisindeyseniz.

Öncelikle yasal yollardan ithalat için;

-Üretici ile çok sağlam bir sözleşmeniz olması lazım.
-Ürünü çok iyi tanıyor sahte/kopya/replika olup olmamasını ürüne baktığınızda anlıyor olmalısınız.
-Çok sağlam bir gümrük müşaviri ile çalışmalısınız
-navlun dediğimiz taşıma bedelleri sigorta giderleri vs büyük bir şirket olmadığınız için size pahalıya patlayacaktır ürün fiyatını isterken CIF fiyatını isteyin dilediğiniz limandan malı çekerken sadece fabrikanıza ya da işyerinize kadar olan taşıma maliyetine katlanın.
-Siz şirket kurup her işinizi şirket üzerinden sözleşme ile yaparsanız ve sözleşmesiz kimseye para göndermez yani işlerinizi şifayen yapmazsanız dolandırılmazsınız demiyorum kesinlikle ilk 5 ticaretiniz den birinde düşeceksiniz ama mahkemeden hakkınızı alırsınız.

Son Not: Nakit Bütçeniz 150 bin tl ve altıysa lütfen bulaşmayın