wmaraci reklam

Cins bir fikir, goruslerinizi paylasir misiniz? (e-ticaret)

23 Mesajlar 3.017 Okunma
smmexpress

eMachine eMachine WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.10.2015
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek System Admin
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 11
  • Beğeniler 5 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
Hepinize fikirleriniz icin tesekkurler, guzel bir beyin firtinasi olustu, tam kategoriye uygun :)

ermaneray adlı üyeden alıntı

Selam hocam
Neden olmaz ki cidden olmaz tutmaz atıyorum vizyon ve misyon unuz yok gördüğüm kadarıyla


Ayni siteyi ayni dropshipping sistemi ile Finlandiya'da (tek dil, Fince) acmistim. Eski vizyonu kopyalayip buradan acacagim. Finlandiya'da tek system vergi 24%, Ispanya'da 21% ve Finlandiya'da kagit kurek isleri 20% civari daha pahali. Ki Ispanya'da kuracagim e-Ticaret iskandinavya'da hala faal olacak.

Finlandiya'da 2 adet resmi dil var, Fince ve Isvecce. Dil ekleme sebeplerinden birisi arama motorlarinda gorunurluluk. Kaldi ki her ispanyolca - potekizce konusan sadece ispanya'da yasamiyor.

Kaldı ki dropshoping olayları 2000 li yıllarının başındaki akım ve modaydı ve o moda geçti
X firmadan alınan api 2000 li yıllardada tutarsızlık yapıyordu şuan içinde aynı dertler var asla görmediğin ürünü elinizde olmayan ürünü satmaya çalışmayın özellikle başka ülkeleri hedefinize almayın.


Dropshipping su an Ingiltere basta bircok ulkede soylediginin aksine patlama yasiyor.
Sebze meyve kısmı da gördüm ispanya için. dropship ayrı taze sebze meyve işi apayrıdır ve avrupanın en büyük sebze meyve ıthalatcısı hollandadır ispanyanında en çok ithalat yaptığı ülkede hollandadır.
Bu bilgiyi nereden edindigini ogrenebilir miyim? Ispanya'nin A Coruna ilinden 1 hafta once Finlandiya'ya yeni dondum. 3 Haftalik arastirmalarima gore, soylediginin tam aksine Ispanya avrupanin bircok ulkesine meyve sebze tedarik ediyor. Daha dun Finlandiya marketinden ispanyol karpuzu alip yedik evde :)

Rakipler amerikada yahoo avrupada ebuy asyada aliexpress liderdir aliexpress satış cirosu 550 miyar dolar yıllıktır yahoo ve ebuy toplam yıllık satışı bir aliexpress olmuyor türkiye için ise bahsettiğiniz e ticaret siteleri n11 hepsiburada gittigidiyor sahibindeni de ekleyelim hepsini toplayın 1 yılda aliexpress satış cirosunun %1 ini yapamiyor düşünün e ticaret hacmimiz ne kadar düşük dünyaya göre.
Aliekspress guvenilirligi, kargo suresi cok kotu olarak biliniyor Avrupa'da. Ancak Whosale/toptancilar bu Alibabadan toplu ithal yapiyorlar. Bir ornegi https://www.e-ville.com kendi adamlari direct hong-kong'dan gonderiyorlar.

Size tavsiyem
Niş domain
Tek ülke


Ayni sayfayi .es .it .de .pt .fi .se .nl yapip kategorilere subdomain yapmak ile ayni olay.


Drop işinde kârlılık stoklu çalışmaya göre epey azdır ve aynı apiyi başka kişilerde kullanır istediği fiyatı yazar fiyat analizi çok iyi yapılmalı yüksek kalınmamalı bu takip işi bile ayrı uzmanlık ve eleman gerektiriyor
Hatırı sayılır bol sıfırlı reklam bütçesi ve yatırım


Hayir dostum, toptanci direkt adrese gonderecek.

noop adlı üyeden alıntı

neden direk satın almıyorsunuz? araştırıp beğendiğiniz firmalara teklifte bulunup satın almanız daha hesaplı olacak gibi. daha pratik. daha az sorun çıkacağını düşünüyorum.

firmasını size devredip maaşa bağlanmak isteyecek kişiden verim alacağınızı düşünmüyorum. evet sıfırdan firmasını kurmuş. başarılı olmuş fakat işi geliştirme kısmında fikirleri vizyonu tükenmiş olacak ki size devredecek. üstelik bu kişiyi ispanyaya götürmek euro üzerinden maaşa bağlamak yerleşme derdi tasası çok maliyetli olacaktır. türkiyede ikamet eden bir çalışanınız olursa maaş gideri yarı yarıya düşecektir. tabi sizin ofiste çalışıyor olması şart değilse.

başarılar dilerim.



Bir opsiyon da bu, evet. Fakat yine de ekip kurma dusuncem var.

Xmenroe adlı üyeden alıntı

Evet Amazon avrupada Yuzde 90 ucretsiz kargo Yapiyor.Hatta artik Turkiyeyede Ucretsiz yolluyor.Drone ile teslimat simdilik usa da var ama yakinda Eu dada Satis yapacak.Butcesi soyledigime yakin.Burda Soylemek istedigim Rakibin Gg,hepsiburada gibi orta olcek degil Adeta Tekel yani Intel karsisinda zor duran bir Amd var yani oyle dusun..
Ayrica amazonda musteri memnuniyeti cok yuksektir bunu karsilamaniz gerekir..Ornek vereyim Gecen yil 3000 tl ye Gtx 1080 ekran karti aldim 3 gun sonra ses yapti
Bu durumu amazona bildirdim Hemen yeni urun yola cikartmislar ve 1 gun sonra ups super express ile evimde idi Yani Gittigidiyordan bile daha hizli oldo Amazon Bu bir ilktir..Bir anda elimde 2 tane 3 er binlik ekran karti, vardi tabi amazona geri yolladim.Bu Benim Ratingim yuksek oldugu icin.Ben Hayatimda bu kadar Musteri memnunuiyeti olan firma gormedim.Turkiyedeki Tum eticareti ve avrupadakileri toplasan bir AMAZON etmez.


Haklisin ancak satin aldigin ve bozuk cikan kartin zararini Amazon degil, Nvidia karsiliyor. Amazona gonderdigin karti amazon nvidia'ya gonderiyor. Avrupa'da zaten bu hep boyle isliyor ve AB kanunlari ile butun sirketler boyle isliyor. Hata memnun olmazsan bile gonderebilirsin (hasarli mal olmasa bile). Atiyorum musterim bana geri gonderdi, ben de direkt toptancima gonderiyorum. Toptancim da malzemeyi tedarik eden firmaya gonderiyor. Bu konuda hicbir sorun yasamadim bir onceki eticaret isimde.
 

 

wmaraci
reklam

ermaneray ermaneray proje danışmanlığı Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek satınalma/proje danışmanlık
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 2627
  • Beğeniler 77 / 644
  • Ticaret 12, (%100)
Hocam tutturnak var tutturmak var :)
ayda 10.000 euro satışta tutturmaktir ayda 1 milyon euro ciroda tutturmaktir kişiye göre değişir
Milyon euro yatırım gücünüz yoksa bu iş olmaz drop ile hiç olmaz ancak site açmış olursunuz beklersiniz oda pek zor değil herkes böyle bir ağ kurabilir

Hollanda olayını araştırın ne demek istediğimi anlarsınız:)

drop işinde ingiltere çok iyiyse o ülke ile girmeniz daha doğru seçim olur
eMachine

kişi bu mesajı beğendi.

eMachine eMachine WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.10.2015
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek System Admin
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 11
  • Beğeniler 5 / 1
  • Ticaret 0, (%0)

ermaneray adlı üyeden alıntı

Hocam tutturnak var tutturmak var :)
ayda 10.000 euro satışta tutturmaktir ayda 1 milyon euro ciroda tutturmaktir kişiye göre değişir
Milyon euro yatırım gücünüz yoksa bu iş olmaz drop ile hiç olmaz ancak site açmış olursunuz beklersiniz oda pek zor değil herkes böyle bir ağ kurabilir

Hollanda olayını araştırın ne demek istediğimi anlarsınız:)

drop işinde ingiltere çok iyiyse o ülke ile girmeniz daha doğru seçim olur

Evet dropshippingde kar ortalamasi 40%-10% urune gore. Kismen kagit kurek ve kargoya gitse kar yapacak ve yapmayacak urun var. Belki ilk actigimda tekrar Finlandiya'ya kurarim (Fince, Isvecce, Danimarka ve Norvecce) 1 sene once nasil ciro yaptiysa aynisini yapar. Iskandinav pazari deneyimi zaten var ancak sirketi Estonya'da kurmak daha karli olur.

Calistikca acilir avrupaya.

Ispanya'da soyle bir avantaj vardi, dropshipping'e malzeme tedarik eden birkac sirkete direkt ulasma sansim vardi.
 

 

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al