-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
E-Ticaret
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Arkadaşlar, aklımı kurcalıyor bir zamandır.
Hepimizin bildiği gibi com uzantısı en prestijlisi. Ancak bazı özel uzantılar kelime ile bütünleşebiliyor ve daha akılda kalıcı hem de eğlenceli oluyor. Örneğin, inter.net
Bir proje için domain düşünürken aklıma takıldı. Yine örneğin,demet akalın için site açacağız, demetakalin.com mu demetakal.in mi seo açısından demet akalın aramalarında daha uygundur ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Grafiker
-
-
Ad Soyad
C** Ş**
-
-
-
Ticaret
25, (%100)
demetakalin.xxx daha mantıklı , demetakal.in şeklinde yapılınca keyword bozulmuş oluyor bence seo açısından demetakalin.uzantı şekli daha iyi olacaktır
çok büyük fark yaratacağını sanmıyorum açıkçası, site içeriği kalitesi backlink inşaası gibi konular daha belirleyici. domain yüzlerce değerleme sinyalinden sadece bir tanesi, etkisi bence %10 bile değildir . İlk çıkış zamanında keyword domainin avantajını yaşayabilirsin ama ilerleyen dönemde mevcut kelimede rekabete ortak olunca çok büyük artısı ya da çok büyük eksisi yaşanmayacaktır.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
web sitesi
-
-
Ad Soyad
İ** B**
-
-
-
Ticaret
36, (%100)
.com alan adlarinin cogu dolu ve site acilmadan bekletiyorlar com.tc alan adina yonlen seo acisindan bi sikintisi yok
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
SEO UZMANI
-
-
Ad Soyad
H** E**
-
-
-
Ticaret
129, (%100)
isagold adlı üyeden alıntı
.com alan adlarinin cogu dolu ve site acilmadan bekletiyorlar com.tc alan adina yonlen seo acisindan bi sikintisi yok
seo açısından hiç bir uzantının sıkıntısı yok hocam , yanlışsam düzeltin :confused:
https://www.dopinger.com/tr
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
E-Ticaret
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
farklı başlıklarda , şu şekilde yazışmalara şahit olmuştum;
telefon.com/ucuz şeklinde sitede bölüm açmaktansa, ucuz.telefon.com şeklinde subdomaine yönelmek seo açısından daha etkili diye hemfikir olunmuştu. yani ucuz telefon aramalarında, ucuz.telefon.com şeklinde subdomain seo açısından daha faydalı ise, aralardaki noktalar bir önem taşımıyor keyword kelime için. yani yine örnek veriyorum, vitamin çok aranan bir kelime olsun, vitam.in diye domain alınca keywordlükten çıkmıyor, yani benim çıkarımlarım bu yönde.
Asıl olay, vitam.in seo açısından vitamin.com ile kapışır mı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
tekniker
-
-
Ad Soyad
E** D**
-
-
-
Ticaret
2, (%50)
Domainde anahtar kelimenin olması eskisi kadar önem arz etmiyor. (örnek verdiğiniz) demetakalin.com - .in olarak belirttiğiniz domaine göre daha akılda kalıcı... ve seo açısından da daha öncelikli diyorum.
com net gibi domainlerin boşta olmamasından dolayı, vitam.in gibi domainler kullanabilirsin. Siteyi düzenli işletirsen her türlü kapışırsın. Olay sende bitiyor. bu tarz domainlerde jenerik isimler akılda kalıcı olabiliyor.
1 kişi bu mesajı beğendi.
www.ertuncdemiriz.com