LikeSend adlı üyeden alıntı

Yukarıda söylediğin bence yanlış. Her subdomain farklı bir domain şeklinde algılanır yani 0 değerle ana sitene ne çalışma yapıyorsan ona da yapman gerekir haddinden fazla maliyetli bir işe dönüşür , alt sayfaların ise telefon.com/ucuz gibi ana sayfadan da desteklenir sitenin bir parçası olarak yapılan tüm çalışmalardan fayda alır .

Arama motoru senin dediğin mantıkla çalışmıyor örnek olarak bir kaç kelime türetip aratırsan sende görürsün ki uzantıyı keyworde dahil etmeden tarama yapar. misal bancom aradım bancom.uzantı şeklinde bir sürü site çıktı ama ban.com çıkmadı , agario olarak ara çıkan sonuçlarda agar.io domaininin renklenmediğini yani domainin kelime ile eşleşmediğini sende görürsün , ilk sırada şu site çıkıyor : http://agario.biz/?l=tr ve agario kısmı eşleşmiş gözüküyor .

Eğer akalın diye bir uzantı olsa söylediğinde hiç bir sıkıntı yoktu demet.akalin gibi bir domain olurdu fakat demetakal.in demet akalin aramasını karşılamıyor .

Anlatmak istediğim şu :




Hocam öncelikle eyvallah eline koluna sağlık, ben seo adına ne biliyorsam buradan takip ederek öğreniyorum, birileri soru soruyor bilenler cevaplıyor, bir konuda hemfikir olunuyorsa ben de yazıyorum onu bir kenara. Yukarıda bahsettiğim olayı da yine burada birkaç konuda görmüştüm, o yüzden zaten beni böyle bir düşünceye itti, com uzantı yerine keyword ile bütünleşen uzantı. Ama verdiğiniz örnek cuuukkk diye oturdu gediğine, olay netleşti şuan kafamda. Tekrar teşekkürler