wmaraci reklam

Düşük Bütçe Ile Yapilabilecek Işler Nelerdir?

37 Mesajlar 6.442 Okunma
pst.net
wmaraci reklam

evimkitap evimkitap bilgisefi.net Kullanıcı
  • Üyelik 14.09.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Blog Yazarı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 375
  • Beğeniler 73 / 78
  • Ticaret 0, (%0)
Kaynak : https://cemozergungor.blogspot.com/2019/01/dusuk-butce-ile-yaplabilecek-isler.html

Merhaba Girişimciler!
Yazıma Jack Ma'nın şu sözüyle başlamak istiyorum;

Bugün acımasızdır. Yarın ise daha da acımasız. Yarından sonraki gün ise çok güzeldir.

Çevremde ki büyüklerimin bir lafı var, iş kurmak isteyenler için umut dünyası der.Aslında burada ki "UMUT" kelimesini kötü anlamda ima ederler ama bir girişimci için "UMUT" bir işin başlangıcından itibaren hep olmalıdır.O bize en büyük itici güçtür ve aslında o büyüklerimiz yanlış da imâ etseler HAKLILAR.


İnsanlar, ayaklarının üstünde durduğunu ilk ne zaman anlarlar?
Doğduk,gözlerimiz kapalıydı.Önce gözlerimiz açıldı.Sonra emeklemeye başladık.Sonra düşe kalka ayakta durması öğrendik.Ağzımızdan çıkan ilk söz belki bir ANNE kelimesiydi belki de BABA. Herkes sanıyor ki, ayaklarımızın üstünde durduğumuzu anladığımız ilk zaman emeklerken çabalaya çabalaya düşe kalka ayakta durabildiğimiz o zamandır.YANILIYORLAR.YANILIYORSUNUZ.İnsan ayaklarının üstünde durduğunu PARA KAZANMAYA BAŞLAYINCA ANLIYOR..


Sorumluluk sahibi olmayı anladığınız o an belki de ilk tökezlediğinizi hissettiğiniz o andır
Sorumluluk sahibi olmaya başladığımızı anladığımız o ilk zamanlar gerçekten çok sancılı geçer.İnsan ne yapacağını bilemez.Hep bir arayıştadır.İşte bu dönemde çok hata yaparız.Yanlış işe girer,kendimizi işten soğuturuz.Yetersiz bir araştırma ile direk iş kurmaya çalışırız BATIRIRIZ.

Buraya kadar olan kısım işin MOTİVASYON kısmıydı...

Gelgelelim az bir sermayemiz var, bu sermaye ile neler yapabiliriz?
Bir ila üç yıl arası bir işte çalıştık.İş ağırdı ama maaşı iyiydi.Sigortamız da yatıyordu :) Yaklaşık 30BİN TL biriktirdik. Artık işe katlanamıyordunuz,vücudunuz alarm veriyordu.Bir den aklınıza "Ben bu parayla ne yapabilirim" düşüncesi geldi.İşte bu yazıda 30BİN TL ile neler yapabiliriz anlatmaya çalışacağım.


1-Araba Alım-Satım

Bu fikir ile çok karşılaşmışsınızdır ve belki de size mantıklı gelmeyebilir.Ama örneklerle biraz bu konuda fikrimi sunmak istiyorum.30BİN TL sermayeniz var ve eski model bir x marka arabasını 15BİN TL'ye aldınız. Alırken de satıcı size "Bu aracın 1000TL mastafı var" dedi.Arabanın piyasa değeri 20BİN TL. İnsanlar uğraşmak istemediği için 15BİN TL'ye alıp 1000TL masraf yapmayı kendine uygun görmüyor.Peki biz 15BİN TL'ye aldığımız arabayı 1000-2000 arası bir maliyetle sorunsuz bir şekle sokar 20BİN TL'den satarsak bizim bundan kazancımız ne oluyor? 3000-4000 TL arasında bir kazanç.Peki biz ağır bir işte çalışıyorduk ne oldu o işe? Bir ay boyunca bedenimizi yıpratacağımıza 1-2 haftalık çalışmayla 3-4Bin TL kazanç sağladık.Bu her zaman 3-4bin olmayabilir.500TL kâr, 300TL kâr gibi 3-4 bin e göre daha düşük kazançlarda elde edebilirsiniz.Bu iş tamamen sizin pratikliğinize ve açıkcası zekanıza kalmış.

2-Seri Üretim Yapmak
Çalıştığımız iş örnek olarak CNC olsun.CNC'de parça işlemeyi çok iyi biliyorsunuz ve size tarif edilen her parçanın işlemesini,üretimini yapabilirsiniz. Peki neden uzun mesailerle, haftada bir gün tatil günde 10 saat-12 saat çalışmayla kendi ömrümüzü kısaltalım? 30Bin TL ile CNC Makinesi alabilir miyiz? Sanmıyorum ama kiralayabiliriz. Ve aldığınız siparişlerle çok iyi bir kazanç sağlayabilirsiniz.Bu işi yapan bir büyüğümden duyduğumu aktarıyorum. "X tane parçayı 3 günde bitirebiliyor ve toplam 5bin TL alacağı var" bu rakamlar belki de bunun çok çok ötesinde.Bu tamamen sizin işlediğiniz malzeme ile ilgili olarak değişken ücretlerdir.Yani hangi alanda iyiyseniz o alanda üretim yapın.Alanınız Gıda ise Gıda ile ilgili üretim yapın.


3-Web sitesi veya YouTube kanalı açmak
İşim bilgisayardan olsun diyorsanız, Web sitesi kurmak veya YouTube kanalı açmak size mantıklı gelebilir.Websitesi açmanın maliyeti senelik 20TL'den başlar, yapacağınız işin boyutuna göre 10-20 bin TL leri de bulabilir.Örneğin ben 20TL maliyetle bu siteyi açtım.Ve şuan da reklam gelirlerim çoktan maliyetimi katladı.YouTube öyle bir havuzdur ki gerçekten YouTube'dan ciddi anlamda iş yapacak kimseyi susuz bırakmaz.YouTube'dan aylık 50-100TL kazananda var 100-200bin TL kazananda.Hiç kazanamayan da var! Bu tamamen ürettiğiniz içerik ile ilgili.Eğer Websitesi veya YouTube ile ilgili sorularınız varsa yorumda iletebilirsiniz.Ben size her konuda aydınlatıcı bilgi verebilirim.Çünkü aynı zaman da YouTube kanalı da sahibiyim.


4-Pazarcılık yapmak
Pazarcılık kavramı belki size NE ALAKA gibi gelebilir ama belki de herkesin yapabileceği en olabilecek ticarettir.30BİN TL sermayemiz var.10-15BİN TL ile bir araba aldık.(ARABA ÖNEMLİ)Örneğin pazarda çorap satalım.Çorap örneğini şu yüzden verdim; çok alıp az para ödediğimiz için.Örneğin tanesi 30kuruştan 300 tane çorap aldık ve 90TL para ödedik.Yaktığımız mazot da 15 TL olsun.Toplam 300 çorap + mazot 105 TL ödedik.Tezgah ücreti de 50-100TL ödedik.Toplam 200TL oldu diyelim.Çorapları 1TL'den sattık yani 300x1=300 TL kâr 100TL.
Aylık 30x100=3000TL.Pazarda da yeme içme giderine 1000TL harcamış olsak elimizde ki kâr 2BİN TL.Çorap yerine daha kârlı bir ürün de seçebilirsiniz bu kazanç belki 2 ye belki 3 e katlar.O sizin tamamen ticari zekanıza bağlıdır.


5-E-Ticaret yapmak
E-Ticaret yapabilmemiz için önce bir şirket sahibi olmamız gerekiyor.Bir şirket ortalama 2bin ila 3bin TL arasında bir maliyetle kuruluyor.Muhasebe içinde kiralama usulü işinizi halledebilirsiniz o da değişiyor.Sizin dilinize,yapıcılığına kalmış bir durum.30BİN TL'mizin 5 bin TL'sini şirket için ayıralım.Kaldı 25BİN TL'miz.25BİN TL'mizin eğer kaliteli bir iş yapmak istiyorsak 5 ila 10bin TL'sini siteye ve reklam a ayırmalıyız.Belki daha fazla da ayırmak gerekebilir.Geriye kalan 15-20BİN TL ile de stok yapabiliriz.E-Ticaretin bir de şu yönü var.Stoksuz da bu işi yönetebilirsiniz.Nasıl mı? Kendinize bir tedarikçi edindiniz, örneğin elektronik ürünler. Ürün siparişi size düşecek siz de tedarikçinizden siparişi verene ürünü gönderttireceksiniz.Bunu yapan bir çok kişi var.Buna da Dropshipping diyorlar.Yani stoksuz alışveriş.Örneğin x bir ürün dükkanlarda 50TL siz tedarikçiden 40 TL'ye alabiliyorsunuz ve E-Ticaret sitenize de 45TL den koydunuz.Günde 10 tane sattınız 5x10=50. Günde 50TL kâr ayda 50x30=1500TL. Düşünün bu en alt limit.E-Ticaretin sonu yok.Tamamen ne verirseniz ondan daha fazlasını alırsınız mantığı var.Ama bu işe girmeden önce araştırmadan,ne satacağını belirlemeden,tedarikçileri bulmadan girmek bir ahmaklıktır! Bu işi yapacaksanız önce "Ben ne satacağım?" diyeceksiniz.Sonra "Ben bu ürünü nereden bulabilirim?" Sonra ben uygun fiyatla,kaliteli bir e-ticaret sitesi nasıl kurabilirim? diyeceksiniz.Zaten bundan sonrası çorap söküğü gibi gelir.

Ben bu listeyi zamanla güncelleyeceğim.
Sizin de eklemek istediğiniz bir konu olursa yorumda iletebilirsiniz.
Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.
zexon SiyahAdam vidanjorcu

kişi bu mesajı beğendi.

"Başarı ise başaracağım diye başlayarak sonunda başardım diyenindir.”
https://www.bilgisefi.net
wmaraci
reklam

ForuMaster ForuMaster Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.01.2019
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad T** S**
  • Mesajlar 138
  • Beğeniler 152 / 55
  • Ticaret 0, (%0)
Ne kadar düşük olduğuna bağlı.
 

 

evimkitap evimkitap bilgisefi.net Kullanıcı
  • Üyelik 14.09.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Blog Yazarı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 375
  • Beğeniler 73 / 78
  • Ticaret 0, (%0)
Paylaşımı baştan sona okumanızı öneririm hocam, sadece başlığı görüp yazdınız sanırım
 

 

"Başarı ise başaracağım diye başlayarak sonunda başardım diyenindir.”
https://www.bilgisefi.net

ersingo ersingo WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 45 / E
  • Meslek serbest
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 225
  • Beğeniler 53 / 66
  • Ticaret 0, (%0)
Ben gençlere her zaman tavsiyeler veriyorum yakınımdakilere ancak bize tavsiye verenleri de biz zamanında dinlemedik.

Büyüklerin söylediği umut mana olarak tam da bahsettiğiniz gibi. :) Borca girmeden kenarda duran bir para ile karşınıza "bir fırsat" gelirse girebilirsiniz bir işe. Hiç bir şeyin garantisi yok tabi ama bu fırsat tamamen yazıldığı ve anlamı gibi görülmeli burada. Sizin örneklerinizde mesela araba alıp satmak. Araba alıp satma işine girmeyin. Dükkan açmayın. Ama önünüze bir fırsat geldiğinde 50 binliralık arabayı o anda 35 40 hatta 45 bine alabiliyorsanız alın ve ertesi gün satın. 2 3 gün içerisinde 5 10 bin lira kazanmış olursunuz. buna hiç bir lafım yok.

Ancak iş ticarete geldiği zaman işler değişiyor günümüzde. Dükkan açmak vergi levhası falan fasa fiso. 1 günde her şeyi halledersiniz. İş ondan sonra başlıyor. :) Muhtemelen kiracı olacaksınız. bugün en dandik dükkanın 1 gün bile kapısını açmasanız aylık masrafı min. 1500 tl. (kira ile birlikte) Ticarete yeni atıldığınız düşünürsek ilk 1 sene para kazancınızın dışında yiyeceğiniz kazıkları da hesaplarsanız (karsız işler veya tahsil edilemeyen ücretler. mutlaka olacak) size hemen hemen hiç bir şey kalmayacak. Öncelikli olarak siz bunalıma gireceksiniz, sonra eve ve diğer aile fertlerine yansıyacak bu durum. Gireceğiniz işte gerçekten gelecek varsa böyle bir sektöre girdiyseniz ve siz bu bunalımlı dönemleri atlatabilirseniz, işinizi hala iyi yapıyorsanız ve portföy oluşmuşsa 2. sene sonunda ancak bir şeyler yapmaya başlayabilirsiniz.

Hangi işe girerseniz girin bunları yaşayacaksınız. Size arka çıkacak yakınlarınız ve çok sağlam bir çevreniz yoksa kesinlikle ve kesinlikle bu yazdıklarım olacak. Evde web işi yapacağım deseniz bile olacak. Bu kadar karamsar yazdığım için kusura bakmayın. Kendim daha önce defalarca yaşadım ve şahit olduğum için yazıyorum bunları.

Öncelikli olarak sizin hayattaki vizyonunuz misyonunuz nedir? bunu belirlemelisiniz. Yaşadığınız şehirde mi öleceksiniz, yoksa başka bir yere mi gitmek istiyorsunuz. Bence en önemli soru bu. Ben istanbuldayım. Ama inanın burada kalmak bir işkence benim için. doğma büyüme istanbuldayım. Mevcut maddi yükümlülüklerim tamamlandığında ben bu şehirde kesinlikle kalmayacağım. ve son 6 senedir istanbula tek bir çivi bile çakmıyorum. Borcum bittiği gün ayrılacağım buradan. İstanbulda yaşıyorsanız 1 ev 1 araba almak için 15 sene ömrünüz gider. Yaşayacağınız sıkıntılar cabası.

Ben istanbuldayım ve burada kalacağım diyorsanız iş kuracaklara tek tavsiyem iş kurmayın. yapacağınız iş ile ilgili mevcut çalışan firmalara dükkanlara gidin gerekirse bedelsiz çalışın üç kuruşa çalışın. en az 1 yıl. her şeye hakim olduğunuzu düşünürseniz, iş potansiyeli var derseniz sonra girin işe. ve sermayesiz kesinlikle iş yapmayın. yani kredi borç falan yapıpta iş kurmayın.

1,2 milyon zararla şirket kapattım. ne tırım kaldı ne kamyonum ne de evim. babadan kalma evimi satın alıyorum şu anda. zaten benim olanı yani. 1,5 senem falan daha kaldı. bittiği anda gideceğim buralardan.

şimdi siz ben gencim önümde yıllar var hallederim bir şey olmaz bana diyeceksiniz ama bu geçen yıllar sizi o kadar yoruyor ki, 40 yaşında 60 gibi hissediyorsunuz. günler haftalar aylar elinizden kayıp gidiyor. naçizane tavsiyem bunlar. aslında daha çok çok şey yazarım. içimde çok yara var ama yeter. zaten bu kadar kim okur yazıyı bilmiyorum.
xsafa bQnyy ofurkanak

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Mersin evden eve nakliyat

viarequal viarequal via RequaL Kullanıcı
  • Üyelik 07.11.2018
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Sanat Tarihçisi
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad S** U**
  • Mesajlar 569
  • Beğeniler 245 / 118
  • Ticaret 10, (%100)
Ailemle beraber pazarcılık ( kelime anlamını ne kadar anlamsız da bulsam öyle geçtiği için öyle diyeyim ) yapıyoruz meyve - sebze üzerine yukarıda örneğini vermişsiniz fakar eksik . Elimde her daim sıcak para olsun istiyorsan ; evet yap ama meyve - sebze ya da konfeksiyon.. Neden diye soracak olursan ; Anlık satım hızı daha iyi . Neden eksik dedin diye sorarsanız da şunu söyleyebilirim ; hesapta olmayan o kadar çok gider gün yüzüne çıkıyor ki şaşıp kalırsınız. Mesela dün pazarda 1-2 kasaya yakın mandalina attık ( halden alış fiyatı 4 ₺ ydi bu arada ) malum mandalinanın zamanı geçiyor artık ama bunu aldığınız kabzımala anlatamazsınız . Daha bir sürü şey .. Yazın olan derdi ayrı , kışın ayrı.. Marketlerin pazarı öldürmesi ayrı falan filan saymakla bitmez. Dışarıdan kolay gibi görünen şeyler aslında içerisinde bir sürü bilinmeyeni barındırmakta . Dediğiniz gibi bizlerde tezgaha " Umut dünyası , ya olursa " diye çıkıyoruz ;)
evimkitap

kişi bu mesajı beğendi.

www.sinanusta.com.tr

Freelanceyazarr Freelanceyazarr Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 27.10.2018
  • Yaş/Cinsiyet 31 / K
  • Meslek Serbest Yazar
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 82
  • Beğeniler 4 / 36
  • Ticaret 2, (%50)
İnsanların gerçek sıkıntılarını anlattığı ve forumda bu kadar dikkatle okuduğum ilk konu. Gerçeklerin gün yüzüne çıkartılması, umut kırmadan gelecek günlerin görülmesi gerekir. Dünya toz pembe değil, bugün çok büyük bütçe ve güvendiğim sektör olmasına rağmen ne eticarete girebiliyorum ne de hadi yapalım olsun bitsin diyebiliyorum. Aslında en iyisi ne milyoner olmak ne de holding yönetim kurulu başkanı olmak. Bence insanı huzurlu ve mutlu eden tek şey iyi bir kariyer ve güzel bir aile. Abi hayatın formülü bu daha zorlamayın yani çok daha fazla para kazanacağım derken ailesinden evinden yurdundan olanlar var
evimkitap viarequal ancalimoon

kişi bu mesajı beğendi.

evimkitap evimkitap bilgisefi.net Kullanıcı
  • Üyelik 14.09.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Blog Yazarı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 375
  • Beğeniler 73 / 78
  • Ticaret 0, (%0)
@ersingo ağabeyim siz sanırım bizim gibi 2B muhabbetinden Ata evinizin tapusu için belediyeye arsa m2 nize göre para ödüyorsunuz. Bu tamamen adaletsiz bir uygulama da olsa maalesef dediginiz gibi zamanında para vererek aldığınız evden sizden tekrar para alıyorlar. Maalesef bizim ülkemiz biraz tuhaf insanları tuhaf . Milletimi de tanıyamıyorum artık. Her ne kadar milliyetçi bir insan da olsam ben de sizin gibi daha modern zihniyetli özgür ve huzurlu olabileceğim bir ortama sahip bir ülkeye gitmeyi düşünüyorum . Is kurmaya gelelim, yazdıklarınızı dikkatlice okudum. Kesinlikle bende şu devirle kredi ile iş kurulmasını doğru bulmuyorum yazımda nakit 30bin TL sermaye ile şeklinde bir cümleyle başladım. 30 bin TL aslında şuan da çok yetersiz bir para yani faizler yüksek olmasına rağmen faizle bile bir getirisi olmaz.ama bu parayla yukarıda yazdığım örneklerle para kazanabiliriz. @viarequal hocamın da bahsettiği gibi hicbir iş göründüğü gibi değildir her işin zorlukları vardır. Ama hiç-bir iş kendi işinin verdiği mutluluğu vermez(kendi işin gibi hissettiğin ortamlı işler hariç) o yüzden çalışmak zorundayız. Bunu ister başkasının iradesinde yapacağız ister kendi irademizde. Ister başkalarının kurallarına göre çalışacağız istersekte kendi irademize göre.
viarequal

kişi bu mesajı beğendi.

"Başarı ise başaracağım diye başlayarak sonunda başardım diyenindir.”
https://www.bilgisefi.net

ersingo ersingo WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 45 / E
  • Meslek serbest
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 225
  • Beğeniler 53 / 66
  • Ticaret 0, (%0)
Yok benim durumum 2b değil. Battıktan sonra 2 tır sattım. 3 kamyon. ufak arabalar da gitti. Borç kapanmadı. Baba ocağını emaneten satmak zorunda kaldım o zaman. şimdi geri alıyorum. 200 bin falan kaldı.

Benim asıl söylemek istediğim konu bel bağlamayın ticarete. Emin olun zararlı çıkarsınız. Her ne yapacaksanız mevcut pozisyonunuzda ek gelir olarak yapmaya çalışın. İşinizin dışında ek işiniz için zamanınız yetmeyecek duruma gelirseniz (portföy olarak) ancak o zaman belki düşünürüm :)

İllaki bunlar olacak diye bir şey de yok tabi. Ama yapacağınız işler kaba tabir ile "amerikayı yeniden keşfetmek" değil. piyasada yıllardır bu işleri yapanlardan ne farkınız olacak ta iş yapacaksınız? 0,5 kuruş için 50 metre ileri başka giden müşterim var :)
 

 

Guness Guness Gün olur, asra bedel. Kullanıcı
  • Üyelik 10.09.2018
  • Yaş/Cinsiyet 18 / E
  • Meslek Hayat boyu öğrenci.
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** G**
  • Mesajlar 868
  • Beğeniler 335 / 181
  • Ticaret 41, (%100)
Web dünyasına 20 TL ile başladım, şuanda yaklaşık olarak aylık 10 katını kazanıyorum hocam.
Aslında sanal alem, insana para kazanması için kapı açıyor. Fark etmek gerek. :)
 

 

Dönülmez akşamın ufkundayız, vakit çok geç.

evimkitap evimkitap bilgisefi.net Kullanıcı
  • Üyelik 14.09.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Blog Yazarı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 375
  • Beğeniler 73 / 78
  • Ticaret 0, (%0)
ersingo ağabey biz de zamanında fırın açtık karadenizliyim. Bizim fırının olduğu yerde 200m aşağımizda bir fırın daha vardı. Bizden almazlardı gider oradan alırlardı.Hatta kendi akrabamız bile gözümüzün önünde giti oradan aldı:D çok garip bir ülkeyiz dememde ki düşünce burada ki örneklerden geliyor. Babam,amcam ve diğer bir akrabamız maaş almadan kaç ay çalıştı ben şahidim. Ama iş dünyası böyledir, pes etmemek gerekiyor. Şuan da gerçekten bir kriz var ama şuda bir gerçek ki para kriz zamanında kazanılır. :)
 

 

"Başarı ise başaracağım diye başlayarak sonunda başardım diyenindir.”
https://www.bilgisefi.net
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al