@ersingo ağabeyim siz sanırım bizim gibi 2B muhabbetinden Ata evinizin tapusu için belediyeye arsa m2 nize göre para ödüyorsunuz. Bu tamamen adaletsiz bir uygulama da olsa maalesef dediginiz gibi zamanında para vererek aldığınız evden sizden tekrar para alıyorlar. Maalesef bizim ülkemiz biraz tuhaf insanları tuhaf . Milletimi de tanıyamıyorum artık. Her ne kadar milliyetçi bir insan da olsam ben de sizin gibi daha modern zihniyetli özgür ve huzurlu olabileceğim bir ortama sahip bir ülkeye gitmeyi düşünüyorum . Is kurmaya gelelim, yazdıklarınızı dikkatlice okudum. Kesinlikle bende şu devirle kredi ile iş kurulmasını doğru bulmuyorum yazımda nakit 30bin TL sermaye ile şeklinde bir cümleyle başladım. 30 bin TL aslında şuan da çok yetersiz bir para yani faizler yüksek olmasına rağmen faizle bile bir getirisi olmaz.ama bu parayla yukarıda yazdığım örneklerle para kazanabiliriz. @viarequal hocamın da bahsettiği gibi hicbir iş göründüğü gibi değildir her işin zorlukları vardır. Ama hiç-bir iş kendi işinin verdiği mutluluğu vermez(kendi işin gibi hissettiğin ortamlı işler hariç) o yüzden çalışmak zorundayız. Bunu ister başkasının iradesinde yapacağız ister kendi irademizde. Ister başkalarının kurallarına göre çalışacağız istersekte kendi irademize göre.