lostyazilim
tr.link

Eğitim Videosu Çeksem ?

16 Mesajlar 1.763 Okunma
lstbozum
tr.link

TayfunGuler TayfunGuler Kod Şiirdir Kullanıcı
  • Üyelik 01.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek -
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad T** G**
  • Mesajlar 2229
  • Beğeniler 165 / 454
  • Ticaret 75, (%100)

NTBol adlı üyeden alıntı

Bilemiyorum. Çok sıkıcı çekiyorlar bildiğin ansiklopedi gibi sözlük gibi konuşuyorlar anca.
Bi türlü anlayamadım ben..

Beni ilk eğitim videomda çok sıkıcı olabilirim ama bunu ileride düzeltebilirim inşallah.

Wordpress/Php/React/Laravel/Codeigniter/Woocommerce işleriniz için Pm atınız.
www.tayfunguler.org
wmaraci
reklam

53456 53456 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2421
  • Beğeniler 1174 / 895
  • Ticaret 20, (%100)

TayfunGuler adlı üyeden alıntı

Beni ilk eğitim videomda çok sıkıcı olabilirim ama bunu ileride düzeltebilirim inşallah.

İnsanların sizi izlerken sizde onlarla konuşmaya çalışın. :rolleyes:
bbking

kişi bu mesajı beğendi.

TayfunGuler TayfunGuler Kod Şiirdir Kullanıcı
  • Üyelik 01.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek -
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad T** G**
  • Mesajlar 2229
  • Beğeniler 165 / 454
  • Ticaret 75, (%100)

NTBol adlı üyeden alıntı

Şu kodlamya çok merakım var ama tam başlıycam diyorum 2-3 video izliyorum millet adam gibi anlatamıyor sonra canım sıkılıyor bırakıyorum. 5-6 ay sonra aynı şekil. bi başlayamadım.

Kanalıma beklerim Mr.Coder
53456

kişi bu mesajı beğendi.

Wordpress/Php/React/Laravel/Codeigniter/Woocommerce işleriniz için Pm atınız.
www.tayfunguler.org

Elysional Elysional WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Yazılım Mühendisliği
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** Ş**
  • Mesajlar 50
  • Beğeniler 1 / 7
  • Ticaret 8, (%100)
Videoları kaliteli çekmek, temiz bir diksiyonla birleştirmek gerekir. Bunları yapabilirsin ve tabiyki en önemlisi işin ehliysen işlerin artacaktır. Kendini kanıtlamış oluyorsun kendi kendine referans oluyorsun resmen neden artmasın :)

wmaraci
wmaraci

wdrleo wdrleo Back-end Developer Kullanıcı
  • Üyelik 12.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Full-stack Developer
  • Konum Konya
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 226
  • Beğeniler 39 / 81
  • Ticaret 14, (%100)

NTBol adlı üyeden alıntı

İnsanların sizi izlerken sizde onlarla konuşmaya çalışın. :rolleyes:

Yakında bende videolu eğitimlere başlayacağım :)
Sizi sıkan şeylerin tespitini yapmışlığım mevcuttur. Arkadaşa da referans olması açısından tahminen sizin sıkılmanızın nedenleri şöyle;

1) Videolarda daima "ııı,eee" gibi takılmaların olması, sık sık olduğunda sıkıyor insanı
2) Sık sık aynı kelimelerin tekrarlanması "evet" gibi
3) Yavaş konuşulması yada çok hızlı konuşulması
4) Kişilerin, anlatış biçimindeki sorun; genelde videoların çoğunda bir rahatsızlık mevcut. Yani çok aşırı resmi bir dil var. Hata yaparsam korkusu var. Özgüven eksikliği oldukça fazla. Buda karşı tarafta izleyenlere yansıyor. Oysaki hata yapsa da gülse de ne yaparsa yapsın o videoyu croplama imkanı var, kendimizi kasmamız gerekiyor.
5) Diksiyon konusu benimde sıkıntı yaşadığım bir konu video çekmeye gelince iş günlük hayattaki gibi konuşamıyor insan daha dikkatli olayım diyorsunuz ve örneğin günlük hayatta "atacağım" kelimesini söylerken "atcam" gibisinden dersiniz a ğ arada kaynar :) ama videoya gelince bunu "atacağım" şeklinde söylemeye kalkıyorsunuz buda benim çektiğim deneme videolarının tamamını silmemin başlıca sebebi :) çünkü dikkat edince olmuyor o ğ nin çıkışı fazla vurgulu oluyor ve ortaya komik sıkıcı bir tablo çıkıyor.
Diksiyon önemli, düzgün konuşmak önemli ancak TDK görevlisi gibi konuşmakta saçma oluyor.
6) Anladım ki her şeyin anahtarı rahat olmaktan geçiyor. Her şey gibi ciddiyette dozunda güzel
7) Beni en rahatsız eden konulardan birisi eğitim videolarının sıralamasıdır. Herhangi bir sıra olmaksızın, rastgele karma karışık videolar işi öğretmeyi değil, konuyu öğretmeye yönelik ve yetersiz kalıyor.
8) Video çekimlerine bende başlayacağım ama işin bir de bizi sıkan bir boyutu var :) o da şudur ki nedense bazı kişiler youtube da bu tarz öğretme işi yapanlara küfürler, hakaretler yağdırmakta, böyle bir durum karşısında nasıl sabır gösteririm bilmiyorum :)

Benim şahsi olarak video çekerken dikkat edilmesi gerekenler olarak analiz ettiklerim bunlar. Umarım arkadaşa ve bu tarz videolar çekmek isteyenlere bir yararı dokunur.
Ayrıca böyle konularda bu tarz tespit edilen sıkıntıları dile getirirsek kaliteli kaynak oluşumuna katkımız olacağı görüşündeyim.

Stero0 Stero0 Sadness Prisoner Kullanıcı
  • Üyelik 18.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 534
  • Beğeniler 99 / 118
  • Ticaret 3, (%100)
İşlerinizdeki artış bir yana videolara da reklam koyarsanız oradan zaten bir gelir elde edersiniz. Bunun yanında arkadaşların söylediği gibi bir kitleniz olur, güvenilirliğiniz ve müşterileriniz de haliyle artar. Tabi güzel bir anlatımın olması gerek, insanları sıkmadan kısa ve öz olacak şekilde :) .

3dk. Her anına değer: https://youtu.be/NTf9kn5w3kI
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al