lostyazilim

Ekşi Sözlükte Adblok ve Adsense tartışılıyor

23 Mesajlar 3.200 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

La_Motta La_Motta . Kullanıcı
  • Üyelik 06.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek seo ve adwords
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad F** K**
  • Mesajlar 235
  • Beğeniler 48 / 83
  • Ticaret 14, (%100)
https://eksisozluk.com/adblockun-devredisi-birakilmasini-isteyen-siteler--4919009

yukardaki link, ekşi sözlükte adbloku devre dışı bırakmayı isteyen siteler konusu tartışılıyor.

adblock kullananlar çok kızıyor bu tür sitelere.

sizin düşünceleriniz nedir. Adblock sanki yaygınlaşacağa benziyor.

bu durumda adsense olayı ne olur.

wmaraci
reklam

erkolay erkolay webmaster.bbs.tr Kullanıcı
  • Üyelik 13.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Hosting, Domain, Marka, Patent
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** E**
  • Mesajlar 972
  • Beğeniler 134 / 216
  • Ticaret 20, (%100)
Reklam konusunda ne kadar zorlayıcı olursak AdBlock kullanıcısı da o kadar artar. Herkes reklam izlemek zorunda değil.
Ben de sitemde reklam yayınlıyorum ama AdBlock kullanıcısının içeriğe ulaşmasını engelleyecek kodları kullanmayı hiç uygun bulmuyorum. Ziyaretçinin canı isterse reklamı görür de tıklar da... İstemezse kovmak, ayıp yaw!.. Böyle siteleri görünce çıkıp başka site arıyorum.
bbking

kişi bu mesajı beğendi.

erekaone erekaone WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** O**
  • Mesajlar 559
  • Beğeniler 172 / 219
  • Ticaret 0, (%0)
Adblok kapat yoksa içerik göremezsin demek sitenin kendi tercihi ama bana kalırsa da haklı bir hareket. Adam hayrına yapmıyor o içeriği girip bakıp sana lazım olanı alacaksan karşılığında da bir reklam görmek çok zor gelmesin yani. Asıl hata bizim web master arkadaşlarda. Siteyi çin kerhan..sine çevirirsen adamlarda adblok kullanır tabi. Neyse ki sorunun bir çok çözümü var teknoloji de çare tükenmez iki taraf içinde.

Bu arada şu entry olayı özetlemiş:
webmaster değilim, internet sitem yok, bu işten hiçbir şekilde para kazanmıyorum. hatta adblock kullanıyorum. ama adamlar haklı.

suser diyor ki, o sitedeki içeriğe ihtiyacım var ama o reklamları görmek istemiyorum, mecbur muyum senin reklamını görmeye? değilsin. tıpkı siteye girmeye mecbur olmadığın gibi. adam şöyle diyor, "sen reklam görmek istemiyorsun, ben de senin benim siteme girmeni istemiyorum." bu kadar basit.

bu insanlar bu web sitelerini hayrına yapmıyor. sen hayrına herhangi bir şey verir misin birine? wireless'ine bile şifre koyuyorsun kimse kullanmasın diye. adam diyor ki, "ben bu siteyi para kazanmak için kurdum. reklam görmeyeceksen gelme." adam isterse reklam göstermek karşılığında ücretsiz alır seni sitesine, isterse hiç reklam koymaz ama girişi paralı yapar, isterse üyelik üzerinden hizmet verir. işine gelirse bu şartları kabul edersin, gelmezse etmezsin.

girip bakıyorum siteye. adblock istemiyor. kapatıp tekrar giriyorum. aşırı rahatsız eden reklam varsa, o sitenin adresini komple engelliyorum, tekrar girmeyeyim diye. baktım makul oranda reklam var, gezintime devam ediyorum.

yani hiç kimseye kızma hakkınız yok, beni sitesine almıyor diye.

webmaster'lar da kullanıcıyı yanıltmayan, rahatsız edici olmayan, makul oranda reklam yayınlamayı öğrenecekler böylece. bak ne güzel, herkes mutlu.
ofarukcaki

kişi bu mesajı beğendi.

TheAnalyzer TheAnalyzer WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Özel
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** B**
  • Mesajlar 1305
  • Beğeniler 134 / 415
  • Ticaret 5, (%100)
https://eksisozluk.com/entry/55001367

olayı özetlemiş

wmaraci
wmaraci

MertTpz MertTpz merttopuz.com Kullanıcı
  • Üyelik 16.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Bilgisayar Müh. Öğrencisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 215
  • Beğeniler 94 / 93
  • Ticaret 23, (%100)
Web sitelerimizden kazanç kaynağımız aslında reklamlar. Fakat bazı dostlarımızın bu konuyu abartarak kocaman reklamlar ile beni dahi çıldırttığı oluyor. Fakat genel anlamda bakıldığında birçok webmasterın bilinçli davrandığı görülüyor ki reklam düzenleri için bir ton uğraşlar verilmekte..

Gelin görelim ki bu konu fazlasıyla önem teşkil ediyor. Çünkü reklam engelleyiciler yüzünden emeğimizi çalmaktan farklı bir işlem göremiyorum. Lakin doğru olanı şöyle buluyorum;

- Sürekli ziyaret edilen sitelerde çok reklama sahip siteleri eklersin listene diğerlerindeki reklamları da görmeye devam edersin. Böylece kimsenin canı sıkılmaz ve o çok reklam gösteren web siteler de belki bundan bir ders çıkartır..

BigSEO BigSEO Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 18.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Engineering
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 1763
  • Beğeniler 52 / 621
  • Ticaret 54, (%94)
Haklı olarak Adblock kullanılıyor. Bazı siteler sanki sadece reklam için açılmış içerikten çok reklam var. Bence kullanmak normal.
Dün bir site karşılaştım uyarı verdi birden Adblock'u kapatıp girin diye. Şaşırdım aynı zamanda kendimi bir anda çok yalnız hissettim.:) Bence Adblock kullanan kullanıcıları siteden uzaklaştırmamak gerekiyor.:)

Engin07 Engin07 Engin ÖZTÜRK Kullanıcı
  • Üyelik 20.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad E** Ö**
  • Mesajlar 1965
  • Beğeniler 700 / 560
  • Ticaret 36, (%100)
AdBlock kullanmak bence gerekli bir şey, oradan buradan pop-up reklam çıkaran siteler için aktif edilmesi gereken bir şey eğer kapatmamı isteyen site olursa genelde çıkıyorum aynı şeyi bulabileceğim onlarca-yüzlerce alternatif site var. Site işime yararsa sonraki girişim için adblock kapatıyorum zaten ziyaret ettiğim işime yarayan siteleri kolay kolay unutmam.

Alper Alper WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 254
  • Beğeniler 102 / 69
  • Ticaret 4, (%100)
Malesef sorun site sahiplerinin. Arkadaş siteye 10 çeşit reklam koyarsan olacağı buydu. Yok yazı başlığını indirmiş, yok açılan pencereymiş, yok tuzaklı reklammış..

FiberTurkiye FiberTurkiye WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 979
  • Beğeniler 83 / 144
  • Ticaret 4, (%100)
Biz de her ne kadar sevmesekte site under reklam ekledik. Amaç biraz gelir sağlayıp masrafları dengelemek. Şu an 2. projemizi geliştiriyoruz onu da açınca site under i kaldıracağız.
En iyi çözüm uyarı ekleyin bu sitedeki reklamlar daha iyi hizmet sunmamiz için gelir sağlıyor. Rahatsız etmeyecek şekilde yerleştirdiğimiz reklamlar için adblock kapatırsanız mutlu oluruz diyin. Kaldıran çok olur. Adblock ortaya çıkmasına neden olan site sahipleri.

orkun orkun WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad O** Ş**
  • Mesajlar 135
  • Beğeniler 45 / 13
  • Ticaret 4, (%75)
Arkadaşlar konu dışı belki ama ekşi sözlük hesabı satın alacağım satmak isteyenler ulaşsın lütfen.

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al