lostyazilim

Film sitelerine önerim

5 Mesajlar 843 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

blogagaci blogagaci Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 28.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek esnaf
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** G**
  • Mesajlar 413
  • Beğeniler 158 / 123
  • Ticaret 2, (%100)
Merhaba arkadaşlar,
Film siteleri hakkında bir kaç öneride bulunmak istedim. Rekabet ortamı oldukça yüksek her gün bir yenisi eklenen film siteleri de bu rekabeti iyice kızıştırıyor. Hal böyle olunca ayakta kalmakta oldukça zor.

Hatırlarsanız Facebook ilk zamanlar 0.facebook adresi ile ücretsiz mobil hizmeti veriyordu.
PEKİ MİLLET NAPTI?
Hesabı olmayan adamlar bile fb hesabı açıp kullanmaya başladı. SMS olmayanlar fb üzerinden iletişim kurmaya başladı. Herkes biraz bağımlısı oldu farkında olmadan.
Sonra ne yaptılar.. Hahh bu insanlar kıvama geldi şimdi dayayalım reklamları ücretli paketleri bilmemneleri..

Bu gerçekten iyi pazarlama taktiği..

Konuyu neden film siteleri ile bağdaştırdığıma gelince. Bir ziyaretçi olarak sağdan soldan açılan popup ve diğer reklamlardan iyice usandım artık. Diğer ziyaretçiler de eminim benim gibi düşünüyordur.

Yani bir film izleyeceksiniz.. İki üç pencere açılıyor sonra alttan bir popup çıkıyor sonra video yüklenirken bi daha video çıkıyor. Sonra videoyu durdurunca yine reklam.

Bu durumda o site kendi alanında en iyi olsa da ziyaretçisini kaybedecektir. Kaybetmeye mahkumdur.

Ne yapmalı nasıl yapmalı??

Taktik aynı taktik. Önce içeriklerinizi güzelce girin. Reklamları en azından bir tane sabit bir yere koymak üzere ziyaretçiyi rahatsız etmeyecek şekilde düzenleyin.
Emin olun her ay artış olacak ziyaretçi sayınızda.

Daha sonra kitleniz iyice arttığında ufaktan ufaktan reklamları koymayı başlayın. Ama bir anda her yeri reklam doldurmayın.

Herkes istediği gibi yapmakta özgür tabi. Bu sadece kendi görüşümdür. :)

Sevgiler.

wmaraci
reklam

TRomantik TRomantik WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek EmpowerSP
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** D**
  • Mesajlar 392
  • Beğeniler 119 / 188
  • Ticaret 21, (%100)
sunucu masrafları editör masrafları evde ekmek bekleyen çocuklar, çükolata ve püskevit isteyen yavrucaklar ve daha fazlası varken siteden reklamları nasıl kaldırabilirler
nbrknk22

kişi bu mesajı beğendi.

EmpowerSP.Com | Ahrefs & SemRush & Moz & Majestic ve daha fazla araç TEK FİYATA: 120TL

blogagaci blogagaci Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 28.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek esnaf
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** G**
  • Mesajlar 413
  • Beğeniler 158 / 123
  • Ticaret 2, (%100)
İroni mi yaptınız bilmiyorum ama yine de dediğiniz şekilde cevap vereyim hocam :)
Hocam fakir edebiyatını bi kenara bırakalım. Bir insanın bütün gelir kaynagı web site olması için o sitenin en az onedio gibi büyük bir site olması lazım. Ama film sitelerine bakıyorum.
Hemen çakma bir domain ilk başlangıç için (keremiye teması) hiç değişmez zaten. Sonra koy reklamları. Önce biraz bişeyler yapmak lazım. İçerik dediğin zaten emek hırsızlığı oluyor ee sen de bir emek koymuyorsan fedakarlık etmiyorsan. Daha da dövünmenin yakınmanın bir anlamı yok.

Ha bir de ek olarak sunucu masrafları demişsiniz ama kendi hostuna film yükleyeni görmedim hocam ben :) Mail.ru vk falan genellikle

ademaydogan ademaydogan www.seoajani.com Kullanıcı
  • Üyelik 09.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Seo-Tanıtım Yazısı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 679
  • Beğeniler 110 / 109
  • Ticaret 37, (%97)
Sunucu masrafları derken kendi hostuna yüklemek gerekmez. Hitin getirdiği cpu kullanımı disk alanı trafik vs iyi hit alan film sitelerinin aylık 750 tl civarı sunucu ücreti var. Benim hitim 8k civarlari ve ben bile ayda 60 tl vds ücreti veriyorum. Öyle basit bir gider değil. Editör masrafi, tanıtım yazıları vs. Bir kere tanıtım yazıları almadan seo çalışması yapmadan site hitlenmez. Max 3-4k olur o da bişey getirmez. Basit işler değil bunlar. Günlük 250-400k hit alan siteler var.

wmaraci
wmaraci

Templar Templar WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Yok
  • Konum Amasya
  • Ad Soyad C** P**
  • Mesajlar 80
  • Beğeniler 9 / 15
  • Ticaret 0, (%0)
Keramiya tema seo açısından üstün bi tema. Sadece hosting değil convert yapılan makinanın aylık ücreti 250-300 tl site içerikleri paravan içerikleri daha büyük sitelerin altyazı çeviri işlemleri bunlar hepsi ayrı para. Tek film altyazı işi 100 tl.

Ayrıca o bahsettiginiz filmi durdurunca başlatınca açılan reklamlar openload ve vidag reklamları film sitesi sahibi ile alakası yok.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al