Merhaba arkadaşlar,
Film siteleri hakkında bir kaç öneride bulunmak istedim. Rekabet ortamı oldukça yüksek her gün bir yenisi eklenen film siteleri de bu rekabeti iyice kızıştırıyor. Hal böyle olunca ayakta kalmakta oldukça zor.

Hatırlarsanız Facebook ilk zamanlar 0.facebook adresi ile ücretsiz mobil hizmeti veriyordu.
PEKİ MİLLET NAPTI?
Hesabı olmayan adamlar bile fb hesabı açıp kullanmaya başladı. SMS olmayanlar fb üzerinden iletişim kurmaya başladı. Herkes biraz bağımlısı oldu farkında olmadan.
Sonra ne yaptılar.. Hahh bu insanlar kıvama geldi şimdi dayayalım reklamları ücretli paketleri bilmemneleri..

Bu gerçekten iyi pazarlama taktiği..

Konuyu neden film siteleri ile bağdaştırdığıma gelince. Bir ziyaretçi olarak sağdan soldan açılan popup ve diğer reklamlardan iyice usandım artık. Diğer ziyaretçiler de eminim benim gibi düşünüyordur.

Yani bir film izleyeceksiniz.. İki üç pencere açılıyor sonra alttan bir popup çıkıyor sonra video yüklenirken bi daha video çıkıyor. Sonra videoyu durdurunca yine reklam.

Bu durumda o site kendi alanında en iyi olsa da ziyaretçisini kaybedecektir. Kaybetmeye mahkumdur.

Ne yapmalı nasıl yapmalı??

Taktik aynı taktik. Önce içeriklerinizi güzelce girin. Reklamları en azından bir tane sabit bir yere koymak üzere ziyaretçiyi rahatsız etmeyecek şekilde düzenleyin.
Emin olun her ay artış olacak ziyaretçi sayınızda.

Daha sonra kitleniz iyice arttığında ufaktan ufaktan reklamları koymayı başlayın. Ama bir anda her yeri reklam doldurmayın.

Herkes istediği gibi yapmakta özgür tabi. Bu sadece kendi görüşümdür. :)

Sevgiler.