-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** M**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhabalar,
Bir konu hakkında danışacağım benim için çok önemli bir konu.
6 aydır kodlamasını yaptığım projemi sonunda bitirdim ve artık projeyi hayata geçirme kararı aldım. Almıştım diyelim. 3 - 4 kişiye danıştım ve söyledikleri şeyler beni çok büyük şüpheye düşürdü.
Bu projenin tutması çok küçük bir ihtimal sadece şansımı denemek istiyorum. Her kayıp kazanmak için bir adımdır düşüncesindeyim ama maddi sıkıntılar beni bu düşüncemden alıkoyacak gibi.
Gelelim asıl konuya. Dediğim gibi tüm bütçemi proje için ayırmış bulunmaktayım. Tutmama riski olan bir proje için vergi işine girmek ne kadar mantıklı sizce ? Proje geliri elde ettiğimde vergi başvurusunda bulunsam olur mu ? Vergi levhası almadan önceki yaptığım satışlar başıma dert açar mı ?
Siz değerli hocalarımın düşünceleri benim yolumu çizmeme yardımcı olacak. Her türlü yoruma açığım. Hayırlı geceler.
Dijiseo
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Copywriter
-
-
Ad Soyad
İ** B**
-
-
-
Ticaret
17, (%94)
Aylık 5 bin TL gelir elde etmeye başladığınız zaman bir muhasebeci ya da mali müşavir ile görüşmenizi öneririm.
myk61
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
küçük defter diye bir şey var 5 bin tl sınırını neye göre çizdiniz ? Araştırmanı yap gelir gideri karşılar dediğin an vergi işine gir ki sağlam olsun. Bir çok kez şikayet edilmiştim daha önce. Önceki satışların başına dert açacağını sanmıyorum bizde bir problem olmadı. Bir projeyi tutturmadan vergi işine de girmedik.
myk61
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Hayır ben hemen gir demedim. Bir şeyler getirmeye başladığında gir o işe. Şuan gereksiz ödemeler yapmana gerek yok. Siten tanınmaya başladımı sıkıntı yaratıyor. O zaman şikayet ediliyorsun
1 kişi bu mesajı beğendi.
myk61
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Kardeşim bir sürü e-ticaret projesi geçti elimizden. Ne zaman ki google'de yükseldik hit arttı alışveriş arttı o zaman şikayet edildik. Yoksa günde bir iki sipariş aldığımız zamanlar hiç bir sorun yoktu. Sen devam et kardeşim yoluna birşeyler kazanacaksın ki birşeyler veresin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Dijital Pazarlama & Wordpress
-
-
Ad Soyad
Y** K**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Öncelikle Selam,
Nezaman kazanmaya başlarsan he dönüyor dediğin anda fazla uzatmayıp vergiye gir derim.
Tabi simdi ürün/hizmet satışın nedir bilmediğim için net bişey diyemiyorum.