Bu tarz siteler ilginç oldukları için insanların hemen dikkatini çekiyor. Görüyorsun ki biz bile burada bunun geyiğini yapıyoruz. İlginç oldukları için insanların yoğun ilgisi yüzünden sürekli takip edilen site oluyorlar ve hit almak ve reklam yapmak isteyen siteler de oradan reklamını yapıyor.

Peki ben de o zaman site açayım reklam alayım para kazanayım dersen bu olmaz. Çünkü orataya ilginç bir hedef ve fikir koymuyorsun. O yüzdenhttp://www.milliondollarhomepage.com/ yaratıcı fikrinden dolayı kazanıyor bu parayı. Dolayısıyla bu duruma tam olarak dilencilik diyemeyiz. Yalnız işin esprisi ikinci ve üçüncü siteler de pek tabiki kaçıyor. Belki o zaman daha bir dilencilik gibi duruyor. En azından insanı düşündürüyor.

http://www.ferrarialacam.com/ bu siteyi kuran aslında çalıntı bir fikir kullanıyor. Ancak bunu kendine ilk uyarlayan kişi olmasından ve de Türk olmasından dolayı Türkçe diğer sitelerin dikkatini çekebilir. Yani orjinal fikrin kaymağından biraz faydalanabilir.

Amma ferrarialacam.com'da bilmem dikkat ettiniz mi? Orada bir piksel reklam alanı satın almış ilginç bir site var.http://www.pikselsatinal.com/ bu da bu konudaki 3. site oluyor. Yani giderek işin suyu iyice çıkıyor. E o zaman tabiki işin cazibesi giderek azalıyor. Zaten zamanla orjinal site hariç diğer sitelere olan ilgi giderek azalır.

Orjinal fikirlerle (çalıntı değil) sayılsal dünyadan faydalanmak çok doğal birşey. Bir de bu tercih meselesi sen milliondollarhomepage.com'u çok kolay para kazanıyor insanlara birşey vermiyor şeklinde düşünürsen yani bunu kendi adına onaylamazsan o zaman insanlara da katkısı olabilecek birşey düşünürsün. Örneğin google.com gibi.