lostyazilim

Herkes farklı ve bilmediğimiz eklentileri yazsın konuya

11 Mesajlar 2.012 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

TuralAbiyev TuralAbiyev root@localhost ~ / Kullanıcı
  • Üyelik 17.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Network & Linux/UNIX
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 4146
  • Beğeniler 0 / 1357
  • Ticaret 89, (%100)
WordPress için yararlı, kullanabilir, farklı, bilmediğimiz sizin bildiğiniz bir eklenti varsa yazın kullanalım yada detaylı şekilde kullanan arkadaşlara yardımcı olalım.

Ben ilk olarak Broken Link Checker (Kırık Bağlantı Bildirici) eklentisini önermek istiyorum. Bir çok kişi bilmiyor mesela. Blog ve sitelerinde link paylaşımı yapan siteler için ideal bi eklentidir. Paylaştığınız link kırık olursa eklenti site bildirir. İsterseniz editler, isterseniz kırık link diyerek link üzerinden çizgi çekerek linki kaldıra bilirsiniz. (kaldırdığınız link yazıda üstü çizili text gibi görünür.)

Eklenti ayarladığınız zamanda linkleri kontrol eder, kırık link varsa sitede otomatik size rapor eder.
Kırık bağlantıları Arama motorlarında kırık bağlantıları indekslemelerine izin verme diyerek kaldıra bilirsiniz.
İsterseniz eklenti ayarını sayfa, yorum, konu olarak ayarlaya bilirsiniz. Mesela yorumlardaki bağlantıları kontrol etmesini istiyorsanız kırık bağlantı aranan içerik menüsünde yorumları aktif edin.
fazla yorum atılan ve yorumlarda site paylaşılan bloglar için güzel seçim.
isterseniz yalnızca linkleri değil gömülü youtube ve bunun gibi linkleride taraya bilir.

Eklentin adresi.
http://wordpress.org/plugins/broken-link-checker/

Eklenti Türkçe ve bir çok farklı dildedir. Türkçe adı (Kırık Bağlantı Bildirici)

ek olarak: kurulumunu istediğiniz, yada yapamadığınız bir eklenti varsa yardımcı ola bilirim.
anonymated

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

Tikkafali Tikkafali Kabul Edilmedi Kabul Edilmedi
  • Üyelik 17.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Elektronik
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 822
  • Beğeniler 16 / 188
  • Ticaret 0, (%0)
Tiny MCE Advanced: WordPress’in içerik giriş alanını zenginleştirmek ve size daha çok seçenek sunmak için geliştirilmiş 16 farklı eklentiyi içeren bir eklenti paketi.
GizemliLORD

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 17.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 4146
  • Beğeniler 0 / 1357
  • Ticaret 89, (%100)

Tikkafalı adlı üyeden alıntı

Tiny MCE Advanced: WordPress’in içerik giriş alanını zenginleştirmek ve size daha çok seçenek sunmak için geliştirilmiş 16 farklı eklentiyi içeren bir eklenti paketi.

Teşekkür ederim. İnceleyeceğim en kısa zamanda. Güzel eklentiymiş.

muratbaloglu muratbaloglu WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek tasarım ve programlama
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 30
  • Beğeniler 24 / 4
  • Ticaret 0, (%0)

Tikkafalı adlı üyeden alıntı

Bu güzel bi eklentiymiş bende WordPress Form Manager öneriyorum çok işe yarıyor iletişim, rezervasyon, randevu formları nı kolaylıkla oluşturyor ve mail olarak kullanıcıya gönderiyor her yere de kısa bir kodla ekleniyor.

www.muratoyun.com

GizemliLORD

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

TechnicaL TechnicaL Ruhumun Afrikası Kullanıcı
  • Üyelik 08.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek -
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad H** Ş**
  • Mesajlar 195
  • Beğeniler 13 / 81
  • Ticaret 2, (%100)
Tural arkadaşıma bu konuyu açtığı için teşekkür etmek istiyorum, herkesin faydalanabileceği bir konu olmuş :)

Aslında ben, bir çok kişinin bilmediği ama fazlasıyla işe yarayan birden fazla eklenti biliyorum ama şu anlık bir tane yazayım. :)

Çoğu kişi, all in one seo eklentisi ile yoast seo eklentisini kullanır ama çok az kişi SEO Ultimate eklentisi kullanır ve bilir. Diğer seo eklentilerini aratmayacak ve hatta bazı özellikleri ile onlardan daha kaliteli bir eklenti bence.
muratbaloglu

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 17.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 4146
  • Beğeniler 0 / 1357
  • Ticaret 89, (%100)

TechnicaL adlı üyeden alıntı

Tural arkadaşıma bu konuyu açtığı için teşekkür etmek istiyorum, herkesin faydalanabileceği bir konu olmuş :)

Aslında ben, bir çok kişinin bilmediği ama fazlasıyla işe yarayan birden fazla eklenti biliyorum ama şu anlık bir tane yazayım. :)

Çoğu kişi, all in one seo eklentisi ile yoast seo eklentisini kullanır ama çok az kişi SEO Ultimate eklentisi kullanır ve bilir. Diğer seo eklentilerini aratmayacak ve hatta bazı özellikleri ile onlardan daha kaliteli bir eklenti bence.

Ben teşekkür ederim kardeşim. Evet konu güncel kalırsa, eklenti ve bilgi alış verişi yaparız. Sitede nerdeyse her kullanıcının bir ve birden fazla wordpressli sitesi var. ( mesela bende 2 wp site var )

ek olarak. Seo ultimate eklentisini bende kullandım zamanında ve gayet iyi eklenti.
Fakat bazılarımız kötü ya iyi olduğunu bile bile vazgeçemiyoruz bazı takıntılarımızdan ;) ben yoast kullanıyorum. Bana göre iyisi bu. Bazı özellikler daha iyi o yüzden.

Ekelnti önerin için ayrıca teşekkürler :rolleyes:
muratbaloglu anonymated

kişi bu mesajı beğendi.

TechnicaL TechnicaL Ruhumun Afrikası Kullanıcı
  • Üyelik 08.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek -
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad H** Ş**
  • Mesajlar 195
  • Beğeniler 13 / 81
  • Ticaret 2, (%100)

Tural Abiyev adlı üyeden alıntı

Ben teşekkür ederim kardeşim. Evet konu güncel kalırsa, eklenti ve bilgi alış verişi yaparız. Sitede nerdeyse her kullanıcının bir ve birden fazla wordpressli sitesi var. ( mesela bende 2 wp site var )

ek olarak. Seo ultimate eklentisini bende kullandım zamanında ve gayet iyi eklenti.
Fakat bazılarımız kötü ya iyi olduğunu bile bile vazgeçemiyoruz bazı takıntılarımızdan ;) ben yoast kullanıyorum. Bana göre iyisi bu. Bazı özellikler daha iyi o yüzden.

Ekelnti önerin için ayrıca teşekkürler :rolleyes:

Rica ederim :) herkesin işine yarayacağını bir eklentinin yanında görsel ağırlıklı sitesi olan arkadaşlar için de faydalı bir eklenti paylaşayım ve uyumaya gideyim. :)

Son zamanlarda bir çok kişi semantik kavramını görmüştür ya da okumuştur. Semantik kavramı schema.org ile kenetli bi haldedir. Bir çoğumuz aramalarda yıldızlı bir şekilde çıkmanın peşindeyiz fakat bunu sadece görünüş açısından faydalı olduğu yapanlar var, halbuki semantik açıdan da faydası oluyor. Bu önereceğim eklenti rich snippet dediğimiz ve google aramalarda semantik katkı sağlayan bir eklenti, Microdata for SEO by Optimum7.com adlı eklentidir. Eklentinin wordpress sayfasındaki screeshots ve installations sayfalarına göz gezidirince mantığını anlayacaksınızdır. Takıldığınız bir nokta varsa buradan sorarsanız sevinirim, herkes faydalanmış olur hem.

Diğer eklenti ise görsel ağırlıklı sitesi olanlar için çok işe yarar bir eklenti olmasa da kullanıcıya kolaylık sağlayacak bir eklenti ise PiccShare eklentisi. Bu eklenti, görsellerin üzerinde o görseli sosyal medyada paylaşılması için facebook ve twitter ikonunun yanında e-mail ile gönderme ikonları çıkarıyor. Aslında, php kodlardan anlayan bir arkadaş bu eklentiye facebook ve twitter'ın yanında pinterest, flickr ve tumblr gibi görsel paylaşımı yapılan sosyal medya sitelerini eklese tadından yenmez. :) Görsellerin üzerinde sosyal medya ikonlarının nasıl göründüğünü merak ediyorsanız, eklentinin wordpress sayfasındaki screenshot sekmesine bakmanız yeterli olacaktır. :)

Benden şimdilik bu kadar :)
muratbaloglu anonymated

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 17.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 4146
  • Beğeniler 0 / 1357
  • Ticaret 89, (%100)

TechnicaL adlı üyeden alıntı

Rica ederim :) herkesin işine yarayacağını bir eklentinin yanında görsel ağırlıklı sitesi olan arkadaşlar için de faydalı bir eklenti paylaşayım ve uyumaya gideyim. :)

Son zamanlarda bir çok kişi semantik kavramını görmüştür ya da okumuştur. Semantik kavramı schema.org ile kenetli bi haldedir. Bir çoğumuz aramalarda yıldızlı bir şekilde çıkmanın peşindeyiz fakat bunu sadece görünüş açısından faydalı olduğu yapanlar var, halbuki semantik açıdan da faydası oluyor. Bu önereceğim eklenti rich snippet dediğimiz ve google aramalarda semantik katkı sağlayan bir eklenti, Microdata for SEO by Optimum7.com adlı eklentidir. Eklentinin wordpress sayfasındaki screeshots ve installations sayfalarına göz gezidirince mantığını anlayacaksınızdır. Takıldığınız bir nokta varsa buradan sorarsanız sevinirim, herkes faydalanmış olur hem.

Diğer eklenti ise görsel ağırlıklı sitesi olanlar için çok işe yarar bir eklenti olmasa da kullanıcıya kolaylık sağlayacak bir eklenti ise PiccShare eklentisi. Bu eklenti, görsellerin üzerinde o görseli sosyal medyada paylaşılması için facebook ve twitter ikonunun yanında e-mail ile gönderme ikonları çıkarıyor. Aslında, php kodlardan anlayan bir arkadaş bu eklentiye facebook ve twitter'ın yanında pinterest, flickr ve tumblr gibi görsel paylaşımı yapılan sosyal medya sitelerini eklese tadından yenmez. :) Görsellerin üzerinde sosyal medya ikonlarının nasıl göründüğünü merak ediyorsanız, eklentinin wordpress sayfasındaki screenshot sekmesine bakmanız yeterli olacaktır. :)

Benden şimdilik bu kadar :)

Tekrardan teşekkürler :) her zamanki gibi yapıyorsun yapacağını :rolleyes: İlk eklenti benimde bildiğim ve yararlı. İkincisini senden duydum ( bu tarz diğerlerini biliyordum) ve en kısa zamanda tvit ve fb ile yanaşı diğer sitelerde göndere bilme özelliği eklemeye çalışacağım.

Hayırlı geceler.

Adobewordpress Adobewordpress WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Tasarımcı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad V** Ö**
  • Mesajlar 677
  • Beğeniler 58 / 418
  • Ticaret 1, (%100)
WordPress Tema Geliştiricilerine Özel, Karşınızda Theme-Check!

adobewordpress.com ~ “güncel tasarım okulu”

• Üyelik 17.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 4146
  • Beğeniler 0 / 1357
  • Ticaret 89, (%100)

Teşekkürler. Sitenizi takip ediyorum. Görmüşdüm sitenizde. :) yararlı bir eklenti.

wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al