Tural Abiyev adlı üyeden alıntı
Ben teşekkür ederim kardeşim. Evet konu güncel kalırsa, eklenti ve bilgi alış verişi yaparız. Sitede nerdeyse her kullanıcının bir ve birden fazla wordpressli sitesi var. ( mesela bende 2 wp site var )ek olarak. Seo ultimate eklentisini bende kullandım zamanında ve gayet iyi eklenti.
Fakat bazılarımız kötü ya iyi olduğunu bile bile vazgeçemiyoruz bazı takıntılarımızdan ;) ben yoast kullanıyorum. Bana göre iyisi bu. Bazı özellikler daha iyi o yüzden.
Ekelnti önerin için ayrıca teşekkürler :rolleyes:
Rica ederim :) herkesin işine yarayacağını bir eklentinin yanında görsel ağırlıklı sitesi olan arkadaşlar için de faydalı bir eklenti paylaşayım ve uyumaya gideyim. :)
Son zamanlarda bir çok kişi semantik kavramını görmüştür ya da okumuştur. Semantik kavramı schema.org ile kenetli bi haldedir. Bir çoğumuz aramalarda yıldızlı bir şekilde çıkmanın peşindeyiz fakat bunu sadece görünüş açısından faydalı olduğu yapanlar var, halbuki semantik açıdan da faydası oluyor. Bu önereceğim eklenti rich snippet dediğimiz ve google aramalarda semantik katkı sağlayan bir eklenti, Microdata for SEO by Optimum7.com adlı eklentidir. Eklentinin wordpress sayfasındaki screeshots ve installations sayfalarına göz gezidirince mantığını anlayacaksınızdır. Takıldığınız bir nokta varsa buradan sorarsanız sevinirim, herkes faydalanmış olur hem.
Diğer eklenti ise görsel ağırlıklı sitesi olanlar için çok işe yarar bir eklenti olmasa da kullanıcıya kolaylık sağlayacak bir eklenti ise PiccShare eklentisi. Bu eklenti, görsellerin üzerinde o görseli sosyal medyada paylaşılması için facebook ve twitter ikonunun yanında e-mail ile gönderme ikonları çıkarıyor. Aslında, php kodlardan anlayan bir arkadaş bu eklentiye facebook ve twitter'ın yanında pinterest, flickr ve tumblr gibi görsel paylaşımı yapılan sosyal medya sitelerini eklese tadından yenmez. :) Görsellerin üzerinde sosyal medya ikonlarının nasıl göründüğünü merak ediyorsanız, eklentinin wordpress sayfasındaki screenshot sekmesine bakmanız yeterli olacaktır. :)
Benden şimdilik bu kadar :)