lostyazilim
tr.link

İçerik hırsızlığı hakkında

17 Mesajlar 2.445 Okunma
acebozum
tr.link

negiu negiu WM olmaya çalışıyoruz Kullanıcı
  • Üyelik 17.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Fizyoterapist
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad F** U**
  • Mesajlar 526
  • Beğeniler 2 / 183
  • Ticaret 0, (%0)

CenkOnsoy adlı üyeden alıntı

DMCA sistemi bu konuda oldukça etkili ve pahalı. Ancak Google amca ile ortak çalışıyor resmen, ideal bir çözüm.

Arkadaşın bahsettiği gibi DMCA kullanabilirsiniz. Noter işi zor ve daha masraflı olur diye düşünüyorum.

elektronikssl
webimgo

AKDNZ AKDNZ #Sunucu Kurulumu Kullanıcı
  • Üyelik 28.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Ağ Yöneticisi
  • Konum Azerbeycan
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 1668
  • Beğeniler 645 / 524
  • Ticaret 51, (%100)

ŞafakÇALIŞKAN adlı üyeden alıntı

süreç basit. gidiyorsun notere ben bir yazı tasdikletmek istiyorum diyorsun zaten hemen hallediliyor. her yazı için bir tasdik yapılıyor. ücreti bilemiyorum şuan

Esasen öğrenmek istediğimde buydu. Her makaleyi tek tek tasdik ettirmek hem oldukça pahalı hemde çetrefilli bir iş olacaktır. Ama şöyle birşey aklıma geldi Hukuki süreç başlatmak adına çalınan makalelerden birtanesi tasdik ettirsem yeterli olacaktır diye düşünüyorum. İlginiz için teşekkür ederim.

CenkOnsoy adlı üyeden alıntı

DMCA sistemi bu konuda oldukça etkili ve pahalı. Ancak Google amca ile ortak çalışıyor resmen, ideal bir çözüm.

Blacksheep adlı üyeden alıntı

Web sitenize DMCA dan üyelik alıp ilk başta sessizce bekliyorsunuz daha sonra DMCA paneline girip elemanın çaldığı konuları görüyorsunuz.Sistem otomatik olarak hırsızlık yapan siteyi Google'a bildiriyor.Çalınan konular Google DMCA ortaklığında arama sonuçlarından siliniyor.Hırsızlığın boyutu gerçekten büyük ise hırsızlığı yapan web sitesi Google üzerinde ceza alıyor ve komple siliniyor.En etkili yol bu iyi çalışmalar dilerim.

negiu adlı üyeden alıntı

Arkadaşın bahsettiği gibi DMCA kullanabilirsiniz. Noter işi zor ve daha masraflı olur diye düşünüyorum.

Sizlerde gösterdiğiniz ilgi ve vakit ayırdığınız için teşekkür ederim belirttiğiniz üzre en etkili çözüm DMCA gibi görünüyor.

sospas sospas www.mustafasevinc.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 07.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Sales and Technical Manager
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 1292
  • Beğeniler 356 / 550
  • Ticaret 37, (%100)

BurhanNova adlı üyeden alıntı

Hocam sitesinin en ufak bir yerinde her turlu icerigi barindirabilirim tarzi bir madde olmasi lazim eklemisse googleda hukukta birsey yapamiyor. Basima kurdugum bir sitenin(oyun hakkinda hile) kapatilmisti. Maddeyi ekledim dahada kapatmadilar

Hocam nasıl yani ben diyelim ordan burdan makale çalıyorum ve sitemin footer kısmına Bu site üzerinde her türlü içerik barındırılabilir. diyorum ve birşey olmuyor?

BurhanNova BurhanNova Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** N**
  • Mesajlar 180
  • Beğeniler 41 / 40
  • Ticaret 7, (%100)

sospas adlı üyeden alıntı

Hocam nasıl yani ben diyelim ordan burdan makale çalıyorum ve sitemin footer kısmına Bu site üzerinde her türlü içerik barındırılabilir. diyorum ve birşey olmuyor?

Apk sitemde sunj kullaniyordum.
Siteismi.com olarak kişisel güvenlik haklarına ve şirketlerin telif haklarına saygı duyuyor, kişisel bilgilerinizin korunmasını sağlıyor. Sitemiz Türkiye Cumhuriyeti yasalarına ve hukuka bağımlı, kişisel ve ticari haklara saygılı olmayı hedefleyerek yayın hayatına devam etmektedir. T.C 5651 Sayılı yasa kapsamında "Yer Sağlayıcı" sıfatıyla hizmet vermekteyiz. Bu doğrultuda site yönetimi ve çalışanlarının içerikleri kontrol etme ve onaylama yükümlülüğü yoktur. İçerikler özgün olarak herkes tarafından oluşturabilir, site yönetimi şikayet sonrasında işlem yapmakla yükümlüdür. Bu sebeple sitemiz "uyar ve kaldır" prensipleri çerçevesinde işlem yapmaktadır. İş bu madde gereği telif hakkı dahilinde olan yazı, içerik, resim ve her türlü dosyaların, eserlerin yasal olmayan bir biçimde yayınlandığını, paylaşıldığını düşünüyorsanız; mail yolu ile bizlere ulaşabilir. İçeriğin kaldırılmasını talep edebilirsiniz. Talebiniz incelendikten sonra, içeriğiniz sitemizden kalıcı olarak kaldırılıp, sizlere bilgi verilecektir. Telif, ihtar ve uyarı için mail adresimiz "mailadresi @ gmail.com"

wmaraci
wmaraci

NK1864 NK1864 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Medya
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** K**
  • Mesajlar 1309
  • Beğeniler 101 / 597
  • Ticaret 18, (%100)

BurhanNova adlı üyeden alıntı

Apk sitemde sunj kullaniyordum.
Siteismi.com olarak kişisel güvenlik haklarına ve şirketlerin telif haklarına saygı duyuyor, kişisel bilgilerinizin korunmasını sağlıyor. Sitemiz Türkiye Cumhuriyeti yasalarına ve hukuka bağımlı, kişisel ve ticari haklara saygılı olmayı hedefleyerek yayın hayatına devam etmektedir. T.C 5651 Sayılı yasa kapsamında "Yer Sağlayıcı" sıfatıyla hizmet vermekteyiz. Bu doğrultuda site yönetimi ve çalışanlarının içerikleri kontrol etme ve onaylama yükümlülüğü yoktur. İçerikler özgün olarak herkes tarafından oluşturabilir, site yönetimi şikayet sonrasında işlem yapmakla yükümlüdür. Bu sebeple sitemiz "uyar ve kaldır" prensipleri çerçevesinde işlem yapmaktadır. İş bu madde gereği telif hakkı dahilinde olan yazı, içerik, resim ve her türlü dosyaların, eserlerin yasal olmayan bir biçimde yayınlandığını, paylaşıldığını düşünüyorsanız; mail yolu ile bizlere ulaşabilir. İçeriğin kaldırılmasını talep edebilirsiniz. Talebiniz incelendikten sonra, içeriğiniz sitemizden kalıcı olarak kaldırılıp, sizlere bilgi verilecektir. Telif, ihtar ve uyarı için mail adresimiz "mailadresi @ gmail.com"

Sen 'Yer Sağlayıcı' değilsin; 'İçerik Sağlayıcı'sın. İçeriğin orjinal sahibi iletişim yoluyla ulaştıktan en geç 2 gün içinde isterse tezhip de yayınlayarak içeriği kaldırmak zorunluluğun var. Oraya onu yazmış olmasan da zaten süreçte değişen birşey olmuyor.
Yer Sağlayıcı hizmet verdiği her siteyi kontrol etmekle yükümlü değil. Orada da zaten İçerikler özgün olarak herkes tarafından oluşturabilir ibaresi var. Yasal yolla hakkını arayan biri İçerik Sağlayıcı, o kişi geri dönüş yapmazsa da ceza hakkı saklı olarak Yer Sağlayıcı üzerinden içeriğini kaldırır.
CenkOnsoy bbking

kişi bu mesajı beğendi.

bbking bbking WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 51 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 1066
  • Beğeniler 228 / 227
  • Ticaret 0, (%0)
Kısaca özetliyeyim olayı:
1-İçerik gerçekten size ait mi ? (Alınmaca yok :) ) Derlenmiş içerik sizin olmaz Çevirisini yaptığınız ve yazdığınız yazı değil ise hakkınız yok.

2-Noter filan gereksiz masraf Yazının "YAYINLANDIĞI" tarih geçerlidir .

3-Savcılık bu işlere bakmaz olay kamu davası sınıfına girmiyor avukat ile özel dava açacaksınız.

www.Hizliisler.com

poyraz4111 poyraz4111 Yardımsever Kimlik Onayı
  • Üyelik 09.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Yardım
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad O** Y**
  • Mesajlar 449
  • Beğeniler 6 / 105
  • Ticaret 7, (%100)
Bir yazı için bir hafta uğraş, sonra gelsin vatandaşın biri aynısını kopyalayıp yapıştırsın, ondan sonra size mi ait.

yok kardeşim böyle bir dünya.

Peki içeriğinizi çalan google news kayıtlı bir site ise ne yapılabilir?
yelkovan

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al