86314
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba.
Üzerinde çalışmakta olduğumuz bir internet sitesini tescillemek istiyoruz.
Bunun bize maliyeti nedir? Nereden başlamak gerekiyor? Başvurulacak kurum neresidir?
Örneğin: orneksite ve orneksite.net isimlerini nasıl tescillerim? İzinsiz kullanılmaması için nasıl koruyabilirim?
-
-
Yaş/Cinsiyet
51 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
C** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Kelimeyi tescil eriteceksiniz yani sabinden.com => sahibinden tescil edilecek
+-1000 TL civarı masrafı var Harç+takip işleri
Kendinizde başvuru yapabilirsiniz ama itiraz gelirse veya red yerseniz iş çok zor ve pahalı oluyor.
Ben doğrudan yapmıyorum ama yapan birine yönlendirebilirim.
1 kişi bu mesajı beğendi.
www.Hizliisler.com
Kings
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
e-ticaret
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
7, (%86)
hocam yaklaşık 15 adet marka başvurusu yapmış biri olarak yazıyorum. Size en ucuz şekilde nasıl başvuru yaparsınız yazıyorum :) gerisi size kalmış.
1.Telefon operatörünüze gidin mobil imza açmak için evraklarınızı verin. 1 aylık ücretini ödeyin sonra servisi durdurun turkcell için bu hizmetin aylık ücreti 6 tl :) eğer hazır kartınız varsa 1.5 tl
2.sonra tpe' de hesap oluşturup marka başvurusu yapıyorsunuz tek sınıflık marka 2018 ücreti 240 tl
toplam : 246 tl ücret ödersiniz. markanız 3 ay askıda kalır itiraz gelmez ise tescil edilmek üzere tescil servsine gönderilir. 9 ay gibi bir sürede markanız tescil edilir.
tescil
Neden itiraz gelir : tescil etmek istediğiniz marka, domain başkası tarafından daha önce tescil edilmiş ise firma tarafından itiraz başvurusu yapılır. itiraz başvurusu yapılmaz ise sorun çıkmaz
Neden red edilir başvurum : markanız daha önce tescil edilmiş markalar ile benzerlik taşıyorsa red edilir. Ama markanız benzerlik taşımıyor red gelmez.
Başvuruda bulunacağım markaya daha önceden başvurulmuş yinede tescil edebilirmiyim tabiki edebilirsiniz. Nasıl mı örnek veriyorum firma seyahat sektöründe 39 sınıfta başvuru yapmış sizde 35, 41 veya 42 sınıflar üzerinden başvuruda bulunabilirsiniz tescil edebilirsiniz.
Paranızı savurmayın maliyet ortada 15 başvuru yaptım sadece 1 markama itiraz geldi . itiraza cevap vermedim . itirazı inceleyen heyet itirazı haksız buldu ve tescil verdi 15/15 :) görüyorsunuz daha anlatmaya gerek yok.
Ben ilk marka başvurumda cesaret etmeyip aracıya para verseydim şuan her marka çin 1000 veya 2000 tl sömürürdü o konuda uzmanlaştım.
1 kişi bu mesajı beğendi.