lostyazilim

kiracı sicili

31 Mesajlar 4.538 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

bbking bbking WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 51 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 1065
  • Beğeniler 228 / 227
  • Ticaret 0, (%0)
Bu tip şablon sözleşme kafadan geçersiz zaten :) Bilgi güvenirliği nasıl sağlanacak ???

UNKEF adlı üyeden alıntı

"Bak yeminle benim aklıma geldi düşünmüştüm yaaaa" repliği geldi aklıma :))

Şaka bir yana yorumların çoğu olmaz diyor ancak olur. Kişisel bilgi olarak isim soyisim dışında bir bilgi tutulmayacak. Ayrıca emlakçılarla başlanılabilir. Yani kira sözleşmesi altına bir madde eklenir bu sistemde ev sahibi ve kiracılar birbirlerini değerlendirme notunda bulunabilir şeklinde. Sonra zaten şahıslar da kendi istekleriyle böyle bir sisteme dahil olmak isteyecekler çünkü iki tarafı da koruyan bir sistem olmuş olacak; tabi işine gelmeyen değişik tipler bunu pek sevmeyecek ama olsun sorun değiller. Araştırıp hukuki olarak veya daha şeffaf yöntemlerle yapılabilir ancak bu projenin öyle basit kişisel bir site kurmak olmadığını bilmelidir yapacak olanlar.

www.Hizliisler.com
wmaraci
reklam

Monster95 Monster95 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek WebMaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad C** U**
  • Mesajlar 375
  • Beğeniler 54 / 55
  • Ticaret 14, (%100)

yilmaz70 adlı üyeden alıntı

Maalesef ülkemizde kanunları yok sayan bir zihniyetimiz var.

Marka, şirket, vergi, kişilik hakları nedir bilip bilmeden (yada bilerek) para hırsı için saçma sapan haddimiz olmayan işlere bulaşıyoruz.

''Bir şey olmaz'' mantığı ile hareket edildiği sürece her hakka tecavüz etmeyi hak biliyoruz. Halbuki dediğim gibi az empati yapmayı bilsek bunlar olmaz.

Bu konuya bu kadar yazmamın nedeni empati yapmamdan kaynaklı aslında. Yani kendimi mağdur olabilecek insanların yerine koymak tamamen. Ama gel de bunu birilerine anlat.

Bir de ciddi ceza yiyen ama bunu çok iyi gizleyebilen kişi / şirketler de var itibarları zedelenmesin diye. Yani sanılmasın ki hukuk işlemiyor. Öyle güzel işliyor ki aslında. Sadece zaman alıyor belki ama sonunda hak yerini bulur.

Dediğinizde haklısınız, mağdur kişiyi düşünen yok herkes vurma derdinde,
örnek şuan işsizim herkes bana çalışmaz bu diyerek o gözle bakıyor aynı mantık, pandemi sonrası sevdigim işten çıkarıldım, iş arıyorum, adamlar sabah 8'den akşam 8'e kadar 2100 tl veriyor :)
kim haklı kim haksız sadece insan gibi yaşamak istiyorum,

• Üyelik 19.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 51 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 1065
  • Beğeniler 228 / 227
  • Ticaret 0, (%0)
Peki Sen ( Çalışan yani ) Kaç para kazandırıyorsun ?

Olması gereken ile olabilecek olan farklıdır.

Özel olarak :
1- Neden İnsanlar çalışmaz gözü ile bakıyor ?
2-Sevdiğim iş olayı nedir iş iştir :)
3-Evde otursan sana 2100 yerine 2500 verecek kimse var mı ?

www.Hizliisler.com

fkaraduman fkaraduman WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.10.2020
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SEO
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad F** K**
  • Mesajlar 10
  • Beğeniler 0 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
Böyle bir şey var zaten. Adı da findex

https://www.findeks.com/urunler/findeks-kredi-notu

Onların nasıl yaptıklarını inceleyip, gittikleri yoldan gidebilirsiniz.

wmaraci
wmaraci

fkaraduman fkaraduman WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.10.2020
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SEO
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad F** K**
  • Mesajlar 10
  • Beğeniler 0 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
Yorumları sonradan okudum da ne kadar saçma sapan şeyler yazılmış. Bilgi paylaşmak suç değildir, bunu kişilerin rızası olmadan yapmak suçtur. Bir sözleşme yazarsın, bir tikle kabul edilir. Sonrasında o sözleşmede izin alınan her bilgiyi üçüncü taraflar ile paylaşabilirsiniz.

Arkadaşlar her gün kullandığınız yemek sepeti, trendyol vs hepsinde var zaten bu sistem. Yemeği beğenmezsen yada söz verilen sürede gelmezse basarsın 1 puanı, diğer insanlar o restorandan sipariş vermeden önce 2 kere düşünür.

Monster95 Monster95 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek WebMaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad C** U**
  • Mesajlar 375
  • Beğeniler 54 / 55
  • Ticaret 14, (%100)

bbking adlı üyeden alıntı

Peki Sen ( Çalışan yani ) Kaç para kazandırıyorsun ?

Olması gereken ile olabilecek olan farklıdır.

Özel olarak :
1- Neden İnsanlar çalışmaz gözü ile bakıyor ?
2-Sevdiğim iş olayı nedir iş iştir :)
3-Evde otursan sana 2100 yerine 2500 verecek kimse var mı ?

Ustad hayat tecrüben varmı? hiç düştün mü? 12 yaşımdan beri çalışıyorum, 2100 tl günümüz şartlarında ne demek biliyormusunuz? yol parası yemek parası bana ait e bana ne kalıcak ? bunları düşünebiliyormusun?

Pandemi öncesi işimde yemek vs, yoktu aylık 1500 e iniyordu maaşım giderlerle o zaman çok düşündüm sonra dedim boşver devam et işsizlikten iyidir, baktım ki çalıştığım halde borç ödenecekken daha çok aşağıya sürekledi, pandemi sebebi ile atıldık işten

başkalarına şükretmeyi öğretmek yerine sistemi sorgulamak daha mantıklı değil mi?

iş iştir diye birşey yok, sevdiğin işi yaparsan verimli iş yaparsın ama sabahtan akşama bir işyerinde sevmediğin işi yaparsan o zaman sisteme sende boyun eğersin memnunda kalmazsın yani

görüşme sağladığım işletmeler o parayı bile işçilerine ay sonu ödeyemeyen adamlar patronlar!

mantıklı düşünerek yazmak gerek, bizi bu düşüncüler aşağıya sürüklüyor

ekonomi'den yürüyün mesela :cool:

halilozcevik halilozcevik WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Genel Müdür
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad H** Ö**
  • Mesajlar 270
  • Beğeniler 233 / 60
  • Ticaret 20, (%100)
Bu düşündüğün uygulamayı sadece devlet kredi notu gibi ödeme zamanı ödememe durumu vs vs bankalardan verileri çekip kredi derecelendirme kurumu gibi bir algoritmayla hesaplayıp findekste kredi notunuz neyse kira puanı-notu gibi bir veri çıkarabilir. Bunun haricindeki hiçbir sistem bence mümkün değil. Ev sahibi eski kiracıya düşük puan verip yorum yapacak ha ? Ne manyak insanlar var gider eski ev sahibini döver vurur.
bbking

kişi bu mesajı beğendi.

www.kadinsalyasam.com

semazen semazen WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek serbest
  • Konum Adana
  • Ad Soyad k** y**
  • Mesajlar 275
  • Beğeniler 23 / 22
  • Ticaret 10, (%70)
çok güzel fikirler

• Üyelik 19.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 51 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 1065
  • Beğeniler 228 / 227
  • Ticaret 0, (%0)
Birazcık var :) Kaç yaşında çalışmaya başladığın veya Ne süredir çalıştığın değil Ne kazandırdın önemli.

5 Yıllık mühendis 20 Yıllık Ameleden fazla kazanır :) Elbette herkes istediği rakamı alsa güzel olur olur ama öyle olmuyor :) Yaşını ve mesleğini bilmediğim için yorum yapmam doğru olmaz ama İyi ücret için iyi bilgi ve İyi çalışmak gerekir :)

Monster95 adlı üyeden alıntı

Ustad hayat tecrüben varmı? hiç düştün mü? 12 yaşımdan beri çalışıyorum, 2100 tl günümüz şartlarında ne demek biliyormusunuz? yol parası yemek parası bana ait e bana ne kalıcak ? bunları düşünebiliyormusun?

Pandemi öncesi işimde yemek vs, yoktu aylık 1500 e iniyordu maaşım giderlerle o zaman çok düşündüm sonra dedim boşver devam et işsizlikten iyidir, baktım ki çalıştığım halde borç ödenecekken daha çok aşağıya sürekledi, pandemi sebebi ile atıldık işten

başkalarına şükretmeyi öğretmek yerine sistemi sorgulamak daha mantıklı değil mi?

iş iştir diye birşey yok, sevdiğin işi yaparsan verimli iş yaparsın ama sabahtan akşama bir işyerinde sevmediğin işi yaparsan o zaman sisteme sende boyun eğersin memnunda kalmazsın yani

görüşme sağladığım işletmeler o parayı bile işçilerine ay sonu ödeyemeyen adamlar patronlar!

mantıklı düşünerek yazmak gerek, bizi bu düşüncüler aşağıya sürüklüyor

ekonomi'den yürüyün mesela :cool:

www.Hizliisler.com

• Üyelik 19.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 51 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 1065
  • Beğeniler 228 / 227
  • Ticaret 0, (%0)
Findex i örnek veren ve yapılır diyen arkadaşlar Findex kimin bir baksın :)

www.Hizliisler.com
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al