5 Yıllık mühendis 20 Yıllık Ameleden fazla kazanır :) Elbette herkes istediği rakamı alsa güzel olur olur ama öyle olmuyor :) Yaşını ve mesleğini bilmediğim için yorum yapmam doğru olmaz ama İyi ücret için iyi bilgi ve İyi çalışmak gerekir :)
Ustad hayat tecrüben varmı? hiç düştün mü? 12 yaşımdan beri çalışıyorum, 2100 tl günümüz şartlarında ne demek biliyormusunuz? yol parası yemek parası bana ait e bana ne kalıcak ? bunları düşünebiliyormusun?
Pandemi öncesi işimde yemek vs, yoktu aylık 1500 e iniyordu maaşım giderlerle o zaman çok düşündüm sonra dedim boşver devam et işsizlikten iyidir, baktım ki çalıştığım halde borç ödenecekken daha çok aşağıya sürekledi, pandemi sebebi ile atıldık işten
başkalarına şükretmeyi öğretmek yerine sistemi sorgulamak daha mantıklı değil mi?
iş iştir diye birşey yok, sevdiğin işi yaparsan verimli iş yaparsın ama sabahtan akşama bir işyerinde sevmediğin işi yaparsan o zaman sisteme sende boyun eğersin memnunda kalmazsın yani
görüşme sağladığım işletmeler o parayı bile işçilerine ay sonu ödeyemeyen adamlar patronlar!
mantıklı düşünerek yazmak gerek, bizi bu düşüncüler aşağıya sürüklüyor
ekonomi'den yürüyün mesela :cool:
Pandemi öncesi işimde yemek vs, yoktu aylık 1500 e iniyordu maaşım giderlerle o zaman çok düşündüm sonra dedim boşver devam et işsizlikten iyidir, baktım ki çalıştığım halde borç ödenecekken daha çok aşağıya sürekledi, pandemi sebebi ile atıldık işten
başkalarına şükretmeyi öğretmek yerine sistemi sorgulamak daha mantıklı değil mi?
iş iştir diye birşey yok, sevdiğin işi yaparsan verimli iş yaparsın ama sabahtan akşama bir işyerinde sevmediğin işi yaparsan o zaman sisteme sende boyun eğersin memnunda kalmazsın yani
görüşme sağladığım işletmeler o parayı bile işçilerine ay sonu ödeyemeyen adamlar patronlar!
mantıklı düşünerek yazmak gerek, bizi bu düşüncüler aşağıya sürüklüyor
ekonomi'den yürüyün mesela :cool: