SerdarCR adlı üyeden alıntı
Ne toplarsan topla, 5 bin liralık laptopun en az 1.5 katı daha fazla performans alırsın. Hatta 2.5 kata kadar çıkar bu oran.
Evinde durmayacaksa sürekli laptop daha avantajlı olacaktır. 5 bin TLye monitör dahil 1070li bir pc toplayamaz darboğaz yapar. 1060lı toplar o da monitörsüz toplar. Ucu ucuna yeter. Bugün x370 anakartlar bile çöp olacakken x470 kartlara para yetmez zaten x370li bir sistem hazirladım o bile monitörsüz 5kyı geçti. Dolar kuru çok fazla. Yani o bahsettiğiniz uçurum eski dolar kuruyla çok fazla hissedilirdi. O yüzden eğer dişari falan çıkacaksa laptop alabilir. Eve pc toplayacaksa x470 kart ve ryzen serili toplayacak ki 1 2 sene sonra tamamen çöp olmasın sistem. Intel serisi geleceğe dönük değil pek öneriyorum. Hele yayın için vs.. de çoklu çekirdek kullanımında ryzen çok çok daha önde.
Ben de 2 aydır sistem topluyorum su sekilde sistemim
Ryzen 7 2700x işlemci
Asus rog crosshair VII hero x470 anakart
G.skill 3200 mhz CL14 ram
Corsair Rm750x 80+ gold psu
Samsung 970 evo 250 gb ssd
1 tb seagate hdd
Evga gtx 1080 ekran kartı
Phanteks enthoo evolv temperli kasa
2k monitör
Harici led fan led döşeme vs.. de taktim onlar keyfii. Bu sistem 13 14k tuttu bana.
Bu sistem beni 2023 e kadar götürecek belki 2 3 sene sonra yeni nesil ekran kartlarına geçerim. Temel parçalar yetecek fakat. O yüzden hele oyun ve yayın amacıyla kullacaksa kesenin ağzını acacak. Hele şu anki dolar kuruyla açmazsa laptop da alsa masaustu de alsa çöp sistem olacaktir. 2019 a girecegiz 1 sene için sistem toplanmaz. Yazık olur paraya sadece kasa için bütçeyi 8k ya çekmesi tavsiyem temel işlemci anakart gibi parçaları en güncelinden almalı. Geleceğe dönük geliştirilebilir bir sistem olmalı.
Ha derse benim için 1 sene sonra çöp olsa da önemi yok intelli bir sistem toplayabilir. O idare edecektir 2020ye kadar