Monitör hariç kastetmiştim ama 1070 3 bini geçmiş şimdi baktım. Bu kadar fark olduğunu düşünmüyordum. :) Backlinkcigeldi
Monitör hariç de 1070li sistem toplayamaz darboğaz olur. Dengesiz olur sistemi. Evet fiyatlar inanılmaz pahalı şu an. Ben evga gtx 1080i 2.9kya aldım yurtdisindan getirttim. Turkiyede 4.3k fark inanılmaz. O yüzden arkadaş 1050 ile 1060 arasındaki fark kadar laptopla masaustu arasında fark görecektir. 16 gb ramli ssdli 1060lı bir sistem bile o paraya toplanamıyor maalesef. Parça parça toplarsa ve monitörü ücretten çıkarırsa aliexpress amazondan indirim kovalarsa bir nebze 1070li bir sistem toplayabilir o da çok düşük bir ihtimal.
Ben de ryzen 5li bir sistem toplayayim derken kendimi ryzen 7 2700x le buldum. Dolar durmaz daha toplamışken en az 4 5 sene götürsün dedim. Bugün sadece pugb cs oynamak için toplanan sistemler bile 3 3.5k tutuyor monitör hariç. O yüzden ya laptop alsın ya da indirimle hazır toplama sistem kovalasın itopya teknobiyotik gibi sitelerden. Aksi durumda her türlü yol 1060a çikıyor.
Bence 1060 falan da almamalı gerci. G sync monitörün yoksa gereksiz israf. Amd freesync olan bir monitörü kullanacak amd ekran kartı taksın baksın keyfine. Mining den dolayı onlar da ateş pahasi gerçi