Arkadaşlar neden internetten para kazanma deyince aklımıza adsenseden başka bir şey gelmiyor, benimde sıkça içine düştüğüm bir yanılgı bu, bence işin kolayına kaçıyoruz, bir blog ya da film siesi kurarım koyarım adsense, artık ne düşerse, ama maalesef öyle olmuyor, yaptığınız eğer kayda değer bir şey değilse ya da insanların sitenizde saatlerce takılmasını sağlayacak içeriğiniz yoksa adsense falan hikaye, mesela "wmaracı", ben bu foruma girdiğimde bir saat bakınmadan çıkmam neden? Birkere herşey doğal, kafanıza takılan çoğu şeyin cevabı var, olmasada bir konu açıp öğrenebiliyorsunuz, kısaca ortada bir emek var, ***, donanımhaber, webmastersitesi, memurlar.net yani taş çatlasın 10 site çıkar böyle, haber de böyle, video siteleri de, başarılı sitelere bakın, hem bir mazileri var, hem sağlam bir ekip, hem de yoğun emek...
Yabancı forumlara bakıyorum, adamlar öyle alternatifler geliştirmiş ki, en basiti satış ortaklığı, çoğumuzun adını unuttuğu clickbanktan ayda binlerce dolar kazanıyorlar, batıda insanlar okumayı seviyor, iyi bir e book , bir haftada 500bin satabiliyor, ama bizim gibi işin üçkağıdına kaçmıyolar, ger.ekten işinin ehli insanlar her konuda her kategoride yazıyorlar, biz de e book dendiğinde konular bellidir; "çok kazan, hep kazan, yat kazan, otur kazan, reklama tıkla kazan, anket doldur kazan", bir de photoshop harikası iki dekont koyarlar sitelerine, yok bilmem kaçbin dolar şurdan geldi, burdan geldi. İsim vermeye gerek yok, malum setleri alıp onbinlerce dolar kazanan oldu mu? Açın bakın clickbanka, avangate'ye, cj ye burada satılanların %80-90 oranında olanını insanlar faydalanmak maksatlı kullanıyorlar ve faydalanıyorlar, hem alan kazanıyor hem satan, çok uzattım yani diyorum ki farklı rüzgarlara yelken açma vakti geldi, burada çok değerli webmaster arkadaşlarımız da var, onlar da biraz pay çıkarsın kendine, biz ülke olarak kendi sanal alemimizi çöp bloklarla, warezlerle, birbirinin kopyası binlerce haber ve film sitesiyle doldurduğumuz sürece google amca bize o aptal "iç bir haftada 20 kilo ver" tarzı reklamları vermeye devam edecek, amerikada adam tıklama başına 80-90 cent bazen bir kaç dolar alırken, biz burda 8-10 kuruşa eyvallah çekecez.
Özellikle clickbank ya da muadili affiliate ağlarında iyi bir fikri olanlar, düşünüp hayata geçiremeyenler yazsın arkadaşlar, kimse korkmasın pasta çok büyük, paylaşmakla bitmez