lostyazilim

Gececiler buraya!

18 Mesajlar 2.050 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Alicevat Alicevat Falanlar, Filanlar... Kullanıcı
  • Üyelik 27.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Yazılım Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 457
  • Beğeniler 43 / 202
  • Ticaret 1, (%100)
Can sıkıntısı işte bir konu açayım dedim.
Hem muhabbet olsun hem de bir şeyler öğrenelim.

Kendinizi ziyaretçilerinizin yerine koyun ve;

*Bir site de en çok nelere dikkat edersiniz,
*Reklamlara tıklar mısınız, şayet hayır ise sebebi nedir?
*Yanlış reklam tıklamasına neden olacak bir yerleşim nasıl bir tepki vermenize neden olur?
*Siteye girerken açılan tam sayfa reklamlar veya pop-up lar hakkında ne düşünüyorsunuz?
*Girdiğiniz sitenin paylaşıma layık olduğuna karar vermeniz için hangi özelliklere sahip olması gerekir.
*Girdiğiniz sitenin kalitesini ölçerken ismine(domain) ne kadar önem verirsiniz?
*Ziyaret ettiğiniz sitenin haberlere konu olması veya hakkında başarı hikayeleri yazılmış olması söz konusu siteye olan bakış açınızı ne derecede etkiliyor?
*Web gezintilerinizde tek referansınız Google'mı?
*Daha çok hangi sitelerin isimlerini aklınızda tutarsınız?
*Sık kullanılanlara eklediğiniz siteleri tekrardan ziyaret etmek için ilgili kısa yol logosuna mı tıklarsınız yoksa eklediğiniz gibi orada kalır ve unutur musunuz?

vs. vs. Yazalım çizelim, birazda kullanıcı gözü ile bakmaya çalışalım. Eminim çok faydası olacak.

AkıllıSoft Yazılım & Bilişim Teknolojileri
wmaraci
reklam

telatabi telatabi istalya.com Kullanıcı
  • Üyelik 25.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Social Media & Web Solutions
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** S**
  • Mesajlar 683
  • Beğeniler 282 / 122
  • Ticaret 19, (%100)
Gececiler burada. Bir çok web geliştiricinin acemilik zamanında yaptığı şeydir "ziyaretçi gözünden siteye bakamamak". gerçekten çok önemli, albenisi olan bir site yapmak lazım.

• Üyelik 27.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 457
  • Beğeniler 43 / 202
  • Ticaret 1, (%100)
Tabi bazen bu durum ters de tepebiliyor. Bakıyorsun herşeyi ile muhteşem bir site. Fakat malesef gereken ilgiyi görmüyor.

Toplumlarda bulunan sürü psikolojisi'ni de iyi bilmek ve anlamak gerekiyor. Düşünün ki 300.000 kişilik bir Facebook sayfası olan site, kullanıcı tarafında, "Şuraya bak, herkes buradaymış da benim haberim yokmuş. Demek ki iyi bir site ki bu kadar kişi takip ediyor!" düşüncesiyle otomatikman takip etme dürtüsünü uyandırıyor.

Peki bu durumda pek de etik olmasa da sosyal medya üzerinde fake yollarla ziyaretçi sayısı arttırma vs gibi girişimlerde bulunmak medya veya reklam gücü olmayanların en büyük düşmanı olan bu sürü psikolojisi için mücadele de ne derece doğru bir hareket olurdu?

Restlesstr Restlesstr http://www.grafikmen.com/ Kullanıcı
  • Üyelik 28.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Memur
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** K**
  • Mesajlar 554
  • Beğeniler 41 / 107
  • Ticaret 13, (%100)
Reklamlara tıklar mıyım? Evet tıklarım iki farklı düşünceyle tıklarım. Birincisi reklamı merak ettiğimden dolayı. İkinci siteyi çok beğeniyorumdur verilen emeklere karşılık olarak tıklarım.

www.grafikmen.com | Grafik deposu.
wmaraci
wmaraci

Ozzyfb Ozzyfb ozancorumlu.com Kullanıcı
  • Üyelik 05.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** Ç**
  • Mesajlar 1121
  • Beğeniler 277 / 210
  • Ticaret 2, (%100)
Ben başlayayım o halde...

Her ne kadar benim sitem yavaş olsa da site hızı önemli bir etken siteye ilk girerken. Sayfalar arası geçiş için de aynı şey geçerli. Zaten bu bilinen de bir şey. Ayrıca tasarımın göz yormaması önemli, zira işimden de dolayı gözler gidiyor iyice :)

Webmaster değilim, öğretmenim. Yeni yeni bir şeyler öğreniyorum bu konularda. Özellikle de bu sitedeki yardımsever arkadaşlar sayesinde sağolsunlar çok şey öğrendim. Reklam olaylarını da hiç bilmezdim. Adsense vs. Ama şu an bakış açım çok değişti. Web de bir şey arıyor isem ve tam anlamıyla bana yardımcı olduysa ya da bazen yardımcı olmasa bile gerçekten özgün ve emek harcandığını hissettiysem o sitenin reklamına tıklamaya gayret ediyorum. Özel olarak bir sitede reklama ihtiyaç duymuyorum.

Yanlış reklam tıklama olayı gıcık bir şey, evet. Ama bu işleri birazcık da olsa öğrendiğim için siteye girer girmez anlıyor insan zaten. Direkt çıkıyor.

Sayfada tam sayfa çıkan reklamları zaten geçelim de ben son zamanlarda şu tam sayfada çıkan 'Facebook ta Bizi Takip Et' eklentilerine ayar oluyorum. Çok itici görünüyor. İnsanın takip edesi varsa da edesi gelmiyor ne yalan söyleyeyim. Bu tarz şeyleri bu şekilde emrivaki yaparak yapmaya çalışmak ne kadar mantıklı bilmiyorum. Belki de ben böyle düşünüyorumdur, istatisliki bir bilgim yok bu konuda. Öğrenmek de isterim açıkçası.

Paylaşıma layıklık konusu biraz özel bir durum. Daha doğrusu konuyla alakalı bir durum. Ben mesela webmaster lık, internet, adsense, wordpress vs. çok araştırdım, çok siteden faydalandım. Ama hiçbirini paylaşmadım. Çünkü sosyal medya hesaplarımda bu tarz paylaşımlarda bulunmuyorum. Ama kız arkadaşımla haftasonu güzel bir kahvaltı yeri arıyorsam ve istediğimi bulduysam, tanıtım yazısı hoşuma da gittiyse paylaşırım.

Gene bu webmaster lık işlerine girmeden medyada çıkan internet sitesi ya da başarı hikayeleri olaylarına bakış açım farklıydı. Ama şu an görüyorum ve eminim ki kanal d de bir arkadaşının arkadaşının arkadaşı varsa 15 saniyelik haberini bir şekilde yaptırabiliyorsun. (Örnek gerçektir.) Dünya olmuş yalan-dolan :)

Google harici bir arama motoru kullanmayı hiç düşünmedim bugüne kadar. Açıkçası google varken başka bir arama motoru bir insan neden kullanır merak da ederim hep. (Ticari durumlar varsa ayrı elbette.)

Domain konusunda da gene bildik bir şey, çok uzun olmaması önemli açıkçası. Benim dikkat ettiğim genelde bu oluyor. Ama genel anlamda bence çok önemli bir şey değil kullanıcı açısından. Eğer siten iyiyse, içeriğin, tasarımın, kullanıcının aldığı fayda oranı yüksek ise sitenin domani www.rwepkfsdf.com da olsa tekrar girer diye düşünüyorum. Ben öyleyim en azından. Mesela wmaraci ni ilk duyduğumda bu ne lan demiştim. Webmaster ın kısaltması olduğunu da bilmiyordum WM nin. Uzun zaman da aklımda tutamamıştım domain i. Ama hep insanlara elimden geldiğince yardımcı olmayı seven biriyim, hem faydalanıyorum bu sitedeki tecrübeli arkadaşların bilgilerinden. Giriyorum. Hatta şu uzunlukta çocuklara rehberlik yazısı yazabilecekken gece gece bu yazıyı yazıyorum :)

Yer imleri konusu da gene bireysel olarak cevap vermem gerekirse en çok kullandığım şey. Hatta direkt olarak site adı yazıp neredeyse hiçbir düzenli ziyaret ettiğim siteye girmem. Direkt yer imlerinden giriş yapıyorum.

Sizin sorularınız harici de bence sektörel olarak da bir tartışma açılıp beyin fırtınası yapılabilir. Hoş bu konuda herkes kendine saklıyor fikirlerini elbette, görebiliyorum bunu ama :)

Ben de herkese şu soruyu sorayım cevabını gerçekten merak ediyorum. Google amca 'The web should be fast.' diyor, hepimiz biliyoruz da bunu fakat eğer bir site size gerçekten büyük yarar sağlıyor ve düzenli olarak da sağlayacağa benziyor ise 2 değil de 6-7 saniyede açılan bir siteye düzenli olarak girer misiniz yoksa lanet olsun böyle siteye deyip çıkar mısınız ?
Alicevat

kişi bu mesajı beğendi.

Aylık 150k+ Tekil Özgün Eğitim Sitesi Reklam/Tanıtım Yazısı

http://goo.gl/YZb0E2

carpediem carpediem Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek muhasebe
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad İ** T**
  • Mesajlar 867
  • Beğeniler 166 / 127
  • Ticaret 15, (%93)
sözlük kültürü forumlara da sıçramış:)

blitzx blitzx WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek işçi
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 90
  • Beğeniler 11 / 20
  • Ticaret 3, (%100)
Valla ben siteyi bulduğum zaman hemen crtl + D ye basarım o yüzden doludur bazen yanlışlıkla üstteki yada alttaki linke tıkladığım zaman allah allah derim bunu neden ekledim derim.
Benim aradığım şeyler biraz da müziğe meraklı olduğumdan sample,loop,drum kit yada eğitim setlerini arıyorum.Zaten bir şeyi bulduysam o sitede kolay kolay unutmam.

Sonuçta sen bu işi hobi olarak yapıyorsan bundan ev geçindiren çocuk bakan adam var.Savaşta herşey mübahtır.

• Üyelik 27.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 457
  • Beğeniler 43 / 202
  • Ticaret 1, (%100)
Ozzyfb Müthiş :)

Ozzyfb Ozzyfb ozancorumlu.com Kullanıcı
  • Üyelik 05.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** Ç**
  • Mesajlar 1121
  • Beğeniler 277 / 210
  • Ticaret 2, (%100)

Ali Cevat adlı üyeden alıntı

Tabi bazen bu durum ters de tepebiliyor. Bakıyorsun herşeyi ile muhteşem bir site. Fakat malesef gereken ilgiyi görmüyor.

Toplumlarda bulunan sürü psikolojisi'ni de iyi bilmek ve anlamak gerekiyor. Düşünün ki 300.000 kişilik bir Facebook sayfası olan site, kullanıcı tarafında, "Şuraya bak, herkes buradaymış da benim haberim yokmuş. Demek ki iyi bir site ki bu kadar kişi takip ediyor!" düşüncesiyle otomatikman takip etme dürtüsünü uyandırıyor.

Peki bu durumda pek de etik olmasa da sosyal medya üzerinde fake yollarla ziyaretçi sayısı arttırma vs gibi girişimlerde bulunmak medya veya reklam gücü olmayanların en büyük düşmanı olan bu sürü psikolojisi için mücadele de ne derece doğru bir hareket olurdu?

Fake hesapla fan sayısı arttırmanın ancak kısa yollu hit getirisi olabileceğini düşünüyorum. İsterse 1 M fanı olsun, sitesi eğer kötüyse, face sayfasından siteye girmemle çıkmam bir oluyorsa bir daha girmem ki o siteye.

Önemli olan salt fayda. Benim düşüncem bu. Ahım şahım bir tasarımı olmayan bir site bile eğer gerçekten faydalı, kullanıcıya tam anlamıyla bilgi ve içerik anlamında katkı sağlıyorsa bence o site olur...

Ek Olarak:

Mesela bir öğretmene Ozzyfb yakışıyor mu ? :) Acemilik böyle bir şey işte :)

Aylık 150k+ Tekil Özgün Eğitim Sitesi Reklam/Tanıtım Yazısı

http://goo.gl/YZb0E2

• Üyelik 27.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 457
  • Beğeniler 43 / 202
  • Ticaret 1, (%100)

blitzx adlı üyeden alıntı

Sonuçta sen bu işi hobi olarak yapıyorsan bundan ev geçindiren çocuk bakan adam var.Savaşta herşey mübahtır.

Bu ev geçindirenlerden bir tanesi de benim. Her ne kadar etik davranmaya çalışsanda bazen bu davranış, herkesin sağdan soldan daldığı bir kuyrukta sıra beklemek gibi bir şey oluyor :)

Tabi bu durum etik olmayan davranışlar için hak doğurur mu orasını bilemiyorum. Kişiye göre değişir heralde...

Ek Olarak: Şimdi kaç senedir bu sektörün içerisindeyim. Genel anlamda çok şükür her konuya el attım. İlgimi çeken kısımlarda profesyonelleştim. Hala da öğreniyorum. Zaman çok hızlı ilerliyor ve teknolojik gelişmelere yetişmekte bir hayli zorlanıyor insan.

Fakat yıllardır yapmış olduğum analizlerim neticesinde hep şunu gördüm.

İstersen web'i baştan yap, kişilerin eğlencesine veya keyfine hitap etmedikçe hayallerinde ki yerlere kesinlikle ulaşamıyorsun. Belirli bir seviyeye geliyorsun fakat onun üzerine çıkamıyorsun.

Yani kalksan izafiyet teorisini yeniden yapılandırsan bu ülkede malesef değer görmüyorsun. O kadar büyük ve kaliteli projeler var ki bu web ortamında yapılmış olan fakat malesef ki bu kategoriye girmedikleri için gerekli ilgiyi görememiş ve hep fiyaskoyla sonuçlanmış. (Tabi, bunun içinde istisnalar mevcuttur. Fakat bu istisnalar kaideleri bozmamaktadır.)

Bu sebepten ötürü bizim ülkemizde %90 oranında kişilerin zevklerine veya eğlence anlayışına hitap eden içerikler ilgi odağı olmaktadır. Bu tarz sitelerde vakit geçirilmekte, paylaşımlar yapılmakta ve inanılmaz bir sirkülasyon oluşturulmaktadır.

Bu durumda senin özene bözene içerik hazırladığın, uğrunda hayatındaki en değerli sermayen olan vaktini harcadığın, emek verdiğin ve bir umutla yarınlarına ışık tutacağını düşündüğün o projenin suçu ne?

Acaba sen mi bu internete fazlasın yoksa internette bir fazlalık mısın?

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al