lostyazilim
tr.link

Pano reklamları

17 Mesajlar 2.621 Okunma
lstbozum
tr.link

chemistrap chemistrap WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Seyyah-ı Avare
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 253
  • Beğeniler 20 / 67
  • Ticaret 2, (%100)

JackkerL adlı üyeden alıntı

Hocam internet sitelerini kullanmasını bilen zaten siteye ulaşıyor. Bence gerçek dünyada reklamlar verirsek etkisi daha da artar. Sahibinden.com belediye otobüslerine ilan veriyor. Eğer ki internet reklamcılığı eskisi gibi olsaydı karşılaştırma bile yapmazdım. Ama son zamanlarda "turist kızlara zor anlar yaşatan türk taktiği" gibi reklamlar yüzünden insanlar gördüğü reklamları kapatmaya çalışıyor. Yada kaileye almıyor. Ama pano reklamları hala kaliteli, hala işini yapan adamların reklamları yayınlanıyor.(istisnalar hariç) o yüzden ben her türlü gerçek hayatta verilen reklamdan yanayım. Yakın zamanda zaten internete reklam vermek bugünkü gibi olmayacak. Yavaş yavaş televizyona kaydı internet siteleri, yavaş yavaş panolarda görüyoruz..

Arkadaşın açtığı konuyu fazla baltalamak istemiyorum ama bazı e-ticaret sitelerinin ,yaptığı klasik reklamcılık ve harcadığı miktarlar ile arkaplanda çıkardığı kargo miktarlarını çok iyi biliyorum. Sizin dediğiniz sahibinden.com veya gittigidiyor gibi sitelerin bu tür reklamlara ihtiyaçları var. Tıpkı adwords'te kendi ismine reklam vermeleri gibi , marka ( veya gurur) meselesi. n11 gibi bir sitenin reklam yapması gayet normal çünkü büyük rakipleri var ve adamların parasıda var.
emre29 arkadaşım; Küçük çaplı bir proje için bence ideal olan yöresel takılmak. Yani hem A4 ilanı bas dağıt , hem de düşük miktarlı adwords reklamı al . Zaten asıl olan bu reklamlardan hangisinden baslanılması değil, bundan sonra ölçümlemesi.
Sürekli test analiz ve feedback ile en çok yarar nereden sağlanıyorsa en büyük payı oraya aktarmalı. Bizde fikir çok beceri de çok ama geri dönüş oranı ve bunun optimizasyonu , bounce rate oranı ve optimizasyonu, A/B testing , arama motorları optimizesi ve pazarlaması denilince üzerine ışık tutulan tavşan gibi kalıyoruz.
emre29

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

MehmetARIK MehmetARIK Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 26.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 626
  • Beğeniler 13 / 260
  • Ticaret 2, (%100)
Eğer siten sadece yerel kullanıcıya hitap ediyorsa, yerel esnaftan, yerel şirketlerden reklam alıyorsan sitene o zaman panolara asmak en manyıklıdır. Ama sitende Adsense gibi kurumlardan reklam alıyorsan en iyisi Adwords. Hedef kitle yaşadığın il veya ilçedeki insanlarsa pano iyidir. Örneğin sadece Gölcük'e özel bir firma rehberi yapıyorsan, Gölcük esnafı panolardan reklamını görür ve o da reklam vermek isteyebilir. Getirisi yüksek olur o zaman.

biletmen biletmen WM Aracı Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 21.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Yönetim Kurulu Başkanı
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 19
  • Beğeniler 0 / 4
  • Ticaret 1, (%100)
Eğer istersen kocaelide üniversite içinde bilboard durak raketi reklamlarını yaptırmana yardımcı olurum sorumlusu tanıdık.

halilozcevik halilozcevik WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Genel Müdür
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad H** Ö**
  • Mesajlar 270
  • Beğeniler 233 / 60
  • Ticaret 20, (%100)
billboard reklamları inanılmaz maliyetli.Mesela denizlide çok ta iyi olmayan bir yerdeki billboard reklam alanı 1 haftalık 500 tl den fazlaydı.

www.kadinsalyasam.com
wmaraci
wmaraci

biletmen biletmen WM Aracı Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 21.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Yönetim Kurulu Başkanı
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 19
  • Beğeniler 0 / 4
  • Ticaret 1, (%100)
bizim burada okadar pahalı değil ben sakarya üniversitesi kampüsünde verdim reklam.Emre biz sapancada matbaacıyız eğer tasarımını hazırlar isen baskıyı yaparım ben fakat dediğim gibi tasarımın hazırsa yaparız.Lakin şuan seçim üzeri çok fazla yoğunluk var.Kartvizit katolog vs. işleri sallıyorum.Yardımcı olmaya çalışırım ama sana oda forum'un farkı olsun :)

emre29 emre29 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek işçi
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 219
  • Beğeniler 38 / 27
  • Ticaret 2, (%100)

biletmen adlı üyeden alıntı

Eğer istersen kocaelide üniversite içinde bilboard durak raketi reklamlarını yaptırmana yardımcı olurum sorumlusu tanıdık.

evet geçenlerde gördüm kocaeli üniversitesi hastanesinde bilboardlar var. Fıyat bilgin varsa haftalık bana özelden yollarmısın şuanki projem üniversite için uygun değil ama uygun ise kocaeli üniversitesi için projeler üretip faaliyete geçirebilirim. Ama1 bilboard haftalık 500 tl ise bu işte kar olmaz :)

www.gunceltarifler.com

JackkerL JackkerL WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** A**
  • Mesajlar 1868
  • Beğeniler 219 / 526
  • Ticaret 16, (%100)

chemistrap adlı üyeden alıntı

Arkadaşın açtığı konuyu fazla baltalamak istemiyorum ama bazı e-ticaret sitelerinin ,yaptığı klasik reklamcılık ve harcadığı miktarlar ile arkaplanda çıkardığı kargo miktarlarını çok iyi biliyorum. Sizin dediğiniz sahibinden.com veya gittigidiyor gibi sitelerin bu tür reklamlara ihtiyaçları var. Tıpkı adwords'te kendi ismine reklam vermeleri gibi , marka ( veya gurur) meselesi. n11 gibi bir sitenin reklam yapması gayet normal çünkü büyük rakipleri var ve adamların parasıda var.

Haklısınız hocam, daha fazla uzatmayalım en iyisi ben düşünüyorum yazıyorum bakıyorum haklıyım, siz yazıyorsunuz bakıyorum siz haklısınız :)
chemistrap

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al