-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Webtasarım and grafik
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Bulunduğum ilde 2. el sitesi vs yok arkadaşlar. Benim sanal ortamda 2. el piyasasını elde etmek gibi niyetim var. Sadece bulunduğum il ve ilçeleri için bahsediyorum.
Site php tabanlı olacak muhtemelen. Ücretsiz ilan ekleme niyetim yok. Amaç satış yapmak isteyenlerin ürünlerini gidip telefonculara satmasından daha uygun fiyatlara satabilmek.
İlanlar için 500TL'ye kadar 10 TL 500TL-1000TL arası 20TL ve 1.000TL üzeri fiyatlı ürünlerde 30TL komisyon bedeli ile hizmet verebilirim.
Tabi bu hizmet tek kişi ile olmayacak 3-4 kişilik ekip ile. Sizce bu iş tutar mı ?
Elektronik eşyalar var telefon vs var araç işleri var aynı zamanda iş yerlerinden reklam toplama şansımda var ne diyorsunuz ?
not : bütcem 5.000TL yani il ilçe odaklı face google reklamları ve pano reklamları verebilirim bir süre.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Ticaret Rehberi İşletmeni
-
-
Ad Soyad
E** U**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Ücretli ilan vererek para kazanman çok zor. Hele ki ismi olmayan yeni bir site ile. Sahibinden.com zaten bütün piyasayı elinde tutuyor. Adamlar sahibinden.com a ücretsiz ilan vermek varken neden senin sitene ilan versin ?
Eğer ücretsiz yaparım anasayfa reklamlarından üç beş birşeyler kazanırım dersen ona tamam. Ama ücretli ilan olayı tutmaz hocam.
cenktolga
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
web designer
-
-
Ad Soyad
C** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Arkadaşa katılıyorum, ücretli ilan olayı yeni bir sitede çok zor ancak ücretin karşılığında ilan eklemelerine izin vermek yerine ürün satışı yapacak olanlara üyelik paketleri oluşturup ücretli üyelik satabilirsin. Tabi bunun birde karşılığı olmalı ki bunu başlangıçta yapmalısın. Ücretli üyelik satın alanlara ürünlerini ücretsiz kargolama imkanı sunabilirsin.
Dipnot: Eğer bulunduğun ilçeye özel yapmayı düşünürsen başlangıçta kendin 1 motorlu kurye elemanı alarak ürünü satıcıdan alıcıya ulaştırıp kargo hizmetini verebilirsin.
(Saçma bir fikir gibi gelebilir ancak mutlaka birşey yapmalısın ücret talep edeceksen)
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
İ** B**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
hocam anlamadıgım birşey var Bulunduğum ilde 2. el sitesi vs yok arkadaşlar. Benim sanal ortamda 2. el piyasasını elde etmek gibi niyetim var.
şu kısmı anlamadım neyin sitesi yok ? neyin 2. el piyasasını elde edeceksiniz.
arkadaşların söylediği gibi 2 el işini sahibinden, sanal pazar gibi siteler götürüyor, ile ilçeye özel yapmak zor olur türkiyeye hitap etmesi gerekir. örneğin kişi google de adana 2. el telefon yazmaz, 2. el telefon yazar direkt olarak eger site kendi popüleritesini oluşturacaksa sahibinden sanal pazar gibi reklam yapman gerekir.
insanlar sende ucun olan ürünü satın almazlar sahibinden de gitti gidiyorda 50-100tl fazla verir ordan alırlar çünkü bu iş güven meselesidir.
insanlar için güven çok önemlidir ödedikleri parayı güvenceye almak gerekir.
benim tavsiyem ise türkiyeye hitap eden 100-500 tl arası yada 2. eli kolay bulunmayan ürünler için bir site yap.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Üniversite Öğrencisi
-
-
Ad Soyad
F** B**
-
-
-
Ticaret
78, (%100)
Bence, sadece bir şehire yönelik niche ilan sitesi gayet mantıklı ve olabilir. Fakat ilanların tamamı ücretsiz olmalı. Sadece reklamlardan para kazanabilirsin. Yada ilanınızı ana sayfada şu ücrete yayınlayabiliriz şeklinde gelir elde edilebilirsiniz. Aynı şehirde olan insanlar ürünleri elden alabileceği için kontrol etme imkanları olacaktır. Fakat reklam yapmanız gerekecektir internet reklamı yanında el ilanları basıp halka ve esnaflara dağıtabilirsiniz. (İnternet sitesi için el ilanı basma fikri biraz pahalı olacaktır. Ama düşünüp araştırılabilir.)