lostyazilim
tr.link

Sağlık Portalı Kurarken

6 Mesajlar 1.050 Okunma
acebozum
tr.link

dtmuratcan dtmuratcan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Doktor
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 517
  • Beğeniler 487 / 104
  • Ticaret 10, (%100)
Merhaba arkadaşlar,

Kendi mesleğim olan diş hekimliği üzerine gerek hekimlerin bilimsel çalışmaları, sektörel haberleri ve yeni çıkan teknolojileri takip edebileceği gerekse hastalar tarafından doğru bilgiye ulaşabilmelerini sağlayacak bir portal oluşturuyoruz.

İçerik olarak hekimler açısından doyurucu içeriklerimiz zaten mevcut durumda ancak hastalar olarak karşılaştığımız sorular çok çeşitli olmakla birlikte yine de sizlere de sormak istedik. Ne gibi bölümlere yer verilmesini isterdiniz? Mesela sorunuzu gönderdiğinizde bu soruyu uygun durumda bulunan bir hekim arkadaşımızın yanıtlaması hoşunuza gider miydi? Forum olmasını ister miydiniz? Hangi bilgilere daha çok ulaşmak isterdiniz ... gibi.

Düşünce, öneri, eleştiri her türlü etkileşime açığız ve değerlendirebiliriz. Kaliteli saygın ve takip edilen bir mecra oluşturmak istiyoruz.
polathinyo

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
webimgo

AtakanAtes AtakanAtes 1881 - 193∞, özlemle...
  • Üyelik 05.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Yazılım Tek.
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 2867
  • Beğeniler 54 / 747
  • Ticaret 25, (%100)
Uzman bir hekimin soru / cevap köşesi olması çok iyi olur. Ek olarak videolu içeriklerle desteklenebilir içerikleriniz. Forum yerine soru / cevap köşesine kategoriler oluşturursanız daha yararlı olur.
dtmuratcan

kişi bu mesajı beğendi.

riko riko Skype: oogunoozturk Kullanıcı
  • Üyelik 26.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad O** Ö**
  • Mesajlar 611
  • Beğeniler 116 / 154
  • Ticaret 21, (%100)
Mesela sorunuzu gönderdiğinizde bu soruyu uygun durumda bulunan bir hekim arkadaşımızın yanıtlaması hoşunuza gider miydi?

Bunun mobil bir uygulaması olsa, tüm alanlarda uh..
kramper dtmuratcan

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 27.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Doktor
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 517
  • Beğeniler 487 / 104
  • Ticaret 10, (%100)

riko adlı üyeden alıntı

Mesela sorunuzu gönderdiğinizde bu soruyu uygun durumda bulunan bir hekim arkadaşımızın yanıtlaması hoşunuza gider miydi?

Bunun mobil bir uygulaması olsa, tüm alanlarda uh..

Güzel bir fikir ancak yasal açıdan çoğu tıp branşında sıkıntı yarattığı için bunu değerlendiremiyoruz.

wmaraci
wmaraci

riko riko Skype: oogunoozturk Kullanıcı
  • Üyelik 26.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad O** Ö**
  • Mesajlar 611
  • Beğeniler 116 / 154
  • Ticaret 21, (%100)

dtmuratcan adlı üyeden alıntı

Güzel bir fikir ancak yasal açıdan çoğu tıp branşında sıkıntı yarattığı için bunu değerlendiremiyoruz.

Tabi ki siz daha iyi bilirsiniz fakat devletin bile bu projeye destek vereceğini düşünüyorum. Soru sor, makaleler, görüntülü görüş gibi sistemler olsa kazanç olanağını düşünemiyorum + çok önemli bir sosyal sorumluluk, devletin sunması gereken proje. Tabi ki yanlış yönlendirmemek adına doktorunuza danışın gibi sözler sıklıkla vurgulanır. Politikalarda sorumluluk kabul edilmez diye maddeler olur ve sıkıntı yaşanmaz. Büyük bir proje olduğunu düşünüyorum. Olması gerektiğini de düşünüyorum..
dtmuratcan

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 27.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Doktor
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 517
  • Beğeniler 487 / 104
  • Ticaret 10, (%100)

riko adlı üyeden alıntı

Tabi ki siz daha iyi bilirsiniz fakat devletin bile bu projeye destek vereceğini düşünüyorum. Soru sor, makaleler, görüntülü görüş gibi sistemler olsa kazanç olanağını düşünemiyorum + çok önemli bir sosyal sorumluluk, devletin sunması gereken proje. Tabi ki yanlış yönlendirmemek adına doktorunuza danışın gibi sözler sıklıkla vurgulanır. Politikalarda sorumluluk kabul edilmez diye maddeler olur ve sıkıntı yaşanmaz. Büyük bir proje olduğunu düşünüyorum. Olması gerektiğini de düşünüyorum..

Devlet destekli bir proje oluşturabilmek için öncelikle bakanlıkla çok iyinin ötesinde iletişiminiz olması gerekiyor. Bununla birlikte böyle bir projede yer almasını isteyeceğimiz yaklaşık 30 kadar uzman hekime ihtiyaç var ki bunların ek gelir olarak göreceği istihdam maliyeti epeyce tutuyor.

Sosyal sorumluluk konusunda ve özellikle koruyucu hekimlik alanında oldukça etkin bir sistem hazırlanabilir, özellikle akıllı telefon çağında bu oldukça mümkün gözüküyor. Ama burada toplumun sağlık algıları, beklentileri ve sağlık bakanlığının politikalarının gerek özelle gerekse halk ile kesişmesi noktasında büyük problemler var. Çünkü kullanacağınız terimleri belirli yörelerdeki insanlar anlayabiliyor, belirli yörelerdeki insanlar anlayamayabiliyor. Ya da söz gelimi önemli bir sorunu olan ancak EKG ile farkedilebilecek bir rahatsızlık durumu noktasında uygulamanıza girerek hekimimize soru sorulup alınan cevabın yeterli görülmesi sorumluluğu negatif yönde değerlendirme noktasına taşıyabilir.

Ancak yukarıda bahsettiğim koruyucu hekimlik noktasında oldukça faydalı bir uygulama alanı olabilir. Kendi adıma katılımınız ve görüşleriniz için çok teşekkür ederim, gerçekten ufuk açacak bir fikir sundunuz.
riko

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al