riko adlı üyeden alıntı

Tabi ki siz daha iyi bilirsiniz fakat devletin bile bu projeye destek vereceğini düşünüyorum. Soru sor, makaleler, görüntülü görüş gibi sistemler olsa kazanç olanağını düşünemiyorum + çok önemli bir sosyal sorumluluk, devletin sunması gereken proje. Tabi ki yanlış yönlendirmemek adına doktorunuza danışın gibi sözler sıklıkla vurgulanır. Politikalarda sorumluluk kabul edilmez diye maddeler olur ve sıkıntı yaşanmaz. Büyük bir proje olduğunu düşünüyorum. Olması gerektiğini de düşünüyorum..

Devlet destekli bir proje oluşturabilmek için öncelikle bakanlıkla çok iyinin ötesinde iletişiminiz olması gerekiyor. Bununla birlikte böyle bir projede yer almasını isteyeceğimiz yaklaşık 30 kadar uzman hekime ihtiyaç var ki bunların ek gelir olarak göreceği istihdam maliyeti epeyce tutuyor.

Sosyal sorumluluk konusunda ve özellikle koruyucu hekimlik alanında oldukça etkin bir sistem hazırlanabilir, özellikle akıllı telefon çağında bu oldukça mümkün gözüküyor. Ama burada toplumun sağlık algıları, beklentileri ve sağlık bakanlığının politikalarının gerek özelle gerekse halk ile kesişmesi noktasında büyük problemler var. Çünkü kullanacağınız terimleri belirli yörelerdeki insanlar anlayabiliyor, belirli yörelerdeki insanlar anlayamayabiliyor. Ya da söz gelimi önemli bir sorunu olan ancak EKG ile farkedilebilecek bir rahatsızlık durumu noktasında uygulamanıza girerek hekimimize soru sorulup alınan cevabın yeterli görülmesi sorumluluğu negatif yönde değerlendirme noktasına taşıyabilir.

Ancak yukarıda bahsettiğim koruyucu hekimlik noktasında oldukça faydalı bir uygulama alanı olabilir. Kendi adıma katılımınız ve görüşleriniz için çok teşekkür ederim, gerçekten ufuk açacak bir fikir sundunuz.