lostyazilim
tr.link

Şahıs Şirketinde Ödenmesi Gereken Vergiler

5 Mesajlar 681 Okunma
acebozum
tr.link

Addison123 Addison123 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 356
  • Beğeniler 28 / 42
  • Ticaret 1, (%100)
Yakın bir zaman şahıs şirketi açmayı düşünüyorum bunun için araştırma yapıyorum ve vergi konusu kafamı baya karıştırdı. Şirketin işleyiş alanı internet üzerinden satış olacak.

• Her ay KDV

• 3 ayda bir Gelir Geçici Vergisi

• Yıllık Gelir vergisi

Bu vergilerin ödenme ve toplanma sistemini anladım buarada bir sıkıntı yok ama stopaj ve damga vergilerin işleyişini tam anlayamadım. Ofis olarak ailem ile kirada oturduğum evde odamı göstermeyi düşünüyorum. Benden başka çalışan olmayacak şirkette ve sanırım eğer ben sigortalı olarak başka biryerde çalışıyor isem bağ-kur primi ödememe gerek kalmıyor bu doğru mudur?

EDIT: Bazı şirket harcamaları KDV ödenmesinde düşülebiliyor diye biliyorum bu durum Yıllık Gelir vergisinde ve 3 ayda bir olan Gelir Geçici Vergisinde geçerli mi?

elektronikssl
reklam

ferzileyto ferzileyto Better Call Fevzi ! Kullanıcı
  • Üyelik 16.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek E-Ticaret
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 1233
  • Beğeniler 188 / 420
  • Ticaret 12, (%100)
Stopaj dükkan kirası üzerinden 3 ayda bir ödenir, damga vergisi de sanırım ayda bir ödeniyor. Bende de şahıs şirketi var ama ıvır zıvır dünya para ödüyoruz muhasebeci hallediyor hepsini

• Üyelik 14.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 356
  • Beğeniler 28 / 42
  • Ticaret 1, (%100)
Vergi Dairesi sitesinde araştırma yaparken Gerçek kişi mükellef kaydı diye birşey gördüm bu kayıt hakkında bilginiz var mı? Daha mı avantajlıdır?

OXSoft OXSoft Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 28.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek P. Danışmanı ve Develop.
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** Ç**
  • Mesajlar 177
  • Beğeniler 9 / 61
  • Ticaret 5, (%80)
Şahıs şirketlerinde ilk açılış işe sizden toplamda 800 TL bir fiyat alınıyor, muhasebecinize göre 50 tlden başlar 1000 tl ye kadar aylık ücret ödersiniz muhasebecinize neden farklı hepsinin fiyatı tam fikrim yok he 3 aylık ayda bir ve yılda birlere gelicek olursak.

İlk 1 ay gelir vergisini ödemessin.
İkinci konu ise 3 ayda bir senden dükkan kirasının yüzde %30 u kadar stopaj değeri alır sizden.
Ayda birde damga vergisi alınır.

Tabi, birde fatura vergi parası, yazar kasanız olacaksa onun vergi parası vs.vs.vs. bir çok ek şey eklerler bunların bazıları aylık bazılarıda tükendikçe olan şeyler.

Şahıs şirketlerinde mükellef kaydına gerek yoktur

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 14.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 356
  • Beğeniler 28 / 42
  • Ticaret 1, (%100)
Dükkan kiralamayacağım kirasını ailemin ödediği evden yapıcağım ofis işini bu durumda stopaj ödemem gerekli midir? İlk başta malların satılıp satılmadığı görmek için şirket kurmadan satış yapsam maliye bu durumla çok ilgilenir mi ödeyeceğim ceza ne kadar olur?

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al