Merhabalar,
Birkaç ay önce sitemin temasını ücretsiz bir şekilde dağıtmıştım bilenler bilir. Şimdi sitemin süresinide uzatmışken yeni bir tasarıma geçeyim istiyorum. Fakat kafamda deli sorular var. Umarım birkaç cevap alır ve kafamdaki soruları biraz olsun atarım.

PS: Konunun yeri doğrumu bilmiyorum yada link paylaşımı yasakmı onuda bilmiyorum. Düzenleyebilirsiniz yada uyarırsanız gerekli yerleri düzeltirim.

Öncelikle sitem ; http://byreclast.net/
Konsept; Oyun İnceleme,Haber,Video,Forum platformu

Öncelikle şuanki temayı beğenmememin bir sebebi seo sorunları yaşamamdı. Gerek hızda gerekse seo da sıkıntılar vardı. Site Speed araçlarında test ettiğimde baya düşük bir puan gözüme çarpıyor ve özelliklede mobilde çok sıkıntılı olduğu görülüyordu. Haliyle can sıkıcı bir hal aldı. Ayrıca güzel ve tek bize has haberler incelemeler olmasına rağmen bir türlü Google da ilerleyemiyordu. Yani seo da baya bir sıkıntı var gibi gözüküyor. Video ve incelemeleri google neredeyse hiç görmüyor. Bu sebeble temayı ve siteyi sıfırlamak istiyorum.

Kafamdaki Sorular;
Buraya Seo çalışması yapsam sorun çözülürmü?
Siteye bu şekilde devam mı etmeliyim yoksa yeni bir tasarımamı geçmeliyim?
Eğer yeni tasarıma ve konsept e geçersem nasıl birşey uygun olur?
Diyelimki yeni bir tasarım ve konsept e geçtim Google Webmaster deli gibi sorunlar oluştu diyecek bunun için ne yapmalıyım?(Daha önceki sitemde geçişde bir sürü sorun yaşattı webmaster. Daha önceki yazılar bulunamadı tarzı sorunlar.. Bunları çözmek için bişeyler yapılıyormuş sanırsam.)
Adsense de hiçbir ihlal yapmamama rağmen saçma bir şekilde yasaklama aldım. Bu durumda yeni bir adsense mi almam doğru olur yoksa kurtarma şansım varmı?(Sitemde hiçbir şekilde tıklama tarzı birşey yapmama rağmen "your account was disabled for invalid click activity" Hatası alıyorum. )
Adsense yerine farklı bir platform a geçmelimiyim?
Adsense den daha karlı bir platform varmı sizce?

Dediğim gibi kafamda deli sorular var. Ben daha çok oyunlar üzerine çalışmalar yapıyorum. Bir adet Youtube kanalım bulunmakta. Tüm videolarımı siteye atmak istiyorum. Hatta Youtube videolarımı otomatik siteme atacak bir yöntem arıyorum desem daha doğru olur sanırım. Ara sıra inceleme ve blog tarzı yazılar yazıyorum. Ayrıca oyun programlamada yapıyorum ve daha fazla çalışma yapmak istiyorum bu konuda. Youtuberlerı birleştirebileceğim bir topluluk oluşturmak istiyorum. Buraya üye olmalarını ve kendi videolarını da koymalarını sağlamak istiyorum. Forum tarzı yada soru cevap tarzı herkesin yazı yazabileceği soru sorabileceği bir alanda olmasını istiyorum. Kısacası tüm Oyuncuları ve Youtuberları baz alan bir platform yapmak ve bu çatı altında toplamak istiyorum aslında.Ve daha önemlisi bunu bir ekip değilde tek başıma dahi yürütebileceğim birşey arıyorum. Fakat nasıl bir şey açacağıma karar veremedim bir türlü.

Baştan bir tema yapmakla zaman harcamak istemiyorum.

Sizlerin aklında bu tarz bir script,tema yada platform varmı acaba?

Discuz sistemi gözüme çarpmıştı fakat düşündüğüm gibi değil ve desteği çok az gibi. Ayrıca en baştan bir tema yapmam gerekecek. Drupal ile çok detaylı birşey yapabilirim ama çok zamanımı alacak. Bu yüzden yine wordpress yada joomla tema arayabilirim diye düşünüyorum. Fakat tüm bu dediklerimi karşılayacak bir tema olacağını sanmıyorum.

Olmasını istediğim şeyler;

Kişisel Tasarım (Kendimi tanıttığım bir alan,özellikler,yetenekler vs..)
Youtube videolarımı koymak,mümkünse bot tarzı birşeyi olması videolarımı otomatik alması siteye.
Video portalı tarzı bir kısım,
İnceleme,Haber ve Blog yazıları için bir kısım,
Forum yada soru cevap tarzı bir kısım,
Oyun tasarımlarım için özel bir alan(Gamestudio tarzı. Oyunlarımı tanıtmak için vs..)
Üyelik sistemi(Üye olunması,Video ekleyebilmesi,inceleme,blog ve haber yazabilmesi,Forum yada soru/cevap tarzı kısımdan soru/cevap yazabilmesi. Şuanki sitemde Mybb forum mevcut fakat botlar yüzünden üyeliği kapamak zorunda kaldım. Bu taz bot sorunlarının olmaması. Ayrıca forum ve portal farklı scriptler olduğu için ayrı ayrı üye olmak gerekiyordu. Bunu tek sistemde olmasını istiyorum.)
Seo sıkıntısı olmaması(Pagespeed,mobil sorunu vs olmayacak...)

Aslında bakarsanız benim şuanki temamda herşey mevcut.
İnceleme kısmı, Blog , video, video kısmı(Bu kısmı video siteleri tarzı istiyorum),Forum Ayrı bir script bu yüzden üyelik sıkıntı oluşturuyor, Gamestudio
Fakat üyelik sistemi ve seo sıkıntıları bana sorun oluşturuyor. Dediğim gibi zaten bu sebeblerden dolayı temayı değiştirmek istiyorum yada bu tasarımı seo çalışması ve daha profesyonel bir tasarıma dönüştürmek istiyorum. Bu aradığım tarzda bir tema yada script bilen varmı acaba. İllaki gözünüze çarpan birşey vardır. Yada özel olarak kodlayabilirim diyen varsa pm den ulaşabilir. Çok uzun bir yazı oldu ama tam detaylı anlatayım istedim. Sonuna kadar okuyanlara teşekkürler ^^

İyi Çalışmalar ve İyi Günler Dilerim.

RecLast

Ek Olarak: Konu günceldir. Yokmu yardımcı olacak acaba?

Ek Olarak: Günceldir. Arkadaşlar en azından adsense ve google sorunuma çözüm bulabilirsek çok iyi olurdu :S