WpÖmerFaruk Birinci nedeni kişisel tecrübe. Daha önce çeşitli yazılımlar kullanarak başladığım girişimlerde başarılı olamadım. Ne zaman ki üşenmeden sıfırdan kendim kodladım o site başarılı oldu.
Bence içeriğin özgünlüğünün yanı sıra yazılımın özgünlüğünün de avantajı var. Öncelikle kullanıcıların ve arama motorlarının başka yerde görmediği bir yapıda oluyor siteniz ister istemez. Emek verildiği anlaşılıyor.
İkincisi kendi yazdığınız yazılım tam olarak amaca uygun oluyor. Ne eksik ne fazla. Wordpress gibi sistemler her amaca hizmet etmeye çalıştığı için sizin siteniz için gereksiz olan pek çok özellik de barındırıyor. Bu da hem kod yapısında hem de sunucu bazında gereksiz yük oluşturabiliyor.
Üçüncüsü pek çok webmaster bu sistemlerin tam olarak nasıl çalıştığını bilmiyor. Nasıl çalıştığına %100 hakim olamadığınız sistemle başarılı olmanız da zor oluyor haliyle.
Dördüncüsü bu sistemlerde bir açık olduğunda hızla yayılıyor ve saldırıya uğrama riskiniz artıyor. Kendi yazılımınızın nasıl çalıştığını başkaları bilmediği için hacklenme/saldırıya uğrama riskiniz azalıyor.
Beşincisi hazır wordpress kurduktan sonra parasını verip fıstık gibi hazır temayı kurunca çok güzel site yaptım diye düşünüyor webmasterlar psikolojik olarak. Halbuki sitede içerik namına bir şey yok. Sadece güzel görünüyor.
Başka etkenler de sayılabilir. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Kesinlikle bu böyledir demek istemem yanlış anlaşılmasın. Benim görüşüm bu yönde.
Sitenizin yapısı başka sitelere ne kadar az benziyorsa başarı şansınız da o kadar artar. Kendim kodlama bilmeseydim araştırır çok az bilinen, sade, kolay editlenebilecek bir yazılım kullanırdım. Hem basit yazılım kullanırsanız ona hakim olmayı da daha kolay öğrenirsiniz.