lostyazilim
tr.link

Size göre web sitesinden kazanç sağlamanın en temel kuralı nedir? Boşaltın etekleri!

23 Mesajlar 3.651 Okunma
lstbozum
tr.link

grsy grsy WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Kütahya
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 1256
  • Beğeniler 148 / 399
  • Ticaret 22, (%95)
Verdiğin hizmeti iyileştirmek, en basit kuralı hangi dalda olursa olsun. Konu için WpÖmerFaruk arkadaşımıza teşekkürler, kendisi sıkılmadan sorularınızı cevaplayan bir insan.

hesap satış
wmaraci
reklam

WpOmerFaruk WpOmerFaruk blogkurdu.net Kullanıcı
  • Üyelik 31.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Wordpress Geliştiricisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** Y**
  • Mesajlar 1177
  • Beğeniler 181 / 603
  • Ticaret 53, (%100)

Ergin adlı üyeden alıntı

WpÖmerFaruk Birinci nedeni kişisel tecrübe. Daha önce çeşitli yazılımlar kullanarak başladığım girişimlerde başarılı olamadım. Ne zaman ki üşenmeden sıfırdan kendim kodladım o site başarılı oldu.

Bence içeriğin özgünlüğünün yanı sıra yazılımın özgünlüğünün de avantajı var. Öncelikle kullanıcıların ve arama motorlarının başka yerde görmediği bir yapıda oluyor siteniz ister istemez. Emek verildiği anlaşılıyor.

İkincisi kendi yazdığınız yazılım tam olarak amaca uygun oluyor. Ne eksik ne fazla. Wordpress gibi sistemler her amaca hizmet etmeye çalıştığı için sizin siteniz için gereksiz olan pek çok özellik de barındırıyor. Bu da hem kod yapısında hem de sunucu bazında gereksiz yük oluşturabiliyor.

Üçüncüsü pek çok webmaster bu sistemlerin tam olarak nasıl çalıştığını bilmiyor. Nasıl çalıştığına %100 hakim olamadığınız sistemle başarılı olmanız da zor oluyor haliyle.

Dördüncüsü bu sistemlerde bir açık olduğunda hızla yayılıyor ve saldırıya uğrama riskiniz artıyor. Kendi yazılımınızın nasıl çalıştığını başkaları bilmediği için hacklenme/saldırıya uğrama riskiniz azalıyor.

Beşincisi hazır wordpress kurduktan sonra parasını verip fıstık gibi hazır temayı kurunca çok güzel site yaptım diye düşünüyor webmasterlar psikolojik olarak. Halbuki sitede içerik namına bir şey yok. Sadece güzel görünüyor.

Başka etkenler de sayılabilir. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Kesinlikle bu böyledir demek istemem yanlış anlaşılmasın. Benim görüşüm bu yönde.

Sitenizin yapısı başka sitelere ne kadar az benziyorsa başarı şansınız da o kadar artar. Kendim kodlama bilmeseydim araştırır çok az bilinen, sade, kolay editlenebilecek bir yazılım kullanırdım. Hem basit yazılım kullanırsanız ona hakim olmayı da daha kolay öğrenirsiniz.

Yazılım konusunda tamamen aynı düşünmüyoruz ancak mutlaka birileri için fikir verecektir, çok teşekkürler :)

brkltprmk adlı üyeden alıntı

Makale... Makale .. Makale...

Siz denk geldiniz mi bazı sitelerde makale çok iyi hazırlanmışi sonuna kadar okursunuz yada yüzde 70 ini okur göz gezdirirsiniz.

3-5 paragrafdan oluşn 300 400 kelimelik sipariş üzerine yazdırılmış makaleleri de çoğunuz anlıyorsunuzdur. Okunurluktan uzak ne anlattığı tam anaşılmayan cümleler.
Hal böyle olunca makale yüzde 30 40 anca okur hızlıca göz gezdirir ve siteden çıkarsınız.

bu sizi geriye atacaktır zaman kaybı ve nakit kaybı.
Kendi makaleleriniz kendiniz yazmayı tavsiye ediyorum.

İçerik altın kural diyorsunuz yani?

grsy adlı üyeden alıntı

Verdiğin hizmeti iyileştirmek, en basit kuralı hangi dalda olursa olsun. Konu için WpÖmerFaruk arkadaşımıza teşekkürler, kendisi sıkılmadan sorularınızı cevaplayan bir insan.

Rica ederim :)

brkltprmk brkltprmk WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Pöh
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 876
  • Beğeniler 67 / 163
  • Ticaret 11, (%100)
Kalitesiz bir içerik ile ne kadar yükselebilirsin? insanların sosyal medyada paylaşmasını sağlayabilirsin?

dış seo ile al blinkleri siteyi 20 30 saniyede terk ediyor sayfalarda gezmiyrsa google da seni geri aşağıya çeker.

bu yüzden makale yazdırmayın kendiniz yazın.
adam araç tanıtım makalesinde utanmasa suculu yumurta tarifi verecek kelime sayısını doldurmak için.
istersen 100 kelimesi 3 tl yazdır yine kendi yazdığım gibi özenli olmuyor.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al