-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Özel sektörde calışıyorum
-
-
Ad Soyad
Y** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Sana kendimden ornek vereyim hocam haziran 21-25 iki adet tutanak yedim çalıştığım yerden haksız yere maaş cezası vereceğiz 2 günlük çalışmanı keseceğiz denildi bana bende bunları çalışma bakanlığına şikayet ettim önüme kağıt verildi kendim istifa ediyorum diye imza atmadım fotoğrafı çekip kanıt olarak çalışma bakanlığından gelen 2 kişiye göstereceğim dedim suan çalıştığım yerde bırak maaş kesmeyi utanmasalar şef yapacaklar şikayeti geri çekeyim diye daha önce 500 bin tlnin üzerinde ceza yediler çalışma bakanlığını arayıp detaylı bilgi alabilir arkadaşınız bana kağıt imzalattilar okumama izin verilmedi diye onlar gerekli çalışmayı yaparak dönüş sağlarlar. NOT arkadaşınız kendisi işi biraktiysa kesinlikle tazminat alamaz alabilmesi için 3600 gün veya 4500 günü doldurması gerekli bilginiz olsun
iosayin
Webn Digital Agency
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Software Solutions
-
-
Ad Soyad
İ** S**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Ticaret mahkemesi dediğin min. 1 sene sürüyor, hukuk davası olduğu için dava ücreti ödemen lazım, 2 bin tl alacağım derken zarar edersin. vaktine, enerjine, düşüncene yazık. tek yol bilinçli olup tekrar aynı hataya düşmemek.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Front-End Developer
-
-
Ad Soyad
N** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bir avukat arkadaşım her ne olursa olsun işçinin tazminatını söke söke alırım derdi. :)
Elbette zaman kıstası var, mahkemeler uzun sürüyor ancak kendi çıkmış bile olsa o tazminatı alabilen avukatlar var.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Kamu
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
01.10.1999 öncesi sigortası varsa 15 yıl 3600 günü doldurması gerek yada sigorta girişi bu tarihten sonra ise 25 yıl 4500 günü doldurması gerek sgk dan tazminat yazısı alması için. Mahkemenin ucu açık hangi sebeple çıktı yada çıkarıldı bu tartışılır. Ama şu vaziyette yukarıda bahsettiğim şartları karşılamıyorsa tazminat alamaz. Misal belirteyim ben bi yakınıma şartları karşılamadığı halde işyerinin görev yerini farklı bir ilçeye değiştirmesinden dolayı tazminat aldırdım. Kişi kendisi işi bırakmıştı sadece farklı bir ilçede çalışması istenmişti oda kızgınlıkla işi bırakmıştı. Söz konusu olayla ilgili noterden ailevi sağlık sebeplerinden dolayı farklı bi ilçede çalışamayacağını ihtarnameyle iş yerine bildirdik. Bunun üzerine son ay maaşı artı 1 yıllık tazminatını aldı. Yani dediğim gibi birçok faktör var. Tanıdığınız herhangi birşey yokken işi bıraktıysa herhangi bir hak talep edemez.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Lisans / Hukuk
-
-
Ad Soyad
T** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Arkadaşlar bu aşamada davalık bir durum yok, 1 Ocak 2018'den beri işçi işveren uyuşmazlıklarında "arabulucu"ya gitmek zorunlu hale getirildi. Sorun çok çok daha kısa bir sürede çözülebiliyor ve dava açmak kadar da masrafı yok.
Olaya gelince de detaylara vakıf olmadığımızdan burada vereceğimiz her cevap havada kalacaktır. Bir arabulucuya gitmenizi tavsiye ederim.