dmoz gibi bir dizin sitesi kurmayı düşündüm. tam olarak aynı mantıkla çalışmayacak. öncelikle türkçe düşünmüştüm. sonra yabancı kurayım kurmuşken dedim. içerik makale vb yazılar olmayacak. sadece kategori ve linkler şeklinde düşünün. böyle bir sitede adsense kullanmak serbest midir?

kodlama kısmını ben yapacağım. tahminen çok amatör bir çalışma olacak. yazılımcı falan değilim. w3school tarzı sitelerden baka baka basit ilkel bir site yaparım. site ekleme kısmı otomatik olmayacak kendim manuel yapacağım. eğlencesine uğraşacağım. domaini elimdeki kısa saçma domainlerden birini seçerim. hostingi en ucuz veridyende var oradan alırım. ilerde yetmezse yükseltiriim paket.

fikir almak istediğim üç konu var.


1- bu dizin dmoz gibi çok geniş kategorilerden oluşmasın. bana spor, ekonomi, teknoloji, moda, bilim vb.. hangi kategoriyi önerirsiniz? nedenleriyle birlikte yazarsanız sevinirim.

2- dizine kaydedeceğim yabancı siteleri en pratik nereden bulabilirim. dmoz dan ilgili kategoriyi komple de alabilirim belki.

3-
türkçe kursaydım reklam çalışmalarını sizlerin de desteği ile bir şekilde hallederdim. ingilizce bir dizinin reklam çalışmasını nasıl yaparız? adwords reklamları işlevsiz kalacaktır. facebook reklamları pahalıya malolabilir. yabancı youtuberlar site tanıtımı için ne kadar ücret alırlar? ya da yabancı twit paylaşımları için ne kadar ödemem gerekir? bu tarz alternatif fikirlere ihtiyacım var. farklı yöntem ve fikirler arıyorum.

okuyan ve fikrini söyleyen herkese şimdiden teşekkürler.