Merhaba arkadaşlar uzun bir aradan sonra yeni webmaster adayları, ve webmaster kitlesinin büyük bir bölümünün sıklıkla yaptığı hatalardan bahsedeceğim.
Sitenizde ki Makalelere benzer Makalelerin linkini ekleyin!
Sitenizde ki ziyaretçilerin daha aktif ve daha uzun süreli durmasını sağlamak istiyorsanız öncelikle sitenizde ki Makalelerden başlamanız gerekiyor. Makaleleri uzun veya kısa yazmanız önemli değildir. Uzun yazın bilmem ne yapın diyenlere aldırış etmeyin. Makalenizin doyurucu bilgi içermesi yeterlidir. Doyurucu bilgiden kastım; sitenizde ki ziyaretçiler daha açıklayıcı bilgileri severler, uzun uzun anlatılmış aynı cümleleri 50 kere kurduğunuz makaleleri sevmezler. Aynı cümleyi 50 kere sırf makale uzun olsun diye kullanmayın. Sitenizde ki ziyaretçilerin sitenizde daha aktif durmasını sağlamak istiyorsanız Makalenin en alt kısmına benzer makale yazılarınızı ekleyin. Bknz: Ben daha önce Fransa da gezilecek yerler hakkında bir makale yayımladığımı düşünün. Şimdiki yazdığım makale Fransa da yapabileceğim sosyal aktiviteler, ve Fransa da yenilecek lezzetli yemekler hakkında bir makale yazıyorum. İnsanlara Fransa da yapabileceğimiz sosyal aktiviteler hakkında bilgi verirken Makalenin en son kısmında insanlara Fransa da gezilecek yerler hakkında yazımızı incelemek ister misiniz?: http://www.siteadi.com/fransada-gezilecek-yerler/ şeklinde link vererek kullanıcıyı o yazınızı incelemesi içinde teşvik edebilirsiniz. Bu sayede hem eski yazınızı güncel tutarsanız, hemde Google'da site içi link vererek o yazınızın da Anahtar kelimelerinde yükselme sağlarsınız.
Ziyaretçileri sıkacak reklamlar eklemeyin!
Sıkça yapılan hatalardan birisi ziyaretçiyi sıkan, makaleyi okumasını engelleyen yazılar reklamlardır. Kullanıcıların %65'i ekranı kaplayan, saçma sapan reklamların olduğu siteden direk çıkmaktadır. Film, ve Adult sitelerin reklamlarına insanlar alışkın olduğu için Film ve adult sitelerinde bu oran %20'lere kadar inmektedir. Reklamları ziyaretçinin gözüne gözüne sokmamanız siteniz açısından daha yararlı olacaktır.
Basit temalar kullanın, cancanlı şık temalar kullanmayın!
Aslında tema seçimi gerçekten önemlidir. Çoğumuz daha cancanlı, şık temalara yöneliyoruz. Aslında bu tip temalarda kategori çokluğu, renk bozukluğu daha çok olduğu için daha sade temalar ama insanların beğeneceği temalar kullanmanızı öneririm. Çok şık temaları şahsen ben sevmiyorum, daha okunaklı, sade temalı siteleri daha çok seviyorum. Tabii tema lisanslı olmak zorunda. Lisanssız tema asla kullanmayın.
Anahtar kelimelerinizi altı çizili bold kullanın, makale içerisinde resimlere önem verin!
Makale içerisinde Anahtar kelimeler yani (önemli vurgulu kelimeler) cidden çok önemlidir. İnsanlar bu tür kelimeleri daha çok önemser. Bknz: Makale konumuzu biliyorsunuz: Makale konumuz Fransa da yapılacak sosyal aktiveteler önemli kelimelere vurgu yapalım.
Fransa da Eiffel kulesine çıkarak, Paris'in o eşsiz güzellikte ki manzarasını izleyebilirsiniz. ve şık bir resim ekleyerek, insanların hayallerini süsleyin! :) Tabi bu resim bu makaleye göre: Örnek veriyorum Alpemix kurulumu hakkında bir yazı paylaşıyorsunuz tek tek bu kurulum hakkında resimleri ekliyoruz. 1.ci adım, 2.ci adım, 3.cü adım şeklinde insanların yazınızı daha kolay ve daha anlaşılır şekilde okumasını sağlıyorsunuz.
Sadece bir konu adı altında Makale yazmayın, yeni başlıklar açın!
En sık hatalardan birisi bu. Tek konu başlığı altında bütün kelimeler karmakarışık makale yayımı. Okumadan kapatıyorum bir okuyucu olarak. Makale içerisin de Yeni başlıklar nedir? Şuan size yaptığım tarz gibi düşünün. Sürekli sizlere Makale içinde yeni başlık açıyorum, Basit temalar kullanın, Ziyaretçileri sıkacak reklamlar eklemeyin, Sitenizde ki benzer makalelerin linkini ekleyin gibi. Bunların hepsi makale içerisinde yeni başlıktır. Bu başlıklar ziyaretçiyi hem sıkmayacak, hemde okumasına teşvik edecektir. Ayrıca sadece bir konu başlığı içerisin de değil, 7-8 başlık açarak Makale genişliği ne kadarsa o kadar size hit kazandıracaktır. İnsanlar sadece Google'da Ziyaretçiyi sitemde ne kadar tutabilirim? şeklinde arama yapmayacaktır. Bknz: Makale içerisinde ki ikinci yeni başlığım adı altında Ziyaretçileri sıkacak reklamlar eklemeyin! Bu yazıyı insanlar farklı terimlerle arayabilirler. '' Siteme reklam eklemek ziyaretçiyi bunaltır mı, sıkar mı?'' işte bu yeni başlıklar altında da sitenize hit kazandırmış olacaksınız.
Bu makale size bir şeyler kazandırdıysa! Bir diğer yazım Sıklıkla yapılan hatalar ve Özgün içerik nasıl oluşturulur? Makalemi incelemek için Buraya tıklayın.
Hiçbir zaman unutmayın, bilgi paylaştıkça çoğalır.