lostyazilim
tr.link

Backlink Hastalığı

9 Mesajlar 1.856 Okunma
lstbozum
tr.link

kulturelbellek kulturelbellek Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 1387
  • Beğeniler 357 / 363
  • Ticaret 0, (%0)
Arkadaşlar bir web sitesinin en önemli ihtiyacı zengin, özgün bir içeriğe sahip olmasıdır. Öncelikli hedefiniz bu olsun. İnsanlar sizin sitenize içeriği için geliyor. Başka bir yerde olan bir yazıyı sitenize kopyalamakla sitenizin geliştiremezsiniz. Uyanıklık edip yazıyı değiştirdiğinizde bile google bunu anlıyor. Çünkü botlar cümle yapısına kadar yazıları inceliyor.

Gelelim backlink hastalığına: P4 Sitesinden link satışı, Gov uzantılı siteden link satışı, profil backlink satışı. Bu işlerin tek bir açıklaması var. Sahtekarlık. Google kuralları açık. Yani sizin bu linkleri satın alıp almadığınız anlamıyor öylemi. Biz kendimizi uyanık sanıyoruz fakat bu uyanıklığımız google sökmez.

Çok basit bir mantık yürütelim
benim türkçe içerikli bir siteme yabancı bir siteden verilen link kandırmacadan başka nedir. Benim sitemin içeriğinde tek bir ingilizce kelime yok bu adam bana neden link versin. Siz tanımadığınız, dilini bilmediğiniz daha önce alış veriş yapmadığınız bir insanı önerirmisiniz.?

Wordpress sitelerden baclink kazanmak adına gelen spam yorumlara hepimiz şahit oluyoruz. Bunlar özel programlarla aynı anda milyonlarca siteye gönderiliyor peki o sitelere fayda sağlıyor mu?

Web masterler dünyasında bu anlayış devam etttiği sürece backlinkler önemi azalacaktır. Google kaliteyi korumak için sürekli yeni işler yapıyor.

Baclink konusunda bunlar benim düşüncem, Sizlerde fikirlerinizi paylaşın bakalım ortaya neler çıkacak.

wmaraci
reklam

canatasever canatasever Can ATASEVER Kullanıcı
  • Üyelik 30.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Almanya
  • Ad Soyad C** A**
  • Mesajlar 593
  • Beğeniler 126 / 86
  • Ticaret 7, (%100)
Kesinlikle katılıyorum..

holyturk holyturk Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek
  • Mesajlar 213
  • Beğeniler 32 / 25
  • Ticaret 1, (%0)
ben katılmıyorum.Backlink kötü olsaydı şu ana kadar bitmiş tükenmiş durumdaydı herkes.Fakat ne kadar kötü deselerde iyi etkisi oluyor.Misal ilk 500de yoktum 1 hafta öncesine kadar "mp3 indir" kelimesinde.5 siteye verdiğim backlink ile 120.sıralardayım.

Şunu da belirteyim herşeyin fazlası zarardır.Eğer sizin sitenizden başkalarına backlink veriyorsanız sınırlı sayıda verin.Fakat size yapılan karşılıksız backlinklerin etkisi olcagını hiç düşünmüyorum.

blueffect blueffect Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 23.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Bilgisayar Programcısı
  • Mesajlar 353
  • Beğeniler 29 / 89
  • Ticaret 2, (%100)
Eğer internet sinir sistemiyse backlink neronlardır, abartılmadığı ve dil konusuna dikkat edildiği sürece google'ın sizi ciddiye alması için backlinler önemlidir. yazının hedefi doğru ama anlatılış şekli yanlış bence.

wmaraci
wmaraci

hasanali317 hasanali317 hasanalicolak.com Kullanıcı
  • Üyelik 19.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğrenci, Web Tasarım
  • Konum Rize
  • Ad Soyad H** Ç**
  • Mesajlar 556
  • Beğeniler 82 / 46
  • Ticaret 13, (%100)
aslında biz web masterler bu piyasada dolanan backlink satanlara iş vermesek herkez kendi işini yapsa daha kaliteli işler ortaya çıkar. Yazınıza bende katılıyorum.

NovaCep NovaCep WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.02.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Sistem Yöneticiliği
  • Konum ABD
  • Ad Soyad S** Ş**
  • Mesajlar 2980
  • Beğeniler 258 / 257
  • Ticaret 16, (%100)
Güzel yazı olmuş.

Youtube: NovaMobi Teknoloji

SERHAT SERHAT Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 356
  • Beğeniler 1 / 30
  • Ticaret 0, (%0)

hasanali317 adlı üyeden alıntı

aslında biz web masterler bu piyasada dolanan backlink satanlara iş vermesek herkez kendi işini yapsa daha kaliteli işler ortaya çıkar. Yazınıza bende katılıyorum.

Demekki Yarıyorki İş Veriliyor... Yaramasa İş Vermez kimse

Çok basit bir mantık yürütelim benim türkçe içerikli bir siteme yabancı bir siteden verilen link kandırmacadan başka nedir. Benim sitemin içeriğinde tek bir ingilizce kelime yok bu adam bana neden link versin. Siz tanımadığınız, dilini bilmediğiniz daha önce alış veriş yapmadığınız bir insanı önerirmisiniz.?

Makalenin bu Kısmı cok Dogru Mesala..

Gelelim backlink hastalığına P4 Sitesinden link satışı, Gov uzantılı siteden link satışı, profil backlink satışı. Bu işlerin tek bir açıklaması var. Sahtekarlık. Google kuralları açık. Yani sizin bu linkleri satın alıp almadığınız anlamıyor öylemi. Biz kendimizi uyanık sanıyoruz fakat bu uyanıklığımız google sökmez

Nasıl Anlıyor? Onuda Anlatında Ona göre davranalım ;)

kulturelbellek kulturelbellek Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 1387
  • Beğeniler 357 / 363
  • Ticaret 0, (%0)
Arkadaşlar ben backlink kötü demedim. Bunun çok önemsenmesinin yanlış olduğunu söyledim. Bu işin parayla değil doğol yollarla yapılması gerektiğini söyledim. Bir arkadaşımız sormuş google link satıldığını nasıl tespit ediyor diye google işi zaten bu. Kalitesiz bir siteye binlerce backink alsanız sizce o sitenin kalitesi artar mı? Kısa vadede düşünmeyin. Kitap üzerine bir siteniz var gitmiş film sitesinden link almışsınız. Ne yani bunun sizin sitenize katkısı olduğunu düşünüyormusunuz. Sitenizde belirli oranda ingilizce makale olur. Başka bir sitede yazarsınız bu sitede yabancı olsun. Bu siteden backlink alırsınız buna hiçbir itirazım yok. Zaten biraz akıl yürüterek bunun doğru olduğunu rahatlıkla bulabiirsiniz.

sariyer sariyer WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 29
  • Beğeniler 1 / 0
  • Ticaret 3, (%100)
Programla yapılan her iş spam olduğu gibi kısa vadeli sonuçlar almak için kullanılan, onun dışında kalan kesimlerde ise doğallık, farklılık ve çeşitlilik kavramıyla tamamen reel yöntemler kullanılarak uzun vadede iş yapabilirsiniz..

Doğallık Kavramı

Sitenizin internette belli bir popülariteye geldiği noktada sitenize giren insanların sitenizi diğer insanlara tavsiye etmesi ve önermesiyle zahmetsizce aldığınız hit ve backlinklerdir. Tamamen doğal yöntemlerle bu yapılmaktadır. Ama bu işlemi tamamen doğal gözüken yollarla kendiniz yaparsanız o popülariteyi siz sağlamış olursunuz bir yandanda yine backlink uğrunda kullanabilirsiniz.

Farklılık Kavramı

Sitenize backlink alırken yapacağınız işlemlerde farkındalık oluşturmanız gerekmektedir. Bu işlemleri belli bir zamana ve formata göre ayarlamalısınız.

Örneğin bir forum tanıtımı yapacağınız zaman içeriğiniz özgün olmalı ve belli bir sınıra göre dağıtılmalıdır. Aynı içeriği yüzlerce forumda tanıtmanızın bir manası kalmıcak. O yüzden tanıtımlarınızda özgün ve benzersiz içerik oluşturmanız gerekmektedir. Biliyorum bu çok zahmetli iş ama uzun vadede bir şeyler kazanmak istiyorsanız tamamen doğal gözüken yolları denemelisiniz.

Tek kullanıcı hesabından değil de farklı farklı hesaplarla işlemlerinizi yapın.(İmleme yaparken, forum tanıtımlarda, firma sitelerinde).

Tanıtımlarda kullanacağınız başlıkları ve etiketlerinizi özgün girin.

Belki de en dikkat etmeniz gereken nokta, önceden tanıtım yaptığınız forumlara veya bloglara girerek o konuları güncel tutmanız belkide size en çok fayda getirecek işlemdir. :)

Özgün bir kaç cümle ile konuya yanıt yazabilirsiniz.
Size hem hit olarak bir artı sağlayacak, hem de kaliteli güncel bir sayfadan backlink alacaksınız..
Forumlarda özellikle yeni yazı geldiğinde konunuz en üstte çıkmaktadır. Bu şekilde ziyaretçi sayınızı sürekli çoğaltabilirsiniz.

Çeşitlilik Kavramı

Bu aşamada ise sitenizin farklı alanlarda önerilmesiyle olmaktadır.. Sitenizi farklı mecralarda tanıtarak, bu yaptığınız işlemlerde doğallağı tam anlamıyla sağlamış olursunuz.

Siteniz artık bir takım kişiler tarafından biliniyor ve her kesime hizmet ediyor. Google'nın şuan yaptığı gibi :) Sizde bu formata uygun giderseniz bence çok çok başarılı olursunuz. Artık sıkça yapılan bu hatalardan kurtulup, tamamı ile doğal yollardan yürümenizi tavsiye ederim.

İyi Çalışmalar

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al