Arkadaşlar bir web sitesinin en önemli ihtiyacı zengin, özgün bir içeriğe sahip olmasıdır. Öncelikli hedefiniz bu olsun. İnsanlar sizin sitenize içeriği için geliyor. Başka bir yerde olan bir yazıyı sitenize kopyalamakla sitenizin geliştiremezsiniz. Uyanıklık edip yazıyı değiştirdiğinizde bile google bunu anlıyor. Çünkü botlar cümle yapısına kadar yazıları inceliyor.
Gelelim backlink hastalığına: P4 Sitesinden link satışı, Gov uzantılı siteden link satışı, profil backlink satışı. Bu işlerin tek bir açıklaması var. Sahtekarlık. Google kuralları açık. Yani sizin bu linkleri satın alıp almadığınız anlamıyor öylemi. Biz kendimizi uyanık sanıyoruz fakat bu uyanıklığımız google sökmez.
Çok basit bir mantık yürütelim benim türkçe içerikli bir siteme yabancı bir siteden verilen link kandırmacadan başka nedir. Benim sitemin içeriğinde tek bir ingilizce kelime yok bu adam bana neden link versin. Siz tanımadığınız, dilini bilmediğiniz daha önce alış veriş yapmadığınız bir insanı önerirmisiniz.?
Wordpress sitelerden baclink kazanmak adına gelen spam yorumlara hepimiz şahit oluyoruz. Bunlar özel programlarla aynı anda milyonlarca siteye gönderiliyor peki o sitelere fayda sağlıyor mu?
Web masterler dünyasında bu anlayış devam etttiği sürece backlinkler önemi azalacaktır. Google kaliteyi korumak için sürekli yeni işler yapıyor.
Baclink konusunda bunlar benim düşüncem, Sizlerde fikirlerinizi paylaşın bakalım ortaya neler çıkacak.