https://www.yunusemrekoroglu.com/bilgisayar-isletmeni-nedir/

Bilgisayar İşletmeni, özel veya kamu kuruluşlarında genel olarak bilgi işlem faaliyetlerini yürüten, bakım ve onarımlarıyla ilgilenen, ofis programlarını iyi derece bilen ve interneti iyi düzeyde bilen kişilerin yaptığı meslektir. Bu yazımızda bilgisayar işletmenliğine dair birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. Konu içerisinde göremediniz bir sorunuz olursa, konu altına yorum olarak yazabilirsiniz.
Bilgisayar İşletmeni Maaşı Ne Kadardır?

Bilgisayar işletmeni maaşı, 2019 tarihi itibariyle 3.200 TL ile 3.500 TL arasında maaş almaktadır. Günümüz şartlarında hem yaptığı iş hem de aldığı maaş nedeniyle son dönemlerin çekici meslekleri haline gelmiştir.
Bilgisayar İşletmeni Nasıl Olunur?

Bilgisayar işletmeni olabilmek için Milli Eğitim Bakanlığı onaylı “Bilgisayar İşletmenliği” Sertifikasına veya “Bilgisayar Kursu” sertifikasına sahip olmanız ve en az lise mezunu olmanız gerekmektedir. Ancak lise mezunu bilgisayar işletmeni alımı oldukça azalmıştır. Üniversiteler 4B’li sözleşmeli bilgisayar işletmeni alımı yapmaktadır. Bunun için KPSS ’den en az 70 puan almış olmanız ve “Bilgisayar İşletmenliği” Sertifikasına veya “Bilgisayar Kursu” sertifikasına sahip olmanız gerekmektedir.
Bilgisayar İşletmeni Hangi Bölümlerden Alıyor?

Bilgisayar işletmeni olabilmek için en az lise mezunu ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı “Bilgisayar İşletmenliği” Sertifikasına veya “Bilgisayar Kursu” sertifikasına sahip olmanız gerekmektedir. Üniversitelerin tüm bölümleri başvuru yapabilir.
Bilgisayar İşletmeni Ne İş Yapar?

Bilgisayar işletmeni görevlerini arasında;
Bilgisayar bakım ve onarım işlerini yapmak,
Ofis programlarını iyi derece kullanmak,
Verilen metinleri etkin olarak dijital ortama ekleyebilmek,
Bilgisayarı iyi düzeyde kullanabilmek,
Veriler doğrultusunda sunum hazırlayabilmek,
Kuruma ait program ve sistemleri kullanabilmek,
İnternet sitelerini iyi düzeyde kullanabilmektir.
Bilgisayar İşletmeni Atama Puanları Kaçtır?

Bilgisayar işletmeni atamaları, “Bilgisayar İşletmeni” ve “Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni” olarak iki unvan haline yapılmaktadır. VHKİ ile Bilgisayar İşletmeni arasında herhangi bir fark bulunmamaktadır. 2019 yılına ait “Bilgisayar İşletmeni” ve “Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni” atama puanları aşağıya eklenmiştir.
[caption id="attachment_579" align="aligncenter" width="618"] Bilgisayar İşletmeni Atama Puanları[/caption]Bilgisayar İşletmeni İş İlanları Nelerdir?
Bilgisayar işletmeni iş ilanları, devlet kurumlarına atamaların yanı sıra özel firmalarda da iş bulma şansınız vardır. İş-kur ve kariyer.net iş ilanları sitelerinde birçok bilgisayar işletmeni alım ilanı bulunmaktadır. Bu sitelere de bakarak iş şartları, koşulları ve maaşları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=2195
https://www.kariyer.net/is-ilanlari/bilgisayar+isletmeni
Bilgisayar İşletmeni İle VHKİ Arasındaki Farklar Nelerdir?

Bilgisayar işletmeni ile VHKİ arasında idari görev açısından bir fark yoktur. Aralarında ufak bir maaş farkı ve yan ödeme farkı vardır örnek vermek gerekirse. 5.derecedeki bir bilgisayar işletmeni VHKİ ’ye göre 12 TL daha fazla maaş alır.
Bilgisayar işletmenliği hakkında daha fazla bilgi için bilgisayar işletmenliği sayfasınız ziyaret ediniz.