https://www.yunusemrekoroglu.com/bilgisayar-isletmenligi-operatorlugu/

Bilgisayar İşletmenliği Operatörlüğü kursu son zamanlarda oldukça rağbet görmektedir. Bilgisayar işletmenliği operatörlüğü kursu teknolojinin temellerini kavramak, bilgisayar donanım bileşenlerini anlamak, işletim sistemi ve ofis programlarını kullanabilmek, internette araştırma yapmak ve bilgi güvenliği konusunda bilgi sahibi olmanıza olanak sağlar.
Yazımızda Neler Var? [Göster]

Bilgisayar İşletmenliği Operatörlüğü Sertifikası Nedir?

Bilgisayar işletmenliği operatörlüğü kursunda Bilgisayara Giriş, İnternet ve E-posta Yönetimi, Bilgi Güvenliği ve Bilinçlendirme Eğitimi, Kelime İşlemci, Elektronik Tablolar ve Sunu hazırlama gibi teknik konularda göreceğiniz eğitimlerin ardından sınavlarından başarılı olduğunuz zaman Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı bir sertifika programıdır.
Bilgisayar İşletmenliği Operatörlüğü Sertifikası Ne İşe Yarar?

Bu kurs programını başarıyla bitirip, Bilgisayar İşletmenliği Operatörlüğü sertifikasına sahip olan kişiler. Özel firmalarda büro işlerinde çalışabilir, kamu kuruluşlarında Veri Hazırlama İşletmeni ve Bilgisayar İşletmeni kadrolarına atanabilir. Ayrıca Adalet Bakanlığı’nın alım yaptığı Zabıt Kâtipliğiunvanlarına atanabilir.
Bilgisayar İşletmenliği Operatörlüğü Sertifikası Başvuru Şartları?

Bilgisayar işletmenliği operatörlüğüne katılmak için en az 13 yaşını doldurmanız ve ilkokul mezunu olmanız yeterlidir.
Bilgisayar İşletmenliği Operatörlüğü Sertifikası Nereden Alınır?

Bilgisayar işletmenliği operatörlüğü sertifikasını bulunduğunuz ilin Halk Eğitim Merkezlerinden, Belediyelerinden ve özel olarak açılan kurs düzenleyen eğitim kurumlarından veya uzaktan eğitim olarak alabilirsiniz.
Bilgisayar İşletmenliği Kurs Fiyatları

Bilgisayar İşletmenliği kursu için özel eğitim kurumları para talep ederken, belediye veya halk eğitim merkezlerinin düzenliği eğitimlerde para talep edilmez. Ücretsiz olarak kursa kayıt olup, başarılı bir şekilde kursu tamamladığınız zaman sertifikanızı alabilirsiniz.
Bilgisayar İşletmenliği Dersleri

Bilgisayar İşletmenliği Operatörlüğü kursunda göreceğiniz dersler;
Bilgisayara Giriş

Bilgisayara Giriş dersinde bilgisayar teknolojisinin temel kavramlarını kullanarak, temel seviyede bilgisayar donanımlarını ve işletim sistemi bileşenlerini kullanmayı öğrenirsiniz.
İnternet ve E-Posta Yönetimi

İnternet ve E-posta Yönetimi dersinde güvenli internet ve eposta yazılımlarını kullanarak e-posta işlemlerini yapmayı öğrenirsiniz.
Bilgi Güvenliği Bilinçlendirme Eğitimi

Bilgi güvenliği bilinçlendirme eğitimi dersinde kişisel verilerin güvenliğini sağlamaya yönelik tedbirler almayı öğrenirsiniz.
Kelime İşlemci

Kelime işlemci dersinde kelime işlemci yazılımıyla belge oluşturarak, menüleri ve ikonları kullanarak oluşturulan belgeyi düzenlemeyle ilgili bilgi ve becerileri kazanmayı öğrenirsiniz.
Elektronik Tablolama

Elektronik Tablolama dersinde elektronik tablolama yazılımıyla hesaplama tablosu oluşturarak, menüleri, ikonları, formülleri kullanarak tablolar oluşturur ve oluşturulan tabloları biçimlendirmeyle ilgili bilgi ve becerileri kazanmayı öğrenirsiniz.
Sunu Hazırlama

Sunu hazırlama dersinde istenilen işe uygun, içerik ve görselliğin bütünlük sağladığı dinamik sunular ve fotoğraf albümü oluşturmakla ilgili bilgi ve becerileri kazanmayı öğrenebilirsiniz.
Bilgisayar İşletmenliği Operatörlüğü PDF Kitap

Orta Doğu Teknik Üniversitesinin Bilgi İşlem Daire Başkanlığının hazırladığı Temel Bilgisayar Kullanımı PDF kitabına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
http://file.cc.metu.edu.tr/ccweb/bidb_ccusg/TBK2009pub.pdf
Bilgisayar İşletmenliği Soruları

Bilgisayar işletmenliği sorularını aşağıdaki ilgili konulardan ulaşarak çözebilirsiniz. Sınavlarınıza hazırlık yaparak, konuları iyice öğrenebilirsiniz.
Bilgisayara Giriş Soruları

İnternet ve E-Posta Yönetimi Soruları

Bilgi Güvenliği Bilinçlendirme Eğitimi Soruları

Kelime İşlemci Soruları

Elektronik Tablolama Soruları

Sunu Hazırlama Soruları