-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Blogger
-
-
Ad Soyad
E** T**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Blog var blog var, ortada gelir yoksa sorun olmaz diyemeyiz, bu davanın bilirkişisi olsam on dakikada kararımı veririm. Atıyorum forum moderatörü, açar bakarım saat kaçta yazmış, ne kadar zaman harcamış belli olur, işi bilen bir bilirkişi gelirse sorun çıkmaz. benim esas merak ettiğim nasıl böyle yerlerde çalışıyorsunuz ya da özel sitenizin ismini niye söylediniz. işyerlerinde bugün iş arkadası ölse kına yakacak piskopatlar var, arkadaş gibi görünüp sonra müdüre '' bu adam çalışmıyor, sitesiyle ilgileniyor'' diye dedikodu yapanlar var, neyse artık bir daha güvenmeyin kimseye, özellikle en yakın iş arkadaşları bu lafları taşıyor, benim de başıma geldi ama davalık olmadım.
2 kişi bu mesajı beğendi.
Winman
Guzelbilgi.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
F** Y**
-
-
-
Ticaret
48, (%100)
bende gece güvenlikte çalışıyorum. laptopta sitelerle vs. uğraşıyorum. napalım sabaha kadar boş oturmaktan iyidir. En azından uykum gelmiyor. Sizin olay zaten tam saçmalık mesai saatleri dışında yapıyorsanız nasıl çıkartabiliyorlar ki?
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Kişisel bir blog muydu? Eğer öyle ise sosyal medya hesabı gibi kullanmışsınız yani anladığım kadarıyla. Bunda yanlış ne olabilir ki anlam veremiyorum. Blog açmışsınız, özel bir hizmet satmamışsınız. Reklam, satış komisyonculuğu gibi bir durum yok. Kazanç elde etmemişsiniz, aldığınız hosting ve domaini bireysel müşteri olarak almışsınız. Başka bir sitede yazar olarak çalışmamışsınız. Sigorta, vergi gibi bir durum yok.
Sizin yaptığınız tek şey içerik üretmek. Devlette de ek iş yapmak yasak, daha önce, "devlet memuruyum Adsense alırsam sorun olur mu" gibi konular ile karşılaştım fakat hiç "devlet memuruyum, site açmam sorun olur mu" gibi bir şeyle karşılaşmadım. Hayatımda gördüğüm en saçma bahane bu.
Avukat veya hukukçu değilim ama firmanın bunu gerekçe gösterebilmesi için bir kere resmi olarak çalıştığınızı kanıtlaması gerekmez mi? Bunların hiçbirisiyle kanıtlayamaz.
İnternet sitesi açmak işletme açmak diye geçmesi lazım, o yüzden böyle bir şey mümkün gelmiyor bana. :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
Y** Y**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Blog yazmak herhangi resmi bir iş olmadığı için sıkıntı olmaz sanıyorum, örneğin devlet memurluğunda başka bir iş yapılamıyor, şirket kurulamıyor diye biliyorum ama sizinkisi sadece blog, instagram sayfası yönetmek gibi bir şey düşünün. Bu nedenle sıkıntı olmayacaktır.
1 kişi bu mesajı beğendi.
GELİRLİ SİTELERİNİZİ SATIN ALIYORUM. PM ATABİLİRSİNİZ.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
Y** Y**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Sizin patronunuz tazminattan kaçmaya çalışıyor, sizde ona reddiye yapın dava açın. :)
GELİRLİ SİTELERİNİZİ SATIN ALIYORUM. PM ATABİLİRSİNİZ.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
learner
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Dostum hiç bir sorun olmaz rahat ol.
cthax
@emileyt.vanlife
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
C** K**
-
-
-
Ticaret
130, (%100)
uğraşınız molada ve kendi pcniz idi ise sıkıntı yok.
BHA
bhamedya.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Aşçı, Makale Yazarı
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Ulaa en kötü bizim şirket sanardım ama bizden sıkıntılısı da varmış anlaşılan. Ayrıca soruna da cevap vereyim ben sanmıyorum iş kanununda öyle bir madde olduğunu dava açarsan tazminatının 2,3 katını alabilirsin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Developer
-
-
Ad Soyad
E** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Sözleşmende bunu açık açık yapmaman gerektiği yazıyor muydu? Kesinlikle ek iş değil, olsa bile düzenli ve ciddi rakamlar kazanmıyorsan kimse bir kelime edemez. Diyelim telefon geldi, belkide aracısın belki danışmansın. Kim buna doğrudan ek iş diyebilir? Hobi dersin iş yerinin hiçbir şansı kalmaz. Gözün açık olsun, hatta iyi bir dava ile işi abartıp fazlasını bile alabilirsin. Sonuçta kişisel alan, kişide bir çaba, fiziksel bir iş değil. Esas işini etkilemediği surece bir şey yapamazlar.
no time for caution
fistiq
Sabır | Selamettir. <3
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / K
-
Meslek
Muhasebe