lostyazilim

CyberSpy5.asp İsimli Dosya Nedir?

6 Mesajlar 1.287 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

yasarsahbaz yasarsahbaz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Ticaret
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad Y** Ş**
  • Mesajlar 165
  • Beğeniler 13 / 15
  • Ticaret 2, (%100)
Arkadaşlar dosya yükleme özelliği olan sitelerimden birine kansız bir eleman CyberSpy5.asp isminde dosya yüklemiş. Benim tahminimce sitemdeki videoları falan botla çekme ya da tüm dosyalarımı çekmek gibi işler yapıyor. Bunun ne olduğunu bilen tecrübeli arkadaşlarımıza sormak istedim.

wmaraci
reklam

AKDNZ AKDNZ #Sunucu Kurulumu Kullanıcı
  • Üyelik 28.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Ağ Yöneticisi
  • Konum Azerbeycan
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 1668
  • Beğeniler 645 / 524
  • Ticaret 51, (%100)
Bu bir tür shell dosyasıdır. Sunucu içerisinde gezinilebilir, çeşitli yetkiler sağlanabilir, veritabanınıza ulaşılabilir ve ciddi hasar alabilirsiniz. Ayrıca CyberWarrior yapımıdır.

• Üyelik 17.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Ticaret
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad Y** Ş**
  • Mesajlar 165
  • Beğeniler 13 / 15
  • Ticaret 2, (%100)

AKDNZ adlı üyeden alıntı

Bu bir tür shell dosyasıdır. Sunucu içerisinde gezinilebilir, çeşitli yetkiler sağlanabilir, veritabanınıza ulaşılabilir ve ciddi hasar alabilirsiniz. Ayrıca CyberWarrior yapımıdır.

Anladım hocam teşekkür ederim. 80 KB'lık bir dosyaydı ve sildim. Upload özelliğini tamamen kapattım. Admin şifremi değiştirdim ve kullanıcı yönetim panelimde benden başka admin olmadığından emin oldum. Artık güvende miyim yoksa silmem gereken başka şeyler var mıdır?

• Üyelik 28.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Ağ Yöneticisi
  • Konum Azerbeycan
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 1668
  • Beğeniler 645 / 524
  • Ticaret 51, (%100)

yasarsahbaz adlı üyeden alıntı

Anladım hocam teşekkür ederim. 80 KB'lık bir dosyaydı ve sildim. Upload özelliğini tamamen kapattım. Admin şifremi değiştirdim ve kullanıcı yönetim panelimde benden başka admin olmadığından emin oldum. Artık güvende miyim yoksa silmem gereken başka şeyler var mıdır?

Sunucu size mi ait? Başka dizinlerede upload etmişlerdir eğer duvarları aştılarsa, ve tekrar sitenize ulaşabilirler. Eğer değilse hosting sağlayıcınıza durumu bildirin dosya ve kod taraması yapsınlar.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 17.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Ticaret
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad Y** Ş**
  • Mesajlar 165
  • Beğeniler 13 / 15
  • Ticaret 2, (%100)

AKDNZ adlı üyeden alıntı

Sunucu size mi ait? Başka dizinlerede upload etmişlerdir eğer duvarları aştılarsa, ve tekrar sitenize ulaşabilirler. Eğer değilse hosting sağlayıcınıza durumu bildirin dosya ve kod taraması yapsınlar.

Sunucu bana ait değil hocam(Godaddy) Dizinleri inceledim o dosya başka yerde yok. Artık kök dizinin de ötesine geçtilerse Godaddy ilgilensin:) İlgilendiğin için teşekkürler hocam.

• Üyelik 28.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Ağ Yöneticisi
  • Konum Azerbeycan
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 1668
  • Beğeniler 645 / 524
  • Ticaret 51, (%100)

yasarsahbaz adlı üyeden alıntı

Sunucu bana ait değil hocam(Godaddy) Dizinleri inceledim o dosya başka yerde yok. Artık kök dizinin de ötesine geçtilerse Godaddy ilgilensin:) İlgilendiğin için teşekkürler hocam.

Vaktiyle aynı shelli kullanarak bir çok devlet sitemizin sunucularında gezinmiş ve gerekli uyarıları yaparak açıklarını kapatmalarını sağlamıştım, eskiden çok kolaydı windows, linux serverler üzerinde üst düzey yönetici haklarını sağlamak artık güçleşmiş olsada yinede mümkün.

Bende teşekkür ederim, iyi geceler.
yasarsahbaz

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al