-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğretmen Adayı
-
-
Ad Soyad
M** Ü**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
bluviaggiatore adlı üyeden alıntı
ikinci el ürünlerin satışında ticari hizmet sıfatını kazanmaması için süreklilik içermemesi gerekir. Eski kitabınızı ,eşyalarınızı satabilirsiniz ancak sürekli şekilde ikinci el eşya satışı yapıyorsanız fatura kesilmesi şarttır. bir gün ceza alabilirsiniz. ( geriye dönük maliye tarafından 5 yıllık sicil - banka kayıtları taranır )
Peki instagram üzerinden dükkanları olmadığı halde satış yapan kişiler vergi veriyorlarmı verdiklerini pek sanmıyorum :)
Hayat seni yıkabilir ama önemli olan yıkıldığın zaman daha sağlam ayağa kalka bilmektir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
T** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Zuperman adlı üyeden alıntı
Peki instagram üzerinden dükkanları olmadığı halde satış yapan kişiler vergi veriyorlarmı verdiklerini pek sanmıyorum :)
Evet bende merak ediyorum bunu :D
Teknobykus.blogspot.com.tr
-
-
Yaş/Cinsiyet
45 / E
-
Meslek
muhendis
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
hayır vermiyorlar ama bu maliye tarafından yakalanıp yakalanmayacakları ile ilgili bir durum . Satışı yaptığınız kişi sizi bir nedenle maliyeye şikayet ederse inceleme başlar . garantisi yok aslında .
sahibinden, gg üzerinden satış yapan pek çok insan da vergi ödemiyor. Maliye geriye dönük 5 yıl için ceza kesebilir. Bugün kesmemiş olması pek birşey ifade etmiyor. Bir nevi kumar .satabilirsiniz. Maliye bir şey yapmaz .Satarsınız 5 yılda 5000 ürün . atıyorum 5000* 200 TL ceza ödeyebilirsiniz ( ceza larda maksimum tavan geçilemez . 75.000 TL gibi bi rdeğer olmalı )