Home ofis stopaj oranı nedir?Home ofis şahıs şirketi kuruluşu (evde şirket kurmak). Home ofis şirket kurmak. Home ofis şahıs şirketi nasıl kurulur? Home ofis şahıs şirketi avantajları nelerdir?

Ticari faaliyetinizi evden yürütmenize bir engel yoksa, şirketinizi 2020 yılında home ofis kurabilirsiniz.

Home ofis şirket kuruluşunu genelde e-ticaret yapanlar, Sosyal medya üzerinden satış yapanlar (İnstagram, Facebook vs.), serbest meslek sahipleri (Avukat, Mühendis, Mimar, Yazılım,Emlakçı vs.) tercih etmektedir.

Eğer yaptığınız iş home ofis çalışmaya uygunsa; yazılım işleri, danışmanlık, emlakçılık ya da organizasyon hizmetleri, internet üzerinden ticaret yapıyorsanız – N11, GittiGidiyor, HepsiBurada, Sahibinden, Amazon, Çiçek Sepeti, Instagram, Facebook gibi platformlarda mağaza açıyorsanız – kurulacak şirket türü ne olursa olsun – şahıs şirketi & limited şirket & anonim şirket – home office şirket kurmanız mümkün.

Home Ofis Stopaj
Oturduğunuz hane kira ise kira kontratınız artık şahıs şirketiniz için kullanılacağı için bu durumu mal sahibine bildirmeniz gerekir. Her ne kadar oturduğunuz evin bir kısmını kullanacak iseniz de kiranın tamamı için stopaj yükümlülüğünüz bulunur. Artık siz brüt kira üzerinden %20 stopaj ödeyeceğiniz için mal sahibi kira vergisi ödemeyecektir. Ödeyeceğiniz kiranın tamamını aynı şekilde gider olarak gösterebilirsiniz.

Home ofis şahıs şirketi için başlıca özellikli durumlar ise şöyledir;
Eğer oturduğunuz evin tapusu size ait veya 1. dereceden akraba eş veya çocuk şeklinde ise kira kontratına gerek yoktur. Fakat bu durumda eş ve akrabaya oturduğunuz konut artık işyeri kapsamında olduğu için emsal bedel üzerinden kira vergisi ödeme mecburiyeti doğmaktadır.

Kira veya sahiplik fark etmemekle birlikte evin elektrik, su, doğalgaz gibi masraflarının yarısı gider olarak gösterilebilmektedir.

İşyerini home ofis olarak açsanız bile Bağ-Kur’a kayıt olma yükümlülüğünüz bulunmakta, aynı şekilde bir yerde SSK’lı çalışıyorsanız Bağ-Kur yükümlülüğünüz bulunmamaktadır.

Home ofis şahıs şirketi normal şahıs şirketi gibi açılışı ve kapanışı da son derece basit bir şekilde yapılabilmekte, şahısların vergi yükümlülüğü var ise sonradan katlanılacak vergi cezalarıyla karşılaşmaktan kaçınmak için en kolay yol olarak sıkça kullanılmaktadır.

Uzman olduğumuz ve tüm detaylarına hakim olduğumuz home ofis şirket kuruluşu ve muhasebe işlemlerinin takibinde İstanbul ve İstanbul dışında birçok mükellefimize hizmet vermekteyiz. İşletmenizin dinamik ve daha şeffaf yapıya kavuşmasında, devlete karşı vergi ve bildirimlerinin zamanında ve eksiksiz olarak yapılmasında tecrübemiz ve birikimimizle daima yanıbaşınızdayız.

Şirket kuruluşunu gerçekleştiren girişimci artık vergi dairesine kayıtlı bir vergi mükellefi olur.



Home-ofis şirket kuruluş ile ilgili detaylı bilgi almak için https://yigitmalimusavirlik.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.