lostyazilim

İnternet Yasaları

4 Mesajlar 702 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

cuneytsonmez cuneytsonmez Bismillahirrahmanirrahim Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek İmam Hatip
  • Konum Kütahya
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 1060
  • Beğeniler 923 / 126
  • Ticaret 0, (%0)
merhaba arkadaşalar googlede aradım ama hep yeni yasakları gösteriyor.Şimdi haber sitelerinden vebenzeri yerlerden kopyala yapıştır yaptığım zamanlar oluyor.Bir ajans'da bir sitede editörlük teklifi geldi oradaki kişi internet sitemi incelediğinde bazı haberleri aldığımı bunlarda yayınlanmaz dava acıldığı taktirde tek bir resme bile 150 dolar cezası olduğunu söyledi bu konu ile ilgili nerede araştırma yapmam lazım acaba özelikle iha haber dha aa bu gibi yerlerden alındığı zaman suç işlemiş olduğumu söyledi google amacada internet yasası diye arattım ama tam istediğimi bulamadım bu konuda bakmam gereken ve izlenmesi gereken yolların neler olduğu hususunda bilgi sahibi arkadaşlarımız yol gösterebilirlermi ?

http://dhbt.blogspot.com.tr Deneme
wmaraci
reklam

bjlkl bjlkl WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** C**
  • Mesajlar 1843
  • Beğeniler 269 / 263
  • Ticaret 1, (%100)
ben de suç diye biliyorum. zaten bu konuda yasaları bilmeye gerek yok. bir şikayet ya da fark etme üzerine dava açabilirler. bir haberi olduğu gibi kopyalayamazsınız. Ayrıca bir haber paylaştınız ve kaynakça belirttiniz. bu yine suçtur. Çünkü intihal yapmış oldunuz. hak sahibinin bundan haberi yok. Ayrıca hak sahibinden izin alsanız bile eğer aynı şekilde copy+paste yaparsanız da intihal olur. İntihallerdene kadar ceza gelir bilmiyorum ama en önemli etik sorunu olarak kabul edilir ve diğerlerine göre yaptırımı biraz daha fazla olabilir.

peki siz ne yapabilirsiniz?
bu konuda zaten sizinle bir ajans anlaşacak gibi. o ajans da size yüklü miktarda haber sağlayabilecek ise sitenizde eski konular bir şekilde kaldırılabilir. çünkü ajans telif hakkı davalarıyla uğraşmak istemez doğal hakkı olarak. daha sonrasında o ajansın verdiği haberleri yayımlarsınız. ama eski konuları silince hitler düşecektir. böyle bir dezavantaj da var
cuneytsonmez

kişi bu mesajı beğendi.

cuneytsonmez cuneytsonmez Bismillahirrahmanirrahim Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek İmam Hatip
  • Konum Kütahya
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 1060
  • Beğeniler 923 / 126
  • Ticaret 0, (%0)

bjlkl adlı üyeden alıntı

ben de suç diye biliyorum. zaten bu konuda yasaları bilmeye gerek yok. bir şikayet ya da fark etme üzerine dava açabilirler. bir haberi olduğu gibi kopyalayamazsınız. Ayrıca bir haber paylaştınız ve kaynakça belirttiniz. bu yine suçtur. Çünkü intihal yapmış oldunuz. hak sahibinin bundan haberi yok. Ayrıca hak sahibinden izin alsanız bile eğer aynı şekilde copy+paste yaparsanız da intihal olur. İntihallerdene kadar ceza gelir bilmiyorum ama en önemli etik sorunu olarak kabul edilir ve diğerlerine göre yaptırımı biraz daha fazla olabilir.

peki siz ne yapabilirsiniz?
bu konuda zaten sizinle bir ajans anlaşacak gibi. o ajans da size yüklü miktarda haber sağlayabilecek ise sitenizde eski konular bir şekilde kaldırılabilir. çünkü ajans telif hakkı davalarıyla uğraşmak istemez doğal hakkı olarak. daha sonrasında o ajansın verdiği haberleri yayımlarsınız. ama eski konuları silince hitler düşecektir. böyle bir dezavantaj da var

hitlerim düşşede bircok sitede bu sorun var kopyala yapıştır hatta bu haber botlarına kadar kafam takıldı şuanlık bir dava yok ama kaş yaparken göz cıkarmak istemiyorum haberlerin içeriğini değiştirme yoluna gidicem aslında büyük bir yalnışlık var bugün itibari ile bunu belirtmeye koyulacağım.teşekkür ederim

http://dhbt.blogspot.com.tr Deneme

bjlkl bjlkl WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** C**
  • Mesajlar 1843
  • Beğeniler 269 / 263
  • Ticaret 1, (%100)
evet içeriği değiştirmeniz daha sağlıklı olur. düzeltmek gerek bu durumu. ajansta inşaallah onayı verir
cuneytsonmez

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al