ben de suç diye biliyorum. zaten bu konuda yasaları bilmeye gerek yok. bir şikayet ya da fark etme üzerine dava açabilirler. bir haberi olduğu gibi kopyalayamazsınız. Ayrıca bir haber paylaştınız ve kaynakça belirttiniz. bu yine suçtur. Çünkü intihal yapmış oldunuz. hak sahibinin bundan haberi yok. Ayrıca hak sahibinden izin alsanız bile eğer aynı şekilde copy+paste yaparsanız da intihal olur. İntihallerdene kadar ceza gelir bilmiyorum ama en önemli etik sorunu olarak kabul edilir ve diğerlerine göre yaptırımı biraz daha fazla olabilir.
peki siz ne yapabilirsiniz?
bu konuda zaten sizinle bir ajans anlaşacak gibi. o ajans da size yüklü miktarda haber sağlayabilecek ise sitenizde eski konular bir şekilde kaldırılabilir. çünkü ajans telif hakkı davalarıyla uğraşmak istemez doğal hakkı olarak. daha sonrasında o ajansın verdiği haberleri yayımlarsınız. ama eski konuları silince hitler düşecektir. böyle bir dezavantaj da var
peki siz ne yapabilirsiniz?
bu konuda zaten sizinle bir ajans anlaşacak gibi. o ajans da size yüklü miktarda haber sağlayabilecek ise sitenizde eski konular bir şekilde kaldırılabilir. çünkü ajans telif hakkı davalarıyla uğraşmak istemez doğal hakkı olarak. daha sonrasında o ajansın verdiği haberleri yayımlarsınız. ama eski konuları silince hitler düşecektir. böyle bir dezavantaj da var
hitlerim düşşede bircok sitede bu sorun var kopyala yapıştır hatta bu haber botlarına kadar kafam takıldı şuanlık bir dava yok ama kaş yaparken göz cıkarmak istemiyorum haberlerin içeriğini değiştirme yoluna gidicem aslında büyük bir yalnışlık var bugün itibari ile bunu belirtmeye koyulacağım.teşekkür ederim