paravan blog link insaasi ?

2 Mesajlar 988 Okunma
smmexpress

mondschein mondschein WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek sd
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** D**
  • Mesajlar 1206
  • Beğeniler 52 / 147
  • Ticaret 5, (%100)
Paravan bloglarda link insasi nasil olmali. Ayrintili anlatabilecek var mi
 

 

wmaraci
reklam

imlesene imlesene WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Siyaset Bilimci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad F** Ü**
  • Mesajlar 576
  • Beğeniler 48 / 86
  • Ticaret 7, (%100)
Paravan Blog

Paravan blog, SEO yapılması istenilen siteler için oluşturulmuş mini networklere verilen isimdir. Hedef, belirlenen siteye yönelik yapılacak link inşaası için zemin hazırlamak ve aynı sektör için farklı siteler oluşturarak, alınacak backlinkin kalitesini arttırmaktır. Paravan bloglar isterseniz ücretsiz domain, isterseniz de ücretli domain üzerine kurulabilen ve gelişime açık internet sitelerine verilen isimdir. Doğru kullanılması durumunda çok güzel geri dönüşler sağlayan bu SEO çalışmalarını sizler için detaylandıracağız.

2015 yılı için öngördüğümüz SEO tahminlerimize göre network kullanımının önüne engel getiren Google, bizleri doğrudan backlink kaynaklarına yöneltmiş durumda. Site ağı kurmak yerine backlink kaynağı arayıp bulmamızı, gerekirse backlink almak için içerik ve strateji üretmemiz için bizi zorluyor. Paravan blog meselesi de bu durumda mantıklı bir konumda bulunuyor. Öncelikle paravan blog ağları için kullanmanız gereken teknik ve yolları anlatacağım.

Paravan Blog Nasıl Oluşturulur?

Paravan blog oluşturmak için ister ücretsiz ve kaliteli sitelere kayıt olup site oluşturabilir, isterseniz de kendi domain ve hostinginizi alıp çalışmalara başlayabilirsiniz. Öncelikle ücretsiz paravan bloglar için izlemeniz gereken stratejiyi anlatalım. Ücretsiz paravan bloglar kendi hostinglerini kendileri size sundukları için ve sitelerin otoritesine bağlı olarakta ilk 3 aylık süreç içinde çok hızlı yükseliş sağlayan ve iyi beslendiği takdirde çok iyi sonuçlar veren blog hizmetleridir. Dünya’da en büyük paravan blog siteleri şunlardır: WordPress, blogspot, blog.com, tumblr vs. Aşağıda paravan bloglar için kullanabileceğiniz ve subdomain olarak kendi sitenizi açıp besleyebileceğiniz site listesini verelim.

Paravan Blog Sitelerini Nasıl Kullanmalıyız?

Paravan blog siteleri çok fazla ehemmiyeti olan ve dikkat edilmezse sitelerinize zarar verebilecek yapıda sitelerdir. Bu sitelere yapılması gereken çalışmaları anlatacağız. Öncelikle bilmeniz gereken asıl mesele şu. Content is king yani içerik kraldır. Kaliteli bir SEO süreci izlemek istiyorsanız ve rakiplerinizden üstün bir SEO çalışması yapmak veya yaptırmak istiyorsanız paravan bloglarınıza ana site gibi davranmalı, ona göre besleyip SEO çalışması yapmalısınız. Öncelikle;

1- SEO yapılacak paravan blog sitenize kesinlikle özgün içerik girin. Bu içeriği minimun 300 maksimum 1500-2000 kelime olarak girebilirsiniz. Yapmanız gereken işlem özgün içerik için SEO yapacağınız ana sitenin sektörünü inceleyerek içerik stratejisi üretmek ve bu doğrultuda hedefinize emin adımlarla yürümektir.

2- Paravan blogunuz, ana sitenizi besleyeceği için kaliteli bir SEO yapısına ve gücüne sahip olmalıdır. Öncelikle paravan blog sayınızın çok olmasına gerek yok. Az olması daha da işinize yarar. Ortalama 500 kelime, 20 tane makale işinizi görecektir. Siteyi açtığınız gün olmak üzere, ilk 3 gün 2 şer SEO uyumlu makaleyi SEO şartlarına uyarak yayınlayın. Ardından her gün 1 makale yada 2 güne 1 makale yayınlayarak çalışmanızı devam ettirin. Makalelerinizi 1 aya yayın.

3- Paravan blogunuzu açtığınız tarihten 1 hafta sonrasında paravan blog için forum tanıtımlarına başlayın. Günde 2-3 tane forumdan, özgün olarak tanıtım yazısı yayınlayın. 100 kelimelik metinler işinize yarayacaktır. Metinlerde anchor text olarak link vermek yerine url olarak link vermek daha çok işinize yarayacaktır. Sonrasında anahtar kelime olarak link verebilirsiniz. Her gün 2-3 forum sitesi tanıtımını ana sayfa, kategori ve alt sayfa olarak yapın. Öncelik sırası böyle olsun. 1 ay boyunca hem içerik girip hem de forum tanıtımı yapın. Forum tanıtımında yayınladığınız yazılar özgün olmalı. Aldığınız linklerin %20-30 arası anahtar kelimeye, %20-30 arası long tail kelimelere ve geri kalanı da url olarak anasayfa ve alt sayfalara olsun. Sonrasında paravan blogunuz güçlenmiş olacak.

4- Makalelerinizi 1 aya yaydıktan sonra 700 kelime civarı bir makale yayınlayıp SEO çalışması yapmak istediğiniz siteye link verin. Sonrasında abartmamak kaydıyla her makalenizde 1 anahtar kelimeye ve 1 url ye link vermeniz çok faydalı olacaktır. Benim tavsiyem wordpress, blogspot, blog.com ve tumblr sizler için yeterli. Sektörünüz zorsa her otoriter siteden 1 paravan açın ve dediğimizi işlemleri gerçekleştirin.

Ücretli Domain ve Ücretli Hosting İle Paravan Blog Oluşturma

Sıfırdan başlayacağınız siteler için link çıkışı yapmak SEO yapacağınız siteyi tehlikeye atacaktır. Link vermek için azami olarak 3 ay geçmesi gerekiyor. Yukarıda anlattığımız detayların tümünü sıfır domaine de uyguladığınızda etkisi çok daha fazla olacaktır. Çünkü on binlerce paravan blog sitesinin olduğu wordpress sizi bir yere kadar destekleyecektir. O destek sizin çok kaliteli site olduğunuz durumlar için geçerlidir. Standartlar için sıfırdan açılıp kaliteli içerik ve SEO çalışması ile beslenen siteler her zaman ücretsiz paravanlardan daha fazla yarar sağlayacaktır.

kaynak: daginikadam.com
 

 

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al