lostyazilim
tr.link

url nasıl düzenlenir??

10 Mesajlar 1.182 Okunma
lstbozum
tr.link

okanhh okanhh WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Computer Engineering student
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad O** U**
  • Mesajlar 212
  • Beğeniler 8 / 18
  • Ticaret 5, (%100)
Öncelikle isteğim seo için değildir. istediğim şudur belki yapılamaz bilmiyorum ama anlatıyorum. siteadı.com/xxxxxxx olan linke girildiğinde aslında siteadı.com/okanxxxxxx olan linki görmeli ama gerçek linkin farklı olduğunu anlamamalı. linkler uzun 20 hane civarı bunu otomatik olarak düzenleyecek bir kod varmı. okan yazdığım yer her linkte var. yani okan ı xxxx e dönüştürecek sanırım anlatamadım ama umarım anlarsınız :(

Ek Olarak:

seozone adlı üyeden alıntı

Anladığım Kadarıyla söylüyorum öyle bir eklenti mevcut değil hocam

o zaman tüm linklere elle yapacağım :( ayrıca hatalı yazmışım düzelttim

yani şöyle okan yazdığımda mesela okanhh gibi işlem yapsın ama tüm linkleri tek tek yapmam gerekmesin hepsini kapsasın

wmaraci
reklam

seozone seozone Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 61 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 164
  • Beğeniler 2 / 16
  • Ticaret 0, (%0)
Anladığım Kadarıyla söylüyorum öyle bir eklenti mevcut değil hocam

soulmy soulmy WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad O** Y**
  • Mesajlar 1722
  • Beğeniler 398 / 400
  • Ticaret 20, (%100)
https://www.google.com.tr/search?q=url+rewrite+nasıl+yapılır

.

• Üyelik 01.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad O** U**
  • Mesajlar 212
  • Beğeniler 8 / 18
  • Ticaret 5, (%100)

istediğim şey bu değildi okan yazdığımda mesela okanhh anlasın ona göre işlem yapılsın. ve tüm linkleri kapsasın tek tek elle yapmak gerekmesin..

wmaraci
wmaraci

ismailke ismailke WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad İ** S**
  • Mesajlar 314
  • Beğeniler 77 / 44
  • Ticaret 10, (%100)
Hocam sitenin alt yaspısı nedir. Php mi, asp mi,
php ise;
http://www.sanalicerik.com/sef-link-icin-ornek-olarak-hazirlanmis-htaccess-kodlari-dosyasi/
asp ise;
http://www.sanalicerik.com/asp-seo-benzeri-link-yapimi-hazir-kodlar/

Yapamazsan yaz burdan. Sitenin adresinide ver bi bakalım.

• Üyelik 01.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad O** U**
  • Mesajlar 212
  • Beğeniler 8 / 18
  • Ticaret 5, (%100)

php ama benim istediğim şey buda degil iyice açıyorum o zaman

siteadı.com/okan1as52as1fd5a5 benzeri linkler otomatikmen oluşacak benim istediğim okan yerine bakın sadece okan yerine diğer yerler değişmeyecek okan yerine 1234 yazsam sunucunun bunu okan olduğunu bilip okan olarak işlem yapmasını istiyorum bir nevi 1234=okan . sanırım olmayacak en iyisi bir uzmanına danışmak.

ismailke ismailke WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad İ** S**
  • Mesajlar 314
  • Beğeniler 77 / 44
  • Ticaret 10, (%100)

okanhh adlı üyeden alıntı

php ama benim istediğim şey buda degil iyice açıyorum o zaman

siteadı.com/okan1as52as1fd5a5 benzeri linkler otomatikmen oluşacak benim istediğim okan yerine bakın sadece okan yerine diğer yerler değişmeyecek okan yerine 1234 yazsam sunucunun bunu okan olduğunu bilip okan olarak işlem yapmasını istiyorum bir nevi 1234=okan . sanırım olmayacak en iyisi bir uzmanına danışmak.

Tabiki uzmana danış ama senin yapmak istediğini anladım, verdiğim linki güzelce incelersen ne yapmak istiyorsan bu htacces dosyasını düzenleyerek ve sayfandaki url leri düzelterek rahatlıkla yapabilirsin.

mts mts WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Uykucu
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad S** U**
  • Mesajlar 473
  • Beğeniler 54 / 125
  • Ticaret 22, (%100)
.htaccess dosyasındarewrite tanımlamaları yapıcaksın, daha sonra, php'de tanımlama fonksiyonu yazıp MySql de bu verileri tutucaksın, mysql de iki stun aç "orjinal" ve "degisecek" diye, orjinal stununda okan olacakları degisecek yerine 1234 gelicek örnek bir kayıtta, ona göre işlem yapıcak, hatta wordpress te benzer şekilde çalışıyor, id=192 kaydındaki yazı, /yazilar/yazi-yazma-kurallari.html olarak bu sayyede görünüyor. Wordpress te sef url kısmına yazdığınız bir tabloda, diğer kayıt id'si olan 293 ayrı bi tabloda tutuluyor. Temel mantık bu yani, ordan da bir düzenleme yapabilirsiniz.

• Üyelik 01.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad O** U**
  • Mesajlar 212
  • Beğeniler 8 / 18
  • Ticaret 5, (%100)

mts adlı üyeden alıntı

.htaccess dosyasındarewrite tanımlamaları yapıcaksın, daha sonra, php'de tanımlama fonksiyonu yazıp MySql de bu verileri tutucaksın, mysql de iki stun aç "orjinal" ve "degisecek" diye, orjinal stununda okan olacakları degisecek yerine 1234 gelicek örnek bir kayıtta, ona göre işlem yapıcak, hatta wordpress te benzer şekilde çalışıyor, id=192 kaydındaki yazı, /yazilar/yazi-yazma-kurallari.html olarak bu sayyede görünüyor. Wordpress te sef url kısmına yazdığınız bir tabloda, diğer kayıt id'si olan 293 ayrı bi tabloda tutuluyor. Temel mantık bu yani, ordan da bir düzenleme yapabilirsiniz.

biraz daha açıklayıcı yazsanız sanırım demek istediğimi anladınız ama ben sizin dediğinizi anlamadım :D

mts mts WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Uykucu
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad S** U**
  • Mesajlar 473
  • Beğeniler 54 / 125
  • Ticaret 22, (%100)
SEF url yapılmış bir wordpress sitesinin, .htaccess'ini al ordan yürüyebilirsin, veya wordpress sef url yapısını incele google'da aratarak bulabilirsin, onu bu kendi söyledğine uyarlayabilirsin. Çünkü senin istediğin şey ile wordpress'in sef url yapma şekli aynı.

Ayrıca, anlatmak istediğime örnek olarak şu sayfayı inceleyebilirsin, normal wordpress sayfa id'sinin sef url'ye çevirliş şekli. Bura panel üzerinden yapmayı ve wordpress url yapısına özgü temel değişkenleri kullanmayı göstermiş. Functions dosyasından bunları da düzenleyebilirsin.

http://www.wpbeginner.com/wp-tutorials/seo-friendly-url-structure-for-wordpress/

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al