-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Grafiker
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
387, (%100)
MertBalci adlı üyeden alıntı
Bu tarz konular bir kaç gündür çok fazla paylaşılmaya başlandı, insanları bu işlerden uzaklaştırmak için mi yapılıyor acaba :)
Kimsenin kazancı, işi ve geliri beni ilgilendirmez. Başımızdan geçen olayı anlatarak forum üyelerini bilgilendirmek istedim. Kimseye vergisiz ticaret yapmayın demiyoruz. Ticaret yapacaksanız farklı banka hesaplarını kullanarak yapın, yapın ki ilerde başınız ağrımasın diye konu açıyoruz.
Sadece burada değil, Her yerde öyle diyorlar.
Siz konuya farklı yerden giriş yaptınız :)
WebMoney hesabıma ödeme yapmadan önce mutlaka adresin güncel olduğuna dair bilgi isteyin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
K** Ü**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Şimdi benim anlamadığım bu vergi işi sadece adsense ve paypal bozum işlemlerindemi oluyor?
Mesela ben lise öğrencisiyim kimi zaman banka hesabıma 1 tl geliyor, kimi zaman 10, kimi zamanda 50 tl. Bunların vergisini vermek zorundamıyım?
Makale yazımı, Konu açımı gibi yapılan ufak çaplı işlerdede vergi uygulanıyormu?
23.000 TL olarak okudum 2015 için. Ben yılda 10.000TL civarı kazanıyorsam vergi vermeme gerek yokmu?
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Programlama/Yazılım
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Öncelik göze batmayacak para giriş çıkışları yapmanız gerekiyor yani tüm mesele aslında yine kişi de bitiyor. Yüklü ödeme alacaksanız 2-3 farklı hesaplara paylaştırmanız yararlı limit 23 bin tl fakat yeri geldiğinde 5 bin tl nin bile hesabını sorabiliyorlar maliyenin işlerine belli olmaz. Zaten ciddi miktarlar kazanan site sahipleri vergilerini ödüyor. Normalde 1 tl bile kazanıyorsak bunun vergisini vermek zorundayız fakat maliye küçük meblağlarla ilgilenmediği için herhangi bir işleme tabi tutulmuyoruz
Skype ; eneskaya07
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci-Webmaster
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
140, (%100)
mert hocama katılıyorum , sonuçta öğrenciyiz bi çalıştığımız yok ettiğimiz yok 10 ordan gelir 100 ordan 250 adsense vsvs. Öyle olacaksa etten sütten kesilelim o zaman biz :) Ne anlamı kalıyorki.
prodoviz.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Grafiker
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
387, (%100)
MertBalci adlı üyeden alıntı
Lafım size değildi.
Havale ve EFT olarak sadece 6 ayda bu miktarın çok üstüne çıkmışım. Herhangi bir soruşturma açıldığından haberim yok. Böyle birşey olduğunu da sanmıyorum.
Ayrıca kullandığım banka(Enpara) ile görüştüm böyle bir durum söz konusu değil dediler. Bu durum sadece tek seferde 20.000TL üzeri alışveriş olursa olabileceğini belirtti.
hocam kusura bakmayın o zaman 2-3 ay önce beni de garanti bankası genel merkezden aramışlardı hesaba sürekli para gelip gidiyordu. bu şekilde kullanımınızı tavsiye etmiyoruz acilen kurumsal hesaba geçmeniz gerekiyor diye uyarıda bulunmuşlardı tüm hesaplarımı enparaya devrettim herhangi bir sorun yaşamadım inşallah da kimse yaşamaz
WebMoney hesabıma ödeme yapmadan önce mutlaka adresin güncel olduğuna dair bilgi isteyin.