Kazanç elde ettiğin her şeyde vergi olur. Devlete göre vergisiz kazanç olmaz, ama bu vergiyi nasıl vericeksin sorun orda, kazandığın 300 liranın vergisini vermeye kalksan şahıs firması kurup vermen gerek , e şahıs firması kurduğun zaman da bağkurdu vergilerdi derken 300 liradan sana kalmaz daha fazladır belki firmanın giderleri. Vergi vermek için devlete çalışmış olursun. Sistem bu kadar saçma işte. O dediğin 23.000 Tl arızi kazanç limiti, yani tek seferlik kazançlarda geçerli.
Öncelik göze batmayacak para giriş çıkışları yapmanız gerekiyor yani tüm mesele aslında yine kişi de bitiyor. Yüklü ödeme alacaksanız 2-3 farklı hesaplara paylaştırmanız yararlı limit 23 bin tl fakat yeri geldiğinde 5 bin tl nin bile hesabını sorabiliyorlar maliyenin işlerine belli olmaz. Zaten ciddi miktarlar kazanan site sahipleri vergilerini ödüyor. Normalde 1 tl bile kazanıyorsak bunun vergisini vermek zorundayız fakat maliye küçük meblağlarla ilgilenmediği için herhangi bir işleme tabi tutulmuyoruz
Yüklü ödeme almıyorum. En fazla 100 tl alıyorum. Genelde 20-50 Tl ödeme alıyorum. Yıldada 10.000tl anca olur.
Ne yapmamı önerirsiniz? Çalışmayı bırakmalımıyım?